Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ:Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει εδώ και τώρα! Οι έλληνες πρέπει να αντιληφθούν την θετική πλευρά της χρεοκοπίας.!!!


Όπως αναφέρει σε νέο του άρθρο, η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει, προτρέποντας μάλιστα τους Έλληνες να "αγκαλιάσουν" εκείνο που φοβούνται.

Ο κ. Βαρουφάκης κάνει λόγο για πραγματική χρεκοπία και όχι ως "διπλωματική μπλόφα", καλώντας μάλιστα να αντιληφθούν οι Έλληνες τη θετική πλευρά μιας χρεοκοπίας.

Αναλυτικά το άρθρο του κ. Βαρουφάκη:

Παγκόσμια Φτωχοποίηση: Ακραία φαινόμενα φτώχειας και πείνας στην Βρετανία

Παγκόσμια Φτωχοποίηση: Ακραία φαινόμενα φτώχειας και πείνας στην Βρετανία
 

Παγκόσμια Φτωχοποίηση: Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας ξεκινά διερεύνηση για τα φαινόμενα ακραίας φτώχειας και πείνας

 
Ο Βρετανός Πρωθυπουργός David Cameron εκκίνησε εσπευσμένα τις διαδικασίες επίσημης διερεύνησης σχετικά με το ολοένα και οξυνόμενο φαινόμενο της διατροφικής φτώχειας σε ολόκληρη την βρετανική επικράτεια, καθώς και σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν στην έκρηξη της φτώχειας και της πείνας στη χώρα.
 

Μερική έκλειψη Σελήνης αύριο βράδυ

Μερική έκλειψη Σελήνης αύριο βράδυ
Μια μερική έκλειψη της Σελήνης θα λάβει χώρα το βράδυ της Παρασκευής και θα είναι ορατή σε πολλά μέρη της Γης, μεταξύ των οποίων στην Ευρώπη, ανάλογα και με τις κατά τόπους καιρικές συνθήκες. Το μέγιστο σημείο της έκλειψης θα λάβει χώρα στις 2:50 ώρα Ελλάδος, τα χαράματα του Σαββάτου.
Το φεγγάρι θα κρυφτεί εν μέρει από

Ο Χειμώνας: Το ελληνικό μεταφυσικό θρίλερ στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης

Ο Χειμώνας: Το ελληνικό μεταφυσικό θρίλερ στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης
Μία πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα ελληνική παραγωγή ετοιμάζεται εδώ και καιρό και είναι καλό να έχετε το νου σας. Πρόκειται για το φιλμ Ο Χειμώνας, μία αγγλο-πολωνική παραγωγή του Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα, που γυρίστηκε στα τέλη του 2011, μέσα σε 17 μέρες στο σπίτι της οικογένειας του σκηνοθέτη στη Σιάτιστα και έκτοτε τον πρώτο λόγο είχε το post production που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες.

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: Η Ελληνική «Υπερτροφή»!

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: Η Ελληνική «Υπερτροφή»!
 
Νίκος Κατσαρός
Π.Πρόεδρος Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων(ΕΦΕΤ)
Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Στις 16 Οκτωβρίου 2010 εγκρίθηκε απο την UNESCO  στην Ναϊρόμπι της Κένυα η Μεσογειακή Διατροφή ως μέρος της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας. Την πρόταση υπέβαλαν η Ισπανία, η Ιταλία ,η Ελλάδα και το Μαρόκο. Ως εμβληματικές πόλεις προτάθηκαν και εγκρίθηκαν η Σόρια για την Ισπανία, η Κορώνη για την Ελλάδα, το Σιλέντο για την Ιταλία και το Σεφσάουεν για το

Σκόρδο: Ένα πανάρχαιο αντίδοτο που δρα κατά πάντων

Πολυετές, ποώδες, ιθαγενές φυτό το σκόρδο ανήκει στο γένος Άλλιο και η καταγωγή του είναι από την Ασία. Γνωστό από την αρχαιότητα αφού το χρησιμοποιούσαν στη μαγειρική και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες.
Το σκόρδο απλό και ανθεκτικό, με όλες τις απίθανες χημικές ενώσεις που περιέχει, δρα κατά πάντων και εξοντώνει ότι βρεθεί στον δρόμο του, ενώ για την υγεία μας είναι σχεδόν πανάκεια.
Σκόρδο μια Υπερτροφή Δύναμης

Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό το πρωί με άδειο στομάχι - Τα πέντε οφέλη

Το ότι η καθημερινή κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού μόνο καλό μπορεί να προκαλέσει στον ανθρώπινο οργανισμό είναι γνωστό. Ωστόσο, η πρωινή κατανάλωση νερού με άδειο στομάχι κρύβει πέντε επιπλέον οφέλη.

