Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Βρήκαν το «ρολόι» του DNA που μετρά την ηλικία των οργάνων μας!

Θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν τη διαδικασία της γήρανσης

To βιολογικό «ρολόι» DNA που καταγράφει την ηλικία των οργάνων και των ιστών του οργανισμού μας ανακάλυψε ο καθηγητής γενετικής και βιοστατιστικής Στιβ Χόρβαθ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Εντυπωσιακό βίντεο – Κολύμπησε 76 μέτρα κάτω από τον πάγο με μια ανάσα

Με μία και μόνο ανάσα, ο Stig Severinsen κατάφερε να πετύχει ένα νέο ρεκόρ Guinness κολυμπώντας μια απόσταση 76.2 μέτρων κάτω από τον πάγο πάχους ενός μέτρου μιας… παγωμένης λίμνης στην Ανατολική Γροιλανδία, όπου κανείς μέχρι τώρα δεν είχε τολμήσει να βουτήξει.

Δεύτερο γιγάντιο ψάρι ξεβράστηκε στα ανοικτά της νότιας ακτής της Καλιφόρνιας

Ένα δεύτερο γιγαντιαίο σπάνιο oarfish ξεβράστηκε σε μια παραλία της νότιας ακτής της Καλιφόρνιας μόλις λίγες ημέρες μετά το πρώτο πλάσμα που αναδύθηκε από τα βάθη του ωκεανού.

Ισραήλ: Φόβοι για επικείμενο μεγάλο σεισμό

Εφιάλτης με ρίχτερ στο Ισραήλ καθώς οι επιστήμονες προειδοποιούν πως η χώρα μπορεί να βιώσει ένα μεγάλο σεισμό. Την ανησυχία έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής σειρά σεισμικών δονήσεων της τάξης των 3,5 Ρίχττερ ενώ σήμερα μόνο σημειώθηκαν δύο τέτοιες σεισμικές δονήσεις.

Ανεμοστρόβιλος στην Κρήτη - Δείτε μοναδικές φωτογραφίες

Ανεμοστρόβιλος στη Κρήτη; Και όμως.
Το εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο "επισκέφτηκε" το μεσημέρι του Σαββάτου τη Σητεία προκαλώντας το θαυμασμό όσων τυχερών το αντίκρυσαν στον ορίζοντα.
Ευτυχώς, ο ανεμοστρόβιλος που δημιουργήθηκε στις 12 περίπου, στη μέση του κόλπου της Φανερωμένης, ανάμεσα στην παραλία και το Αεροδρόμιο της Σητείας, απαθανατίστηκε από το φωτογραφικό φακό.

Li-Fi: Ο λαμπτήρας που παράγει το δικό του σήμα Wi-Fi

Mια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Fudan στη Σαγκάη δημιούργησε έναν λαμπτήρα που παράγει το δικό του σήμα Wi-Fi.
Σύμφωνα με το digitallife, η τεχνολογία ονομάζεται Li-Fi και από τις δοκιμές των επιστημόνων, όχι μόνο λειτουργεί, αλλά το σήμα του είναι πολύ πιο ισχυρό από πολλές οικιακές συνδέσεις στην Κίνα (και σε πολλές άλλες χώρες) αυτή τη στιγμή.

Κορυφώνεται το βράδυ η «βροχή» των Ωριωνίδων

Μια ακόμα βροχή από πεφταστέρια, οι Ωριωνίδες, βρέθηκαν στο μέγιστο σημείο τους σήμερα τα χαράματα και θα συνεχίσουν την κορύφωσή τους και την αποψινή βραδιά, τόσο στο βόρειο ημισφαίριο που περιλαμβάνει και την Ελλάδα, όσο και στο νότιο.
Τα συγκεκριμένα πεφταστέρια θεωρούνται από τα πιο φωτεινά και γρήγορα, καθώς συνήθως

Το φαρμακείο των αρχαίων Ελλήνων ήταν η φύση

Έβαφαν και οι αρχαίες Ελληνίδες τα μαλλιά τους; Πολύ πιθανόν, διότι γνώριζαν το μυρτίτη. Αν και η Κοσμετολογία δεν ήταν ιδιαίτερα αναπτυγμένη, το φαρμακείο των αρχαίων Ελλήνων διέθετε κάθε λογής σκευάσματα, από κείνα που κάνουν «κεφάλι», βλέπε όπιο, μέχρι υπόθετα, έμπλαστρα, καθαρτικά, ως και βότανα για εκτρώσεις! Όσο για τους γιατρούς, είχαν από τότε τις διαμάχες τους, εξαιτίας της πολυφαρμακίας...