Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Απίστευτη έκρηξη φάλαινας στα νησιά Φερόε [Βίντεο]

Μια νεκρή φάλαινα φυσητήρας, μήκους 13,7 μέτρων, εξερράγη σε παραλία των νησιών Φερόε στον Βόρειο Ατλαντικό όταν ο θαλάσσιος βιολόγος Bjarni Mikkelse προσπάθησε να ανοίξει το στομάχι της.

Εντοπίστηκε άγνωστο εντυπωσιακό βιολογικά είδος


Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Σεβίλλης ανακάλυψαν ένα άγνωστο μέχρι σήμερα είδος γαρίδας σε έναν κοραλλιογενή βράχο στα ανοιχτά της Καλιφόρνιας.
Το είδος ονομάστηκε liropus minusculous και οι εκπρόσωποί του είναι μικροσκοπικές και ολίγον τρομακτικές στην εμφάνιση γαρίδες.

Η ροή νεού στον Άρη άλλαξε το τοπίο


Ομάδα ερευνητών υποστηρίζει ότι στον πρώιμο Άρη γεωλογικές και ατμοσφαιρικές διεργασίες προκάλεσαν την απότομη αύξηση της θερμοκρασίας του Κόκκινου Πλανήτη.

Έβρεξε πέτρες στην Ιταλία [Βίντεο]


Συνέχεια μας εκπλήξει το ηφαίστειο της Αίτνα...

To μπλε φως «ξυπνάει» τον εγκέφαλο

Ξυπνήστε με ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ, ή ανάβοντας... το μπλε φως!
Αυτό υποστηρίζουν σουηδοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Mid Sweden, οι οποίοι μελέτησαν τη δράση της καφεΐνης και του μπλε φωτός στον εγκέφαλο.

Τα μανιτάρια ελέγχουν τον καιρό

Τα μανιτάρια έχουν την εκπληκτική ικανότητα να ελέγχουν τον καιρό, σύμφωνα με νέα έρευνα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA) και του Κολεγίου Τρίνιτι στο Κονέκτικατ, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Φυσικής (American Physical Society).

Σπάνιο είδος σαλαχιού τεραστίων διαστάσεων πιάστηκε στη Φλόριντα


Ο Μαρκ Κουαρτιάνο, γνωστός και ως «Μαρκ ο Καρχαριάκιας», είναι ο δημοφιλέστερος καπετάνιος του Miami Beach της Φλόριντα, ο οποίος οφείλει τη φήμη του στους πολυάριθμους καρχαρίες που έχει πιάσει όλα αυτά τα χρόνια της επαγγελματικής του δραστηριότητας.

Εκπληκτικές εικόνες από αεροπλάνα



Είναι κάποιο πουλί; Όχι, είναι αεροπλάνο: Εντυπωσιακές εικόνες των καλύτερων φωτογράφων που δραστηριοποιούνται στα αεροπλάνα, αποκαλύπτουν τη μοναδική αίσθηση της ζωής στον ουρανό

Εκπληκτικό! Η Μεγαλόπολη των Μυρμηγκιών [Βίντεο]


Αυτό που θα παρακολουθήσετε στο παρακάτω ολιγόλεπτο βίντεο είναι εκπληκτικό!
Συνήθως, αναγνωρίζουμε τις μυρμηγκοφωλιές από μία μικρή έξοδο στην επιφάνεια.
Όλοι ξέρουμε, βέβαια, ότι στο εσωτερικό τους υπάρχουν δαιδαλώδεις κατασκευές.

Φωτογραφία της Nasa αποκαλύπτει μεγάλο σκοτεινό αντικείμενο πάνω από Ωκεανό

Μια πρόσφατη παρατήρηση ενός άγνωστου αντικειμένου έχει εξάψει τη φαντασία των οπαδών ufo και των σκεπτικιστών.