  • Συγκεκριμένα, η κατανάλωση νερού το πρωί

Οκτώ απίστευτα και παράξενα φαινόμενα

Μεταξύ της ηλεκτρικής ενέργειας, του αέρα, της ατμοσφαιρικής πίεσης και των πλασμάτων, υπάρχουν μερικοί πολύ συγκεκριμένοι συνδυασμοί που όταν έρθουν σε επαφή μπορούν να δημιουργήσουν απίστευτα παράξενα φαινόμενα. Ας γνωρίσουμε οκτώ από αυτά!
Ζούμε σε έναν παράξενο και περίπλοκο κόσμο. Κι όσο προχωράμε στους αιώνες των αιώνων όλο και πιο παράξενα συμβάντα συναντούμε.

Βόρειο Σέλας στο Όρεγκον

Φωτογραφία Jason Brownlee από Μπεντ, Όρεγκον
Όπως ήταν αναμενόμενο, το χτύπημα από τη CME στο μαγνητικό πεδίο της Γης κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 2 Οκτωβρίου, πυροδότησε μία G2-class γεωμαγνητική καταιγίδα.
Στη Βόρεια Αμερική, το Σέλας έχει κάνει την εμφάνιση του σε όλα τα Καναδικά σύνορα σε περισσότερες από μια ντουζίνα πολιτείες στα βόρεια των ΗΠΑ.
"Δεν έχουμε πολύ συχνά την ευκαιρία να δούμε Βόρειο Σέλας στο Όρεγκον,

Σπάνιο κρανίο ηλικίας 1,8 εκατ. ετών αλλάζει την ιστορία της εξέλιξης 

 

Σε ένα και μοναδικό είδος ανήκαν τα πρώτα ανθρωποειδή, όπως προέκυψε από τη μελέτη ενός εντυπωσιακά καλοδιατηρημένου κρανίου, ηλικίας 1,8 εκατομμυρίων ετών, που βρέθηκε στην μικρή πόλη Ντμάνισι στη νότια Γεωργία.
Σύμφωνα με τη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science, η ανακάλυψη του κρανίου αλλάζει την ιστορία της εξέλιξης όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, καθώς οι πρόγονοι του ανθρώπου δεν ανήκαν σε ξεχωριστά είδη αλλά σε ένα, το οποίο είχε διαφορετικές μορφές και εμφανίσεις.

Η φυλακή της ψυχής στο Δαχτυλίδι του Γύγη

Τον Πλάτωνα απασχολούσαν πάντοτε τα διττά - αντικρουόμενα ζεύγη καλού - κακού, ευτυχίας - δυστυχίας, γνώσης - άγνοιας, δικαιοσύνης - αδικίας, γενναιότητας - δειλίας, κοινωνικής προσφοράς - απραγίας, αρμονίας - δυσαρμονίας και οραματιζόταν την κυριαρχία του αγαθού σε ένα «φωτεινό», δηλαδή ευτυχισμένο και αρμονικό κόσμο.
Ο ευρηματικός φιλόσοφος, στο Β΄ βιβλίο της «Πολιτείας» του και με το στόμα του αδελφού του Γλαύκωνα, επινοεί ένα μύθο.

Η υπερθέρμανση υπεύθυνη κατά το ήμισυ για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη Γη το 2012

Υπεύθυνη -κατά το ήμισυ- για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη Γη το 2012 είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη, όπως επισημαίνει έρευνα που διεξήχθη από από 18 επιστημονικές ομάδες και δημοσιεύεται στο Bulletin of American Meteorological Society.
Οι ερευνητές ανέλυσαν τις αιτίες δώδεκα κλιματικών συμβάντων εξαιρετικής έντασης που

Ο παγκόσμιος χάρτης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Ο παγκόσμιος χάρτης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τη NASA. Όσο πιο καφέ τόσοι περισσότεροι θάνατοι ανά 1.000 τετραγωνικά χλμ.
Τον παγκόσμια άτλαντα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης έδωσε στη δημοσιότητα η ΝASA, εμφανίζοντας μια εικόνα των περιοχών της Γης κυρίως με εναλλαγές των αποχρώσεων του καφέ: Όσο πιο καφέ είναι η περιοχή τόσο περισσότεροι πρόωροι θάνατοι εξαιτίας της ατμοσφαιρικής μόλυνσης.

