Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Νέος κώδικας δώδεκα σημείων για να αποφύγετε τον καρκίνο

Εντάξει, τα περισσότερα τα γνωρίζαμε. Το τσιγάρο, το αλκοόλ και η ηλιοθεραπεία αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου.
Όμως ο νέος κώδικας 12 σημείων που παρουσίασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας περιλαμβάνει και λιγότερο προφανείς συστάσεις.

Άρης και Κομήτης Σάιντινγκ Σπρινγκ θα... «διασταυρώσουν τα ξίφη» τους!


Αστρονόμοι και ερευνητές περιμένουν με ενδιαφέρον την… «συνάντηση» που θα έχει ο κομήτης C/2013 A1 ή όπως ονομάστηκε πλέον Σάιντινγκ Σπρινγκ, με τον «κόκκινο πλανήτη» Άρη.
Εδώ και ένα χρόνο ο κομήτης αυτός «γυροφέρνει» τον πλανήτη Άρη, με τους αστρονόμους να μην αποκλείουν ακόμη και την πρόσκρουση του.

Οταν οι εκλείψεις γράφουν... Ιστορία

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα είναι οι εκλείψεις Ηλίου και Σελήνης. Ορισμένες από αυτές κουβαλούν μάλιστα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ιστορίες στη διάρκεια των αιώνων

Κατάδυση στο ναυάγιο του Ελγιν

Στο φως ανάγλυφα φαραωνικής εποχής και επιγραφή στον θεό Ρα που είχαν κλαπεί από την Αίγυπτο. Τμήμα του πλοίου παραμένει σε αρκετά καλή κατάσταση
Ο βυθός του Αιγαίου φαίνεται ότι κρύβει ακόμα μυστικά από την ιστορία των γλυπτών αριστουργημάτων του Παρθενώνα. Τα γλυπτά που λεηλάτησε ο Έλγιν, για τα οποία εντείνεται η δυναμική διεκδίκησης της επιστροφής τους, πριν καταλήξουν στην Αγγλία, είχαν παραμείνει 2-3 χρόνια στον βυθό των Κυθήρων.

Πλανήτης σαν τον Ουρανό εντοπίστηκε για πρώτη φορά μακριά από το ηλιακό μας σύστημα

Ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο ανακάλυψε ένα ακόμη εξωπλανήτη ο οποίος όπως αναφέρουν είναι «δίδυμος» με τον Ουρανό. Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται ένας τέτοιος πλανήτης μακριά από το ηλιακό μας σύστημα.

«Ζωγραφική» χωρίς χρώματα πάνω σε φύλλα δέντρων

perierga.gr - Ζωγραφική χωρίς χρώματα σε φύλλα δέντρων

Μέχρι τώρα ξέραμε τη ζωγραφική σε καμβά, σε χαρτί, σε ύφασμα, ακόμη σε τοίχους ή ξύλα. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι πραγματικά έργα τέχνης αποτυπώνονται πάνω σε φύλλα δέντρων από Κινέζους καλλιτέχνες.

Φωτογραφίες της Γης από έναν αστροναύτη!

perierga.gr - Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα από έναν αστροναύτη!

Ο Chris Hadfield κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα εκπληκτικό βιβλίο με τίτλο “Space Oddity”, όπου περιγράφει την εμπειρία του από τη διαμονή του στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, εμπλουτίζοντας το κείμενο με μοναδικές εικόνες. Πάνω από 150 φωτογραφίες πλαισιώνουν τις διηγήσεις του και παρουσιάζουν διάφορα σημεία της Γης όπως τα απαθανάτισε στο φακό του από εκεί ψηλα!

Η βροχή άραγε παγώνει;Δείτε τις φωτογραφίες και θα σας λυθεί η απορία!



Όσο περίεργο κι αν φαίνεται η απάντηση είναι...ναι! Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα σπάνιο καθώς απαιτεί συνδυασμό καιρικών συνθηκών.