Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Mοναδικές φωτογραφίες από την επιφάνεια του «κόκκινου» πλανήτη


Από τα ρομπότ Spirit και Opportunity που εξερευνούν τον Άρη για δέκα ολόκληρα χρόνια.
Για δέκα ολόκληρα χρόνια τα ρομπότ Spirit και Opportunity, που εξερευνούν τον Άρη, στέλνουν στη γη εικόνες από την επιφάνεια του «κόκκινου» πλανήτη.

Όλα τα μυστικά για γερά δόντια

δοντια
Πόσο «φιλικά» για τα δόντια μας είναι ένα αποξηραμένο σύκο ή μια πορτοκαλάδα; Είναι απαραίτητο το στοματικό διάλυμα; Τι χρωματίζει το σμάλτο των δοντιών; Από την επιλογή των κατάλληλων σνακ έως το σωστό τρόπο βουρτσίσματος, ας διαβάσουμε πώς μπορούμε να προστατέψουμε τα δόντια μας.

10 πολύτιμα πράσινα λαχανικά

σπανακι
Θρεπτικά και πολύτιμα για τον οργανισμό, τα πράσινα λαχανικά χαρίζουν υγεία και ευεξία. Είναι από τις λίγες τροφές που συσσωρεύουν τόσες πολλές ευεργετικές ιδιότητες και έχουν αναμφισβήτητα, σημαντική διατροφική αξία.

Το ρόδι και η διατροφική του αξία

ροδι

Γιατί πρέπει να το χρησιμοποιείτε στη διατροφή σας

Το ρόδι αποτελεί ένα φρούτο που οι περισσότεροι θυμούνται μόνο την Πρωτοχρονιά για να το σπάσουν για γούρι στο κατώφλι του σπιτιού τους.

Ζει στη Ρωσία του… 1100 - Bίντεο

Ζει στη Ρωσία του… 1100 - Bίντεο
 
ΒΙΝΤΕΟ-Ζει στη Ρωσία του… 1100

Ο 24χρονος Pavel Sapozhnikov προσπαθεί να αναπαράγει τον τρόπο ζωής των Ρώσων προγόνων του, το έτος 1100 και ζει μια ασκητική ζωή με πολύ λίγη ανθρώπινη επαφή μετέχοντας σε ένα από τα πιο

Η αρχαία δίολκος του Ισθμού της Κορίνθου


Η αρχαία δίολκος του Ισθμού της Κορίνθου πρέπει να κατασκευάσθηκε είτε στα τέλη του 7ου αιώνα π.Χ., είτε, το πιθανότερο, στις αρχές του 6ου αιώνα π.Χ., όταν τύραννος στην Κόρινθο ήταν ο Περίανδρος.

Τα μυστικά σχέδια των αρχαίων αρχιτεκτόνων

Κρυμμένα στα υλικά της ίδιας της κατασκευής τους, τα αρχιτεκτονικά σχέδια των αρχαίων ναών έρχονται στο φως με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας.

Οι 100 εθελοντές από την Αϊτή που ήρθαν να πολεμήσουν στην επανάσταση του 1821 και πέθαναν στο ταξίδι


Το 1821, η εξέγερση των Ελλήνων κατά του τουρκικού ζυγού, αρχικά δεν ενθουσίασε τους Ευρωπαίους.Μια ενδεχόμενη διάλυση της αυτοκρατορίας των Τούρκων, θα ανέτρεπε ριζικά την κατάσταση στην Ευρώπη.

20 ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον κόσμο μας

Ζούμε σε έναν αλλόκοτο κόσμο και αυτό αποδεικνύεται διαρκώς, όχι μόνο από τις καθημερινές μας εμπειρίες που αν τις παρατηρήσουμε από μια απόσταση θα αναθεωρήσουμε για το τι είναι και τι δεν είναι φυσιολογικό,

Το μεγαλύτερο αιλουροειδές που έχετε δει



Μία σπάνια λίγρης, δηλαδή ένα ζώο που προήλθε από διασταύρωση αρσενικού λιονταριού και θηλυκής τίγρης, εντυπωσιάζει όχι μόνο με το μέγεθός της αλλά και με τη φιλική της συμπεριφορά.
Υπάρχουν ελάχιστες λίγρεις στον κόσμο μια και η διασταύρωσή τους είναι συνήθως αποτέλεσμα διαμονής σε αιχμαλωσία.

Ο Χόκινγκ ρίχνει στο τραπέζι μια νέα επαναστατική θεωρία για τις "μαύρες τρύπες".



Αίσθηση και πολλές συζητήσεις αναμένεται να προκαλέσει στη επιστημονική κοινότητα η νέα «παρέμβαση» του διάσημου αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ.
Ο Βρετανός επιστήμονας διατυπώνει μια νέα θεωρία σύμφωνα με την οποία οι μελανές οπές έχουν

Φυτό-αράχνη «καταπίνει» έντομο!

perierga.gr - Φυτό-αράχνη "καταπίνει" έντομο!



Η Δροσέρα ανήκει στην κατηγορία των σαρκοφάγων φυτών, και πιο συγκεκριμένα στην οικογένεια Droseraceae lure, η οποία περιλαμβάνει πάνω από 194 είδη. Είναι γνωστή ανά τον κόσμο για την

Οι ήχοι της φύσης σε… διαγωνισμό!

perierga.gr - O πιο όμορφος ήχος στον κόσμο!




