Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Σπάνια Ελληνικά χειρόγραφα σε μορφή ψηφιακή

Πρόσβαση σε έναν «θησαυρό» σπάνιων Ελληνικών χειρογράφων προσφέρει η Βοδληιανή Βιβλιοθήκη της Οξφόρδης και η Αποστολική Βιβλιοθήκη του Βατικανού που ψηφιοποίησαν τα αρχεία τους και τα ανήρτησαν σε μια κοινή ιστοσελίδα.

Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν υπερήφανοι για τη γλώσσα τους!

* Η ξενομανία, δηλαδή το να γοητευόμαστε από οτιδήποτε ξενόφερτο είναι μια μεγάλη και βαριά νόσος των Νεοελλήνων.
Το πιο εξοργιστικό, όμως, είναι η χρήση ξένων λέξεων αντί των ωραιότερων Ελληνικών, από μια γλώσσα που είναι η μητέρα όλων των ευρωπαϊκών γλωσσών και όχι μόνο.

Γιατί ονειρευόμαστε;

υπνος

Έξι ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον κόσμο των ονείρων

Τα όνειρα που βλέπουμε όταν κοιμόμαστε μπορεί να είναι συναρπαστικά, στρεσογόνα ή και τρομακτικά. Γνωρίζατε όμως, ότι τα άσχημα όνειρα είναι πολύ πιο συνηθισμένα απ” ό,τι τα όμορφα; Διαβάστε έξι εντυπωσιακές πληροφορίες για τα όνειρα που ίσως δεν γνωρίζατε…

Η αλήθεια γύρω από την κατανάλωση κόκκινου κρέατος

κρεας

Τα συνιστώμενα είδη και συμβουλές για ασφαλές ψήσιμο

Κατά καιρούς, πολλές κατηγορίες έχουν ακουστεί για το κόκκινο κρέας: για το πόσο ασφαλής είναι η συνεχής κατανάλωσή του, ο ιδανικός τρόπος μαγειρέματός του και οι πιθανές βλαβερές ουσίες που μπορεί να επιβαρύνουν τον οργανισμό μας και να αυξήσουν την πιθανότητα εμφάνισης κάποιας νόσου.

Το λάδι καρύδας σύμμαχος στη στοματική υγιεινή


Το λάδι καρύδας από κοκοφοίνικα καταπολεμά τα βακτήρια τα οποία χαλάνε και εν συνεχεία σαπίζουν τα δόντια, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Τεχνολογίας «Athlone» στην Ιρλανδία.
Το εν λόγω λάδι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε εμπορικά προϊόντα οδοντικής προστασίας, από τη στιγμή που αποτελεί φυσικό αντιβιοτικό.

Ορισμένα είδη στη γη ξανανιώνουν όσο γερνάνε

Σε αντίθεση με όσα γνωρίζουμε για τους ανθρώπους, ο χρόνος είναι ιδιαίτερα επιεικής με ορισμένα είδη καθώς περνάει χωρίς να τα «ακουμπά» και στην καλύτερη περίπτωση τα κάνει να ξανανιώνουν.

Πότε ξεκίνησε η ζωή στο Σύμπαν;

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα τα 15 εκατομμύρια χρόνια που ακολούθησαν τη Μεγάλη Έκρηξη ίσως να ήταν αρκετά ώστε το Σύμπαν να αναπτύξει τις απαραίτητες συνθήκες για την εμφάνιση ζωής.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν

Άλλη μια σεισμική δόνηση στην Ιαπωνία μπορεί να στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 300.000 ανθρώπους. Αυτή την επιστημονική πρόβλεψη δημοσίευσε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας.
Οι επιστήμονες εδώ και πολύ καιρό συζητούν την πιθανότητα ενός ισχυρού σεισμού στην περιοχή του Ρήγματος Νανκάι, κοντά στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Σαγκουίνι: Οι ευεργετικές του ιδιότητες

Το σαγκουίνι και ο χυμός του περιέχουν έναν ισχυρότατο συνδυασμό αντιοξειδωτικών ουσιών.
Ενώσεις όπως πολυφαινόλες και φλαβανόνες σε συνδυασμό με την υψηλότατη δόση βιταμίνης C που περιέχεται στον χυμό από σαγκουίνι προστατεύουν καθημερινά τον οργανισμό μας από την

Καιρός: επιδείνωση από το βράδυ με ψύχος και χιόνια στην Αττική

Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει από τις απογευματινές ώρες ο καιρός με βροχές, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, βοριάδες μέχρι 8 μποφόρ και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.
Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν

Οι επιστήμονες προειδοποιούν

Άλλη μια σεισμική δόνηση στην Ιαπωνία μπορεί να στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 300.000 ανθρώπους. Αυτή την επιστημονική πρόβλεψη δημοσίευσε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας.
Οι επιστήμονες εδώ και πολύ καιρό συζητούν την πιθανότητα ενός ισχυρού σεισμού στην περιοχή του Ρήγματος Νανκάι, κοντά στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Το πιο κρύο σημείο του πλανήτη

Παγκόσμιο ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας
Το πιο κρύο σημείο του πλανήτη βρίσκεται -πού αλλού- στην καρδιά της Ανταρκτικής, και έχει θερμοκρασία -93,2 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με μετρήσεις που έγιναν από δορυφόρους.

Απίστευτες φωτογραφίες από θαλάσσια πλάσματα που σπανίως έρχονται σε επαφή με ανθρώπους

Απίστευτες φωτογραφίες από θαλάσσια πλάσματα που σπανίως έρχονται σε επαφή με ανθρώπους – Ζούνε κυρίως σε πολύ βαθιά νερά και η μορφολογία τους ξενίζει

Οι Ευρωπαίοι θα μάθουν να ζουν με τυφώνες και σφοδρές καταιγίδες

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των ειδικών για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ζωή των Ευρωπαίων πολιτών καθώς για τα επόμενα 30 χρόνια, φονικά ακραία καιρικά φαινόμενα θα πλήττουν την Γηραιά Ήπειρο.

Η λίμνη στον Κρατήρα Γκέιλ στον Άρη θα μπορούσε να φιλοξενεί μικρόβια

Η λίμνη που υπήρχε κάποτε στον Κρατήρα Γκέιλ στον Άρη θα μπορούσε να φιλοξενεί μικρόβια όπως αυτά που ζουν σήμερα στα βάθη της Γης σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση των στοιχείων που έχει συλλέξει το Curiosity.

Σαν σήμερα, στις 10 Δεκεμβρίου 1893 ειπώθηκε η φράση «δυστυχώς επτωχεύσαμεν»


Σαν σήμερα 10 Δεκεμβρίου του 1893 η ιστορική φράση του Έλληνα πρωθυπουργού Χαρίλαου Τρικούπη
Σαν σήμερα, στις 10 Δεκεμβρίου 1893 ειπώθηκε από τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό Χαρίλαο Τρικούπη η ιστορική φράση «δυστυχώς επτωχεύσαμεν».