Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Τρυφερές γονεϊκές στιγμές στο βασίλειο των ζώων! Είναι πανέμορφα, ειναι αγαπημένα, μα δείτε τα!

perierga.gr - Τρυφερές γονεϊκές στιγμές στο βασίλειο των ζώων!
Η αγάπη του γονιού για το παιδί δεν γνωρίζει είδος, ράτσα ή φύλο. Έτσι εκδηλώνεται ανάμεσα στα ζώα με τον ίδιο τρόπο όπως και στους ανθρώπους, δηλαδή με κινήσεις τρυφερότητας, προσοχής, ενδιαφέροντος, λατρείας… Στις φωτογραφίες που ακολουθούν υπερήφανοι γονείς βγάζουν όμορφα συναισθήματα για τα μωρά τους και εντυπωσιάζουν…

Το πρώτο τσιγάρο της ημέρας «δείχνει» τον καρκίνο του πνεύμονα

ΤΣΙΓΑΡΟ
Όσο συντομότερα μετά το πρωινό ξύπνημα ανάβει ένας καπνιστής το πρώτο τσιγάρο της ημέρας, τόσο περισσότερο κινδυνεύει να εκδηλώσει καρκίνο του πνεύμονα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Όπως έδειξε όσοι ανάβουν το πρώτο τσιγάρο μέσα σε μία ώρα από τη στιγμή που ξυπνούν έχουν έως και 3,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του πνεύμονα σε σύγκριση με όσους το ανάβουν μετά από 1 ώρα – και όσο νωρίτερα το ανάβουν, τόσο το χειρότερο.

Η "μαύρη" ώρα για τη Μεσόγειο έφτασε - Έρχονται τα χημικά

Το τελευταίο φορτίο των χημικών όπλων που είχε δηλώσει η Δαμασκός στη διεθνή κοινότητα απομακρύνθηκε από τη Συρία ενόψει της καταστροφής του με τη μέθοδο της εν πλω υδρόλυσης στη θάλασσα της Μεσογείου, εγχείρημα που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά και μάλιστα στα διεθνή ύδατα κάπου στα νότια της Κρήτης

Τα βιώματα είναι κληρονομικά: Πώς οι εμπειρίες των προγόνων μας περνάνε στο δικό μας DNA

Τελικά οι εμπειρίες είναι κληρονομικές; Πρόσφατη έρευνα απαντά σε ένα αιώνιο ερώτημα που διχάζει τους γενετιστές και τους ψυχολόγους.

Βροχή μετεωριτών το βραδυ της Παρασκευής: Οι Βοωτίδες θα φωτίσουν τον νυχτερινό ουρανό

Τις πρώτες πρωινές ώρες πριν από την αυγή της Παρασκευής 27 Ιουνίου, ο νυχτερινός ουρανός θα γεμίσει από την ετήσια βροχή των μετεωριτών Βοωτίδες.

Τα παιχνίδια της μνήμης


mnimi-big














Είναι γεγονός ότι παρόλο που στη διάρκεια της ζωής μας, ο αριθμός των νευρώνων του εγκεφάλου μας ελαττώνεται διαρκώς, ωστόσο παραμένουν πάντα αρκετοί για να διατηρείται άριστη η μνήμη μας. Αλλά για να συνεχίζει ν’ αποδίδει ο εγκέφαλος, ακόμα κι όταν περνάνε τα χρόνια, πρέπει να τον...γυμνάζουμε τακτικά.

Γυαλιά ηλίου: Απαραίτητα για όλους!

 matia2-big












Η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών μας ενημερώνει:

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο οφθαλμός είναι το πιο ευαίσθητο και πολύπλοκο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Γιατί; Διότι εκτελεί μια σειρά από περίπλοκες λειτουργίες με σκοπό την όραση. Είναι, επομένως, όργανο που έρχεται σε άμεση επαφή με το φως και το περιβάλλον και επηρεάζεται σημαντικά από τους παράγοντες αυτούς.

