Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

4 είδη μαθησιακών δυσκολιών και τα συμπτώματά τους



Οι μαθησιακές δυσκολίες είναι ένας όρος που μάλλον θα ακούς πολύ συχνά στο περιβάλλον σου, στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, στο σχολείο. Ωστόσο, μπορεί όσα ακούς να σε μπερδεύουν, γιατί πολύ συχνά χρησιμοποιούν τον όρο με ασάφεια ή μελαθεμένο τρόπο, για να εξηγήσουν ιδιότητες ή συμπεριφορές που δε συμπεριλαμβάνονται στις μαθησιακές δυσκολίες.

Τορπίλη χτυπάει πλοίο και το διαλύει

Οι τορπίλες αποτελούν ένα αυτοπροωθούμενο υποθαλάσσιο όπλο που βάλλεται από πλοία επιφανείας, υποβρύχια και ιπτάμενα μέσα, εναντίον ομοίως, πλοίων επιφανείας και υποβρυχίων.

Πώς συνδέεται η κατανάλωση κρέατος με την καρδιοπάθεια;



Από το βιβλίο του Andreas Moritz, "Το πλήρες βιβλίο της εναλλακτικής ιαρτικής"
Προκειμένου να επεξηγήσω την εξέλιξη της καρδιοπάθειας (από ανύπαρκτη έως υπ’αριθμόν ένα θανατηφόρα νόσος) στο δυτικό ημισφαίριο, χρησιμοποιώ στατιστικές τάσεις για την ανάπτυξη της νόσου στη Γερμανία, η οποία είναι ένα αντιπροσωπευτικό σύγχρονο βιομηχανοποιημένο κράτος.

Είναι το Σύμπαν που ζούμε απλά μια προσομοίωση σε υπολογιστή;

Όσοι θυμάστε την κινηματογραφική τριλογία Matrix ή γενικότερα έχετε φιλοσοφικά και υπαρξιακά ερωτήματα, πιθανότατα θα σας έχει περάσει από το μυαλό η περίπτωση όλος αυτός ο κόσμος να είναι απλά μια γιγαντιαία προσομοίωση στον υπολογιστή κάποιου ανώτερου όντος που παίζει The Sims με τις ζωές μας σε κάποια άλλη διάσταση.

Οι αρχαίοι Περουβιανοί πραγματοποιούσαν χειρουργικές επεμβάσεις στον εγκέφαλο πριν από 1000 χρόνια

Αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως στο Περού υποδεικνύουν μία προηγμένη όψη του αρχαίου περουβιανού πολιτισμού που ήταν άγνωστη μέχρι σήμερα.

Μπλε βάτραχος, εξωτικός και επικίνδυνος













Ο μπλε βάτραχος ή «βέλος δηλητήριο», όπως είναι η κοινή ονομασία του συναντάται στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Αντίθετα με τα περισσότερα είδη βατράχων λειτουργεί κυρίως την ημέρα και έχει έντονο χρώμα δέρματος, συνήθως μπλε.

8 τροφές που απαγορεύεται να μπουν στην κατάψυξη.


Οι καιροί είναι δύσκολοι και σίγουρα οι εποχές της αφθονίας έχουν παρέλθει. Η άσκοπη υπερκατανάλωση, έχει ευτυχώς εγκαταλειφθεί προ πολλού. 
Πλέον ψωνίζουμε και μαγειρεύουμε με μέτρο, ενώ είμαστε περισσότερο προσεκτικοί με τις ποσότητες τροφίμων που προμηθευόμαστε. 

Μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου ή καρδιοαγγειακών παθήσεων οι βιταμίνες;



Η λήψη βιταμινών και άλλων διατροφικών συμπληρωμάτων με ιχνοστοιχεία μετάλλων δεν φαίνεται να μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου ή καρδιοαγγειακών παθήσεων, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα, που αξιολόγησε τα έως τώρα στοιχεία.

