Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Μνήμη και άνοιες

memory

   Η μνήμη αποτελεί το θεμελιωδέστερο συστατικό της ανθρώπινης βιολογικής και υποκειμενικής πραγματικότητας. Μέσω της μνήμης διεξάγεται οποιαδήποτε συνδιαλλαγή με το περιβάλλον.

Τα τρικλυκερίδια, και οι νέες αναθεωρημένες φυσιολογικές τιμές τους

triglycerides


   Μία χρήσιμη συμβουλή, που έχει μόνιμη βάση σε ένα υγιεινό διαιτολόγιο, είναι η αντικατάσταση των κορεσμένων (κακών) λιπαρών οξέων με ακόρεστα (καλά). Δεν είναι όλα τα λιπαρά κακα, και δεν είναι σωστό να απορρίψουμε τελείως την κατανάλωση λιπών από τη διατροφή μας, φοβούμενοι είτε

Οι αργές αντιδράσεις «εξίσου επικίνδυνες με το κάπνισμα»


Οι άντρες και οι γυναίκες με χαμηλούς χρόνους αντιδράσεις διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν πρόωρα, ακόμα κι αν είναι 20άρηδες ή 30άρηδες, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Πείτε «αντίο» στο ασανσέρ


Αν ξεχάσετε το ασανσέρ και αρχίσετε να ανεβοκατεβαίνετε από τις σκάλες, μπορεί να σώσετε τη ζωή σας, αναφέρουν Ελβετοί ερευνητές.

Το πιο πράσινο ξενοδοχείο του κόσμου που έχει αποσπάσει 12 βραβεία και όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά

Το πιο πράσινο ξενοδοχείο του κόσμου που έχει αποσπάσει 12 βραβεία και όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά [εικόνες]
Ενα χρόνο λειτουργίας κλείνει το πράσινο ξενοδοχείο της Σιγκαπούρης, το οποίο διαθέτει έξι απίστευτους κήπους που μοιάζουν με μικρά δάση.

Η άμμος της παραλίας είναι πολύχρωμη: Μακροφωτογραφίες που ανατρέπουν τα δεδομένα


Συγκρίνοντας κάτι με έναν κόκκο άμμου συνήθως υπονοούμε ότι είναι μικρό ή ασήμαντο. Ωστόσο η μακροφωτογράφηση που έκανε ο δρ. Γκάρι Γκρινμπεργκ ανατρέπει όλα τα στερεότυπα, αποδεικνύοντας ότι κάθε κόκκος άμμου είναι πραγματικά μοναδικός.

Γαλάζια ηφαίστεια στην Ινδονησία: Οι μαγευτικές χημικές αντιδράσεις του θείου


Η πρόσφατη έκρηξη του ηφαιστείου που βρίσκεται πάνω από το ορυχείο θείου Kawah Ijen στην Ινδονησία, έφερε στο προσκήνιο ένα εντυπωσιακό αλλά για πολλούς άγνωστο φυσικό φαινόμενο: τα λεγόμενα «γαλάζια ηφαίστεια».

Φωτογραφίες: Όταν τα ζωάκια μαθαίνουν να κολυμπάνε


Τα ζωάκια είτε γεννιούνται μέσα στο νερό και το θεωρούν το φυσικό τους στοιχείο οπότε το κολύμπι είναι σχεδόν ενστικτώδες είτε εξαναγκάζονται να το μάθουν για λόγους επιβίωσης

Ενισχύστε φυσικά το ανοσοποιητικό σας: 10 τροφές ασπίδα για τον οργανισμό

 Ενισχύστε φυσικά το ανοσοποιητικό σας: 10 τροφές ασπίδα για τον οργανισμό

Είναι γνωστό ότι η διατροφή μας είναι καθοριστική για την υγεία μας και κάθε οργανισμός χρειάζεται θρεπτικά συστατικά για να λειτουργήσει σωστά. Ωστόσο, ειδικά το χειμώνα το ανοσοποιητικό μας χρειάζεται λίγη επιπλέον ενίσχυση για να μας κρατήσει υγιείς και προστατευμένους.

Τεράστιος ογκόλιθος γλιστράει από το βουνό και συντρίβει φάρμα στη Βόρεια Ιταλία -Αδιανόητες εικόνες


 Τεράστιος ογκόλιθος γλιστράει από το βουνό και συντρίβει φάρμα στη Βόρεια Ιταλία -Αδιανόητες εικόνες


Θα μπορούσε να αποτελεί κάποια εικονογράφηση για τον Αστερίξ και τον Οβελίξ, ωστόσο οι σουρεαλιστικές εικόνες που δημοσίευσε το Business Insider είναι πέρα για πέρα αληθινές.

«Κουνήθηκε» η Φθιώτιδα -Σεισμός μεγέθους 4,5 Ρίχτερ

«Κουνήθηκε» η Φθιώτιδα -Σεισμός μεγέθους 4,6 Ρίχτερ


Μία σεισμική δόνηση τρόμαξε τους κατοίκους της Φθιώτιδας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 10.14 το πρωί του Σαββάτου.

Σπάνιο θέαμα στον ουρανό του Ηρακλείου Κρήτης


Μία εντυπωσιακή εικόνα είχαν την ευκαιρία να αντικρίσουν στον ουρανό του Ηρακλείου Κρήτης οι κάτοικοι της πόλης, όταν μετά τις χθεσινές βροχοπτώσεις έκανε την εμφάνισή του διπλό ουράνιο τόξο.

Οι αποστολές στον πλανήτη Άρη έδωσαν την ευκαιρία στην NASA να απαθανατίσει τη μέρα και τη νύχτα του κόκκινου πλανήτη.



Από το Mars Pathfinder που επισκέφθηκε τον πλανήτη Άρη το 1997 μέχρι το Curiosity που κινείται ακόμα στην επιφάνεια του, οι φωτογραφίες από την κίνηση του Ήλιου αλλά και της Γης και του φεγγαριού όπως φαίνονται από τον Άρη είναι πραγματικά μοναδικές, ενώ εντύπωση προκαλεί και η

Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας «θερίζει» ο καρκίνος


Ο καρκίνος φαίνεται πως «προτιμά» κάποιες περιοχές της Ελλάδας περισσότερο από κάποιες άλλες.
Η Δράμα μαζί με το Κιλκίς, την Καρδίτσα και τα Γρεβενά, καταλαμβάνουν τις τέσσερις πρώτες