Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Πώς βλέπει το θέμα της ψυχής η Επιστήμη


Διαβάστε ένα αποκαλυπτικό κείμενο για το πώς βλέπει το θέμα της ψυχής η Επιστήμη, αλλά και η Θρησκεία, για την οποία η ύπαρξη της ψυχής είναι μία θεμελιώδης και ακλόνητη αρχή! Κι όχι μόνο! Τι πρεσβεύει η σωκρατική φιλοσοφία για την ψυχή του ανθρώπου;

Νέες εκρήξεις στην Αίτνα παρατείνουν το κλείσιμο δύο αεροδρομίων

Συνεχίζονται σήμερα οι εκρήξεις στο ηφαίστειο της Αίτνας προκαλώντας το κλείσιμο των αεροδρομίων της Κατάνιας και του Κομίσο στη Σικελία, όπως ανακοίνωσαν οι ιταλικές Aρχές.
Αν και η δραστηριότητα του υψηλότερου ενεργού ηφαιστείου της Ευρώπης είναι περιορισμένη, οι

Βλαστοκύτταρα: Τα μαγικά κύτταρα της υγείας

Ρώσοι γιατροί κατάφεραν να θεραπεύουν ασθενείς με καρκίνο που δεν είχαν καμία ελπίδα.
Στη Γιούγκρα, μία μικρή πόλη στη Δυτική Σιβηρία, οι τοπικοί γιατροί απαλλάσσουν από τον καρκίνο του αίματος με τη βοήθεια των βλαστοκυττάρων. Από αυτά τα πραγματικά μαγικά κύτταρα μπορούν

Η ιστορική προσελήνωση του κινεζικού σκάφους [Βίντεο]

Η Κίνα έγινε επίσημα η τρίτη χώρα που στέλνει με επιτυχία διαστημικό σκάφος στη Σελήνη, μετά από τις ΗΠΑ και την πρώην Σοβιετική Ένωση, ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα και το βίντεο.

Το ταξίδι του γυρισμού του Οδυσσέα σε έναν διαδραστικό χάρτη

Που ακριβώς βρισκόταν οι Λαιστρυγόνες, οι Κύκλωπες και όλοι οι σταθμοί του ταξιδιού από την Τροία στην Ιθάκη;
Ίσως η πιο γρήγορη "ανάγνωση" του μεγάλου και δύσκολου ταξιδιού του πολυμήχανου Οδυσσέα, σαν βγήκε στον πηγαιμό από την Τροία στην πατρίδα του, την Ιθάκη, βρίσκεται τώρα στο διαδίκτυο, σε ένα διαδραστικό χάρτη.

ΤΕΣΤ: Ανακαλύψτε με ποιο ημισφαίριο λειτουργεί περισσότερο ο εγκέφαλος σας

Αρκετοί επιστήμονες λένε πως η πλευρίωση του εγκεφάλου είναι απλά ένας μύθος, αλλά μερικές φορές τα αποτελέσματα διαφόρων τεστ έχουν παραδόξως μεγάλη ακρίβεια.

Ο πολιτισμός των Ράπα Νούι δεν «αυτοκαταστράφηκε»


Η εξαφάνιση των ιθαγενών Ράπα Νούι που κατοικούσαν στη Νήσο του Πάσχα μέχρι και τον 18ο αιώνα μΧ, αποτελούσε «πονοκέφαλο» για τους ερευνητές και τους ανθρωπολόγους, οι οποίοι απέδιδαν το γεγονός στην περιβαλλοντική καταστροφή.

Μπορούμε άραγε να ζήσουμε μακριά από τον Ήλιο;


Νέα όρια της ζώνης, που μπορεί να κατοικηθεί και αφορά σε πλανήτες του τύπου της Γης, πρότειναν οι ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια των ΗΠΑ.
Χρησιμοποιώντας ως βάση μελέτης ακριβέστερους συντελεστές απορρόφησης μορίων νερού και

Χωματερή σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας


Μια «χωματερή» βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τμήματα παλιών πυραύλων και εγκαταλελειμμένους δορυφόρους.
Σύμφωνα με τη NASA, τα διαστημικά αυτά «σκουπίδια» σύντομα θα προκαλούν προβλήματα στα διαστημόπλοια που θα φεύγουν από τη Γη.

Το προσδόκιμο ζωής θα φτάσει τα 120 χρόνια τον 21ο αιώνα

Στη Διεθνή Επιστημονική Διάσκεψη Ανθρωπολογίας στο Ιζέφσκ ο Ρώσος επιστήμονας Σεργκέι Γκραντιρόφσκι ανέφερε ότι το μέσο προσδόκιμο ζωής του ανθρώπου στις αναπτυγμένες χώρες σε 30 χρόνια θα φτάσει τα 120 χρόνια. Η υστέρηση της Ρωσίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ειδικού, θα είναι 10-15 χρόνια.

Γουρουνάκι γεννήθηκε με δύο μύτες δύο στόματα και τρία μάτια


Ένα γουρουνάκι στην Κίνα γεννήθηκε με «δύο κεφάλια σε ένα». Έχει ένα κρανίο με δύο μουσούδες, καθώς έχει δύο μύτες, δύο στόματα και τρία μάτια!
Η μητέρα του έφερε στον κόσμο 10 μικρά. Το γουρουνάκι γεννήθηκε, όπως αναφέρει η Daily Mail στην πρωτεύουσα της επαρχίας Jiangxi της Κίνας, Nanchang.

Ισαάκ Ασίμοφ (1964): οι προβλέψεις του έμοιαζαν παράλογες και αδιανόητες...

Πενήντα χρόνια πριν ο Αμερικανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας οι προβλέψεις του έμοιαζαν παράλογες και αδιανόητες...
Κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Έκθεσης στην Νέα Υόρκη το 1964 ο συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Ισαάκ Ασίμοφ έκανε προβλέψεις για το πώς θα είναι ο κόσμος ύστερα από 50 χρόνια.

AFP: Οι 20+2 φωτογραφίες της χρονιάς


Τις πιο εντυπωσιακές εικόνες της χρονιάς επέλεξε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Από την αστραπή του Μπολτ, στην οργή της φύσης και στις ανθρώπινες ιστορίες, που συγκλόνισαν
Σε λίγες μέρες αποχαιρετάμε το 2013 και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων προτείνει τις 22 πιο πολυσυζητημένες φωτογραφίες των φωτορεπόρτερ της.

Οι εκφραστές του Αφηρημένου Εξπρεσιονισμού, ως μυστικοί πράκτορες της CIA


Που να το φανταζόντουσαν οι Jackson Pollock, Willem de Kooning, Mark Rothko και οι υπόλοιποι εκφραστές του Αφηρημένου Εξπρεσιονισμού πως, παρά τη θέλησή τους, ενεργούσαν ως μυστικοί πράκτορες της CIA στον Ψυχρό Πόλεμο.

Το Niihau είναι το έβδομο μεγαλύτερο από τα κατοικημένα νησιά της Χαβάης.



Δεν έχει ασφαλτοστρωμένους δρόμους, δεν υπάρχουν καταστήματα, δεν υπάρχει ηλεκτρικό και νερό ούτε εστιατόρια, δεν είναι ένας τουριστικός προορισμός αν και η ομορφιά του είναι απαράμιλλη.