Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Πώς δημιουργούνται οι πέτρες στα νεφρά

πονος στη μεση


Απαραίτητη η λήψη άφθονων υγρών για την πρόληψη της πάθησης
Η λιθίαση του ουροποιητικού είναι η δημιουργία λίθων μέσα στην αποχετευτική μοίρα του ουροποιητικού συστήματος. Ανάλογα με την εντόπιση, έχουμε λιθίαση των νεφρών (νεφρολιθίαση), των ουρητήρων, της ουροδόχου κύστης και τέλος της ουρήθρας.

Xαμομήλι. Ο φυσικός σύμμαχος της υγείας και της ομορφιάς

Xαμομήλι

Tαπεινό σε εμφάνιση, αλλά με μια τεράστια γκάμα φαρμακευτικών ιδιοτήτων, το χαμομήλι (Matricaria Chamomilla) είναι ένα από τα πιο πολύτιμα για τον άνθρωπο θεραπευτικά φυτά, ενώ αποτελεί άριστη επιλογή για τη φροντίδα της επιδερμίδας και των μαλλιών.

Κόψτε την όρεξη… τρώγοντας


φαγητο

Ποιες τροφές σας κάνουν να αισθάνεστε «γεμάτοι»

Πολλές φορές ψάχνουμε τρόπους να κόψουμε την πείνα μας και τροφές, κατά προτίμηση υγιεινές, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να σταματήσουμε να τρώμε.

Φωτογράφος σε απόσταση αναπνοής από τη λάβα



Το τρίποδο της κάμερας άρχισε να λιώνει
Ο ατρόμητος φωτογράφος Μάιλς Μόργκαν έφτασε στο πιο κοντινό σημείο από το οποίο μπορούσε να φωτογραφίσει τη λάβα και μας χάρισε αυτές τις πανέμορφες εικόνες.Ο Μάιλς από το Portland του Όρεγκον, βρέθηκε σε ένα ηφαίστειο της Χαβάης, με σκοπό να καταγράψει τη ροή της λάβας και τα χοντρά σύννεφα καπνού και στάχτης που έκρυβαν τον ήλιο.

Αρχίζει το μεγάλο ταξίδι του Maven για τον 'Άρη

Ταξίδι διάρκειας 10 μηνών με τελικό προορισμό τον Άρη
Σκοπός του ταξιδιού είναι να καταγράψει στοιχεία που θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν πώς ο «Κόκκινος Πλανήτης» από ζεστός και υγρός εξελίχθηκε σε παγωμένο και άνυδρο.

" Πλησιάζουμε στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου" ισχυρίζονται οι ερευνητές


Ερευνητές του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», μαζί με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ και το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον της Βρετανίας, έκαναν ένα πολύ σημαντικό βήμα προόδου στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου.

Αντιγραφές από αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο


Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο πύργος του Άιφελ κοσμεί την Χανγκζού, το Άγαλμα της Ελευθερίας στολίζει το Τόκιο και ο Παρθενώνας βέβαια είναι σημείο αναφοράς στο Τενεσί. Όχι, δεν πρόκειται για σύγχυση. Είναι απλά μερικές από τις περιπτώσεις που κάποιες πόλεις... ζηλεύουν τα αξιοθέατα των άλλων και τα αντιγράφουν.

Η αρχαιότερη μορφή ζωής στη Γη


Ίχνη αρχαίων μικροβιακών κοινοτήτων που έζησαν πριν 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια ανακάλυψαν ερευνητές του επιστημονικού ινστιτούτου Κάρνετζι στην Ουάσιγκτον.
Τα νέα απολιθώματα, που περιγράφηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Αστροβιολογίας, ίσως αποτελούν την αρχαιότερη μορφή ζωής που ανακαλύφθηκε μέχρι σήμερα στον πλανήτη.

Ο ταχύτατα κινούμενος μαγνητικός Βόρειος Πόλος


Από τότε που εντοπίστηκε με ακρίβεια για πρώτη φορά το 1831, από τον Τζέιμς Ρος, στην καναδική Αρκτική, ο Μαγνητικός Βόρειος Πόλος δεν σταμάτησε να κινείται, και οι μετακινήσεις του επιταχύνονται απότομα μερικές φορές για άγνωστους ακόμη λόγους.

Ισχυρή (X-class) ηλιακή έκλαμψη


X-CLASS ηλιακή έκλαμψη
Το Solar Dynamics Observatory της Nasa κατέγραψε μία ακραία υπεριώδη λάμψη από την κηλίδα AR1897 που ξέσπασε στις 19 Νοεμβρίου (10:26 UT) και παράγει μία X1-class ηλιακή έκλαμψη.

Ο κυκλώνας της Σαρδηνίας πλησιάζει τώρα στην Ελλάδα


Τη δυτική Ελλάδα αναμένεται να πλήξει μέσα στις επόμενες ώρες ο κυκλώνας της Σαρδηνίας, εμφανώς εξασθενημένος ωστόσο σε σχέση με την ένταση των φαινομένων που εκδηλώθηκαν στην Ιταλία.