Μπες στο μυαλό ενός παιδιού και δες τι κάνει για να αποφύγει τον ύπνο



Κανένα παιδί που σέβεται τον εαυτό του δεν συμφωνεί να πάει για ύπνο την ώρα ακριβώς που του το λένε οι γονείς του. Μέχρι την ηλικία των δύο ετών, τα περισσότερα πιτσιρίκια έχουν αναπτύξει όλες τις τεχνικές που χρειάζονται για να μεταφέρουν την ώρα του ύπνου όλο και πιο αργά. Με λίγη

Πώς να διαβάζετε το πρόσωπο ενός ανθρώπου


Για αιώνες οι άνθρωποι προσπαθούσαν να κατανοήσουν τις πτυχές του χαρακτήρα ενός ατόμου απλά και μόνο παρατηρώντας το πρόσωπό του.

Μοσχαράκι με δύο κεφάλια

Το ονόμασαν «Καλή Χρονιά» και δείχνει υγιές προς το παρόν
Μια αγελάδα γέννησε πρόσφατα ένα μοσχαράκι με δύο κεφάλια, κοντά στη Φεζ, στο κεντρικό Μαρόκο, και το ζώο φαίνεται να είναι καλά στην υγεία του, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις τοπικές αρχές.

Οι προβλέψεις του Ισάακ Ασίμοφ το 1964 για το 2014

Πίσω στο 1964, ο φημισμένος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Ισάακ Ασίμοφ τόλμησε να κάνει μερικές εικασίες για το τι θα συναντούσε κανείς μέσα στην Παγκόσμια Έκθεση του 2014.

Εξερράγη βόμβα Β' Παγκοσμίου Πολέμου σε εργοτάξιο της δυτικής Γερμανίας. Eνας νεκρός και Οκτώ τραυματίες

Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την έκρηξη μιας βόμβας του B’ Παγκοσμίου Πολέμου σε εργοτάξιο στη δυτική Γερμανία.

Corydalis yanhusuo: Το θαυματουργό παυσίπονο βότανο

Ιδιαίτερα αποτελεσματικό παυσίπονο για την αντιμετώπιση του φλεγμονώδους και του νευροπαθητικού πόνου αποδεικνύεται το κινέζικο βότανο Corydalis yanhusuo.
Φύεται στη Σιβηρία, την Βόρειο Κίνα και την Ιαπωνία και είναι παραδοσιακά γνωστό για την ανακούφιση από τους πόνους της περιόδου, τον πόνο στο στήθος και το κοιλιακό άλγος.

Παράξενα φυσικά φαινόμενα που αξίζει να δείτε [Βίντεο]

Όσο έξυπνος κι αν είναι ο άνθρωπος, ή νομίζει πως είναι, χρειάζονται πολλά περισσότερα για να ξεπεράσει την άκρατη επινοητικότητα της Μητέρας Φύσης.

Τέσσερα καθημερινά πράγματα που μπορούν να αλλάξουν το DNA μας

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν το «γονίδιο της αλλεργίας» και είναι πεπεισμένοι, ότι τελικά οι αλλεργίες είναι μία γενετική ανωμαλία που μπορεί να μεταλλαχθεί. Βάσει αυτής της λογικής, οι έρευνες προχώρησαν για να καταλήξουν στο συμπέρασμα, ότι τα ανθρώπινα γονίδια δεν είναι στατικά.

Κβαντικός υπολογιστής που θα μπορεί να σπάσει κάθε επιπέδου κρυπτογράφηση από την NSA

Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών NSA προσπαθεί να αναπτύξει έναν κβαντικό υπολογιστή που θα μπορεί να σπάσει κάθε επιπέδου κρυπτογράφηση, σύμφωνα με έγγραφα που επικαλείται Washington Post από το «φάκελο Σνόουντεν».

Νέος προηγμένος τρόπος κλοπής των τραπεζικών μηχανημάτων

Θα μπορούσε να είναι σκηνή από κινηματογραφική ταινία αλλά είναι μια νέα πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι υπεύθυνοι ασφαλείας των τραπεζών.