Η σημασία του ασβεστίου στη ζωή μας

Γάλα 

Με ποιες τροφές θα πετύχετε καλύτερη αφομοίωση του ασβεστίου
Βασικό συστατικό των οστών και των δοντιών, το ασβέστιο είναι ζωτικής σημασίας για πολλές λειτουργίες του οργανισμού. Δεν περιέχεται μόνο στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά και σε πολλές άλλες τροφές.

Τα οφέλη των κελυφωτών φιστικιών στη διατροφή μας

κελυφωτα φυστικια 

Προστατεύουν από την γήρανση καρδιαγγειακά νοσήματα

Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια υγιεινή και πρακτική καθημερινή λύση διατροφής. Εύκολοι και γρήγοροι στην κατανάλωση, είναι μια εξαιρετική επιλογή για υγιεινό σνακ στο γραφείο, στο αυτοκίνητο, στο σχολείο, μετά από το γυμναστήριο κ.ά.

Έλληνας εντόπισε μία από τις ισχυρότερες εκρήξεις σούπερ νόβα

Μία από τις πιο ισχυρές και φωτεινές εκρήξεις σούπερ-νόβα (υπερκαινοφανών άστρων), που έχουν ποτέ παρατηρηθεί στο σύμπαν, εντόπισε ένας νεαρός Έλληνας ερευνητής στη Βρετανία.

Και όμως στον Ήλιο βρέχει!

Ομάδα επιστημόνων του Trinity College στο Δουβλίνο μελέτησε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και εντυπωσιακά φαινόμενα στον Ήλιο, τις βροχές πλάσματος που ξεσπούν στο μητρικό μας άστρο. Οι ειδικοί τις ονομάζουν «στεμματικές βροχές» και αποτελούνται από πλάσμα.

Εντυπωσιακό time-lapse video από τα ηφαίστεια της Χαβάης

Σε αυτό το εντυπωσιακό time-lapse video από το φωτογράφο QT Luong, τα ηφαίστεια και τα τοπία στο μεγάλο νησί της Χαβάης το Maui ζωντανεύουν «μέσα από την κίνηση χρησιμοποιώντας time-lapse βίντεο και DSLR.»

ΗΛΙΟΣ: Φίλος ή εχθρός;


aroma-big














Παρόλο που ο ήλιος είναι απαραίτητος για τη σωματική και συναισθηματική μας σταθερότητα, παραμένει ένας φίλος, με τον οποίο όμως δε θα πρέπει να έχουμε πολύ...στενές σχέσεις, εάν δε θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αργότερα τις αρνητικές του συνέπειες.

Μελάνωμα: Μια συχνή απειλή

elies-big















Η συχνότητα των μελανωμάτων στην Ελλάδα κατά την τελευταία εικοσαετία σημείωσε αύξηση κατά 900%. Όμως, ανάλογες αυξήσεις καταγράφηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο και αποδίδονται στη μεγαλύτερη έκθεση του δέρματος στις ηλιακές ακτίνες (περισσότερη ηλιοθεραπεία και σπορ), καθώς και στην καταστροφή του στρώματος του όζοντος της ατμόσφαιρας.

Το φυλλικό οξύ βελτιώνει τη λειτουργία των αγγείων μας

Το φυλικό οξυ είναι ένα όχι και πολύ γνωστό συστατικό, που ανήκει στις βιταμίνες συμπλέγματος Β. Εμπλέκεται σε ποικίλες μεταβολικές διεργασίες του οργανισμού.

Σωστή διατροφή για προστασία από τη ζέστη

Όσο ο υδράργυρος ανεβαίνει το σώμα και ο οργανισμός μας χρειάζονται μια ιδιαίτερη διατροφική μεταχείριση. Για να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε καλύτερα, θα πρέπει να προσέξουμε τι και πόσο πίνουμε, τι τρώμε και το βασικό τι ώρες το τρώμε.