Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Τα θαλασσινά στη διατροφή μας



Αποτελούν τις καλύτερες πηγές πολυακόρεστων λιπαρών

Τα θαλασσινά κατά τη διάρκεια της νηστείας έχουν την τιμητική τους.Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι αποτελούν εξαιρετικές πηγές σιδήρου, βιταμίνης Β12 και υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνης, συστατικά που εκτός νηστείας τα παίρνουμε κυρίως από ζωικής προέλευσης τρόφιμα και κατά συνέπεια λείπουν από το νηστίσιμο διαιτολόγιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ...



Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα έρευνας για το τι εκπέμπει το χρώμα των ματιών των ανδρών, καθώς προκύπτει ότι οι άνδρες με καστανά μάτια είναι πιο αξιόπιστοι ...από εκείνους με ανοιχτόχρωμα μάτια.

Για να μην σας λείψει το ασβέστιο κατά τη νηστεία


Ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά που μπορεί παρατηρείται σε έλλειψη κατά την περίοδο της νηστείας της Μ. Σαρακοστής είναι το ασβέστιο. 

Και εγένετο η «κβαντική σταγόνα».



Φυσικοί στη Γερμανία και στις ΗΠΑ ανακάλυψαν ένα νέο «εξωτικό» υποατομικό σωματίδιο, που ονόμασαν «κβαντική σταγόνα» (droplet ή dropleton).
Η σταγόνα

Ζαν-Πιέρ Αντάμς: Παγιδευμένος ανάμεσα στη Ζωή και το Θάνατο - Ο ποδοσφαιριστής που βρίσκεται σε κώμα 32 χρόνια



Ζαν-Πιέρ Άνταμς: Γεννημένος στο Ντακάρ στις 10 Μαρτίου του 1948, Γάλλος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής.
Στις 17 Μαρτίου του 1982 ο Ζαν Πιερ Άνταμς πήγε στο νοσοκομείο της Λιόν για να υποβληθεί σε μία επέμβαση ρουτίνας στο γόνατο. Ο 34χρονος Γάλλος διεθνής ποδοσφαιριστής θα ναρκώνονταν για μερικές ώρες, αλλά 32 χρόνια αργότερα ακόμη δεν έχει ξυπνήσει.

Αυτό είναι το σημείο μηδέν στο Εκουαδόρ: Εκεί όπου η Γη χωρίζεται στα δύο



Παρά το γεγονός ότι το σημείο μηδέν βρίσκεται σε χιλιάδες σημεία του πλανήτη, στο Εκουαδόρ, παίρνουν πολύ στα σοβαρά την μοναδική γεωγραφική τους θέση.

Γραφιστική αναπαράσταση της Αυτοκρατορικής Κωνσταντινούπολης όπως δεν την έχετε ξαναδεί




Πλήρη γραφιστική αναπαράσταση της Αυτοκρατορικής Κωνσταντινούπολης αλλά και ιστορικών μορφών παρουσιάζει στην συλλογή του ένας Γάλλος, ο Antoine Helbert.

Ελληνικά η γλώσσα της Ιατρικής…



Στο προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε όσον το δυνατόν διεξοδικότερα στην ιατρική τέχνη των αρχαίων Ελλήνων, η οποία πάνω απ’ όλα σεβόταν τον άνθρωπο και την ίδια την φύση της επιστήμης, που απαιτεί συνεχή έρευνα και αναζήτηση.

Τα παράξενα βράχια Ringing Rocks στην Πενσυλβάνια που… κουδουνίζουν!


Αν χτυπήσει κάποιος έναν βράχο περιμένει να ακούσει έναν γδούπο και όχι έναν ήχο κλήσης!
Κι όμως τα Ringing Rocks στην Πενσυλβάνια παράγουν ένα μεταλλικό κουδούνισμα εάν έρθουν σε επαφή με κάποιο σφυρί. Μέσα σε ένα πάρκο 128 στρεμμάτων υπάρχουν αυτές οι παράξενες πέτρες,

Καθαρά Δευτέρα: Τα ήθη και τα έθιμα σε όλη την Ελλάδα!




Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί τη λήξη της αποκριάς και την έναρξη της νηστείας.
Η αφετηρία της Σαρακοστής είναι για τη χώρα μας μια ιδιαίτερη μέρα και γιορτάζεται κατά κύριο λόγο με διάφορα σαρακοστιανά εδέσματα, με την παραδοσιακή λαγάνα, την ταραμοσαλάτα και τις ελιές.

Όσκαρ 2014: Καλύτερη Ταινία το "12 Χρόνια Σκλάβος" - Επτά Όσκαρ για το Gravity - Όλη η λίστα των νικητών

Όσκαρ 2014: Καλύτερη Ταινία το `12 Χρόνια Σκλάβος` - Επτά Όσκαρ για το Gravity - Όλη η λίστα των νικητών
Η Λουπίτα Νιόγκο με το Όσκαρ Β Γυναικείου Ρόλου, πανηγυρίζει με τον Στίβ Μακ Κουίν που κρατάει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας για το 12 Χρόνια Σκλάβος