Ο Julian Treasure, που είναι ειδικός σε θέματα ήχου και ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια επαγγελματικά με τη μουσική, δημιούργησε έναν διαδικτυακό διαγωνισμό προκειμένου να ανακαλύψει μέσω των συμμετοχών ποιοι είναι οι ομορφότεροι ήχοι στον κόσμο.

Ανακαλύφθηκε το πρώτο ποταμίσιο δελφίνι στη Βραζιλία μετά από 100 χρόνια

Tο δελφίνι, το οποίο βρέθηκε στον ποταμό Αραγκουάια, διαχωρίστηκε από τα υπόλοιπα ποταμίσια δελφίνια πριν από τουλάχιστον 2 εκατομμύρια χρόνια.

Δείτε το Ελληνικό «Υπεραυτοκίνητο» το οποίο είναι έτοιμο να βγει στο δρόμο!

Ο Δημήτρης Κορρές μιλάει στην Πόπη Τσαπανίδου για το Ελληνικό αυτοκίνητο
Το πρότζεκτ Yassou όπως ήταν μέχρι τώρα γνωστό, έχει εξελιχθεί στο πρωτότυπο με την ονομασία Ρ4 και μέχρι το τέλος Απριλίου θα είναι έτοιμο να βγει στο δρόμο!...

7738 τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο και η Άγκυρα λέει ότι εμείς...παραβιάζουμε!



Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ
Την παροιμία ''Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης'' θυμίζουν οι νέοι τουρκικοί ισχυρισμοί ότι η Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη ...παραβιάζουν τον Εναέριο Χώρο της Τουρκίας! Και μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς αντίθετη πραγματικότητα, η παροιμία ισχύει σε συνδυασμό με μια ακόμα : ''Ζητάει και τα ρέστα''!

ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ στην Καισαριανή μετά την χθεσινή καταιγίδα. Κατέρρευσε τοίχος ύψους 40 μέτρων και καταπλάκωσε αυτοκίνητα



Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της Καισαριανής και του Χολαργού μετά την ισχυρή βροχόπτωση και τους θυελλώδεις ανέμους που έπληξαν το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Σοβαρά προβλήματα στην Αττική απο την χθεσινοβραδινή καταιγίδα



Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η χθεσινοβραδινή καταιγίδα στην Αττική με την πυροσβεστική να έχει δεχθεί πάνω από 130 κλήσεις μόνο για άντληση υδάτων από ακίνητα,
αλλά και 23 κλήσεις για κοπές δέντρων ενώ 28 συνεργεία του Πυροσβεστικού Σώματος με 45 πυροσβέστες έσπευσαν να συνδράμουν όπου υπήρχε ανάγκη.

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών σημειώθηκε σήμερα ανοχτά της Ιάβας, του μεγαλύτερου νησιού της Ινδονησίας, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Γεωφυσικής των ΗΠΑ, αλλά τοπικοί αξιωματούχοι απέκλεισαν κάθε ενδεχόμενο για τσουνάμι.

Σεισμό και τσουνάμι προβλέπει η Ρωσία για το 2014!

ΘΑ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ
Σε μια ανακοίνωση το περιεχόμενο της οποίας δεν είναι καθόλου σύνηθες το υπουργείο εκτάκτων αναγκών της ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε σήμερα πως εντός του 2014 ένας πολύ μεγάλος σεισμός και ένα τσουνάμι που θα προκληθεί από αυτόν πρόκειται να πλήξουν την περιοχή της ρωσικής άπω Ανατολής.

Τα αντιπυρετικά φάρμακα βοηθούν στην εξάπλωση της γρίπης



Kαναδοί ερευνητές  του πανεπιστημίου ΜακΜάστερ του Οντάριο, με επικεφαλής τον Ντέιβιντ Ερν, καθηγητή μαθηματικών και ερευνητή του Ινστιτούτου Ερευνών Λοιμωδών Νόσων σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Proceedings of the Royal Society B».υποστηρίζουν ότι τα αντιπυρετικά σκευάσματα βοηθούν στην εξάπλωση της γρίπης και όχι στον περιορισμό της.

Το μπρόκολο συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς



Περιέχει αντιοξειδωτικά και βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης
Το μπρόκολο αποτελεί ένα τρόφιμο που πραγματικά αγαπάει την καρδιά σας.

Κβαντική Θεωρία Αποδεικνύει ζωή μετά το θάνατο [Βίντεο]

Ο παγκοσμίου φήμης Robert Lanza επιστήμονας της κβαντικής λέει ότι μπορεί να αποδείξει την ύπαρξη της ψυχής.
Ο Lanza είναι ειδικός στην αναγεννητική ιατρική και επιστημονικός σύμβουλος της Advanced Cell Technology Company.

Ο αργός θάνατος του καναπέ


Ποιους κινδύνους διατρέχουν τα ζωτικά μας όργανα από την καθιστική ζωή; Η σύγχρονη ζωή είναι απόλυτα συνυφασμένη με την...καρέκλα του γραφείου, τον καναπέ στο σπίτι και το κρεβάτι. Με απλά λόγια, η καθιστική ζωή κυριαρχεί όλο το 24ωρo.