Πόσο καρκινογόνος είναι ο αέρας που αναπνέουμε;

223.000 άνθρωποι πέθαναν το 2010 λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Σοκ προκαλούν τα στοχεία από έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο αέρας που αναπνέουμε είναι καρκινογόνος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Υπηρεσίας Έρευνας για τον Καρκίνο του ΠΟΥ το 2010

Εντυπωσιακά περίεργο φαινόμενο - Βουνό σκεπάζει τα σύννεφα με...τη σκιά του

Όσο μικρό ή μεγάλο είναι ένα αντικείμενο, σχηματίζει την ανάλογη σκιά στο έδαφος. Είτε πρόκειται για το πρώτο πρωινό φως, είτε για το φως του δειλινού η σκιά παραμένει η ίδια για όλα τα αντικείμενα. Όλα εκτός από ένα.
Ο λόγος για το βουνό Ράινερ, μια τεράστια ηφαιστειακή κορυφή που βρίσκεται 87 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Σιάτλ στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Το εντυπωσιακό βουνό ύψους 4.392 μέτρων, παραβλέπει αυτόν τον φυσικό κανόνα και ρίχνει τη σκιά του όχι στο έδαφος, αλλά στα σύννεφα.

Σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ στη Νίσηρο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. Σύμφωνα με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η δόνηση σημειώθηκε στον υποθαλάσσιο χώρο των Δωδεκανήσων στις 04.26 το πρωί.
Το ακριβές επίκεντρό της εντοπίζεται 19 χλμ ανατολικά της Νισύρου, 30 χλμ. νότια της Κω και 76 χλμ. βορειοδυτικά της Ρόδου. Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες δεν υπάρχει ενημέρωση για υλικές ζημιές.

Επιστήμονες βρήκαν τι πυροδοτεί τις εκρήξεις σουπερνόβα

Ο όρος υπερκαινοφανείς αστέρες ή σουπερνόβα (supernova) αναφέρεται σε διάφορους τύπους εκρήξεων που συμβαίνουν στο τέλος της ζωής των αστέρων κατά τις οποίες παράγουν εξαιρετικά φωτεινά αντικείμενα, αποτελούμενα από πλάσμα, (ιονισμένη ύλη) και των οποίων η αρχική φωτεινότητά τους στη συνέχεια αδυνατίζει μέχρι του σημείου της αφάνειας μέσα σε λίγους μήνες.
Ο θάνατος ενός άστρου είναι μία εντυπωσιακή εκρηκτική διαδικασία, γνωστή και ως «σουπερ νόβα», η οποία για χρόνια απασχολεί τους αστροφυσικούς παγκοσμίως.

Εγκεφαλικό «παυσίπονο» για την ψυχή

Ο εγκέφαλος απελευθερώνει ουσίες ενάντια στον ψυχικό πόνο μετά από απόρριψη
Με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει τον σωματικό πόνο, ο εγκέφαλος αντιμετωπίζει και τον ψυχικό, αποκαλύπτει νέα αμερικανική μελέτη.
Σύμφωνα με ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, ο εγκέφαλος ενεργοποιεί τους ίδιους «παυσίπονους» μηχανισμούς για την ανακούφιση του ψυχικού πόνου που οφείλεται στην κοινωνική απόρριψη, με εκείνους που ενεργοποιεί σε περίπτωση σωματικού τραυματισμού.

Πύρινος εφιάλτης στην Αυστραλία [Εικόνες]

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 100 σπίτια καταστράφηκαν κοντά στο Σίδνεϊ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, ενώ χιλιάδες πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Οι περίπου 100 φωτιές τροφοδοτούνται από τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους και εξακολουθούν να μαίνονται στη Νέα Νότια Ουαλία ανέφερε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Ένας 63χρονος άντρας πέθανε από καρδιακή προσβολή την Πέμπτη, ενώ προσπαθούσε να σώσει το σπίτι του από τη φωτιά σε μια παράκτια κοινότητα σε μικρή απόσταση βόρεια του Σίδνεϊ. Χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα σε κέντρα εκκένωσης στις δυτικές παρυφές της πόλης.

Εντυπωσιακή εικόνα: Ο Παρθενώνας όπως δεν τον έχετε ξαναδεί

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή σειρά φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης που μας επιτρέπουν να θαυμάσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο αυτό το μοναδικό μνημείο του πολιτισμού μας
Ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στην διαδραστική, πανοραμική εικόνα και να ξεναγηθεί ψηφιακά