Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Τα λαχανικά προστατεύουν την καρδιά

Γιατί τα πράσινα λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι, κάνουν καλό στην καρδιά; Την αιτία πιστεύουν ότι ανακάλυψαν Βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι διαπίστωσαν πως μία χημική ουσία που περιέχουν μπορεί να διεγείρει έναν φυσικό αμυντικό μηχανισμό προστασίας των αρτηριών. 

Νέα έρευνα αμφισβητεί τα οφέλη του κόκκινου κρασιού

Η έρευνα έδειξε ότι τα αυξημένα επίπεδα ρεσβερατρόλης, τα οποία υποδήλωναν αυξημένη κατανάλωση κόκκινου κρασιού, δεν συνδέονταν καθόλου με μειωμένο κίνδυνο θανάτου, καρδιοπάθειας ή καρκίνου, ούτε και με μειωμένη φλεγμονή.

Ταχίνι: Τα πολλαπλά οφέλη του

To ταχίνι προέρχεται από επιλεγμένους σπόρους σησαμιού, οι οποίοι υπόκεινται σε επεξεργασίες αποφλοίωσης και ξήρανσης και στη συνέχεια πολτοποιούνται.
Πρόκειται για μια τροφή με πλούσια θρεπτική αξία , καθώς διαθέτει πρωτεΐνες, βιταμίνες -Ε, Β1, Β2-  νιασίνη, υδατάνθρακες και αμινοξέα. 

20 εκπληκτικά μέρη στον κόσμο που δεν θα πιστέψετε ότι υπάρχουν αν δεν τα δείτε με τα μάτια σας

Στις πλαγιές του Άσκιου και του Βοΐου

 Τα εκθέματα της Ιστορικής Παλαιοντολογικής Συλλογής Σιάτιστας επιβεβαιώνουν το γεωλογικό πλούτο της περιοχής
Σκαρφαλώνοντας στις πλαγιές του Άσκιου και του Βοΐου, «κλέβοντας» λίγη δροσιά από τον Αλιάκμονα, τον Πραμόριτσα και τον Μύριχο, αλλά και τραβώντας χειρόφρενο κατά βούληση σε γαλήνια χωριά γύρω από τη Σιάτιστα, εξερευνούμε τις ομορφιές του Δήμου Βοΐου, μιας άγνωστης στους πολλούς γωνιάς της Δυτικής Μακεδονίας.

Γκραντ Κάνυον, ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη του πλανήτη!


perierga.gr - Το εκπληκτικής ομορφιάς τοπίο-ορόσημο του πλανήτη!
Μπροστά στην ομορφιά του τοπίου κανείς δεν μένει ασυγκίνητος, ενώ το σημείο αποτελεί ένα από τα πλέον πολυφωτογραφημένα του πλανήτη. Το περίφημο Horseshoe Bend είναι ένας «μαίανδρος» από ψαμμίτη που δεσπόζει στο Γκραν Κάνυον στην Αριζόνα και περιβάλλεται από τον ποταμό Κολοράντο.

Ίσως η πιο εντυπωσιακή παραλία στον κόσμο


Αυτή ίσως είναι η πιο εντυπωσιακή παραλία στον κόσμο.
Το ειδυλλιακό αυτό τοπίο βρίσκεται στο Πουέρτο Ρίκο

Καρότα για το κοινό κρυολόγημα και το αναπνευστικό: Δείτε τα οφέλη του στην υγεία σας

Τα καρότα περιέχουν βιταμίνη C και φυλλικό οξύ, ένα συνδυασμό που τα καθιστά ισχυρή διατροφική ασπίδα κατά των λοιμώξεων του αναπνευστικού, από το κοινό κρυολόγημα έως το άσθμα.

Μηνιγγίτιδα στην Ελλάδα! Πώς μεταδίδεται και πώς θα προστατευθείς

Η μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος είναι μία αιφνίδια, απειλητική για τη ζωή ασθένεια, η οποία εκδηλώνεται ως βακτηριακή μηνιγγίτιδα –λοίμωξη της μεμβράνης που περιβάλλει τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό– και σηψαιμία –λοίμωξη του αίματος.

Μυστηριώδεις χρυσαφί τσούχτρες εμφανίστηκαν στην Ιταλία και... εξαφανίστηκαν

Ένα άγνωστο είδος τσούχτρας για τη Μεσόγειο, η «χρυσαφί τσούχτρα», εμφανίστηκε στην Αδριατική θάλασσα προκαλώντας απορία σε ιταλούς ερευνητές.

Δυνατούς μετασεισμούς περιμένουν οι σεισμολόγοι στη Λήμνο


Σε επιφυλακή βρίσκονται οι σεισμολόγοι οι οποίοι παρακολουθούν τον ισχυρό σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 12:25 μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης.

Ισχυρός σεισμός 6.5R στη Λήμνο - Έγινε αισθητός και στην Αττική


Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση μεγάλης διάρκειας που έγινε αισθητή και στην Αττική σημειώθηκε στις 12:27 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Λήμνο.