Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Δείτε τα 7 καθημερινά αντικείμενα με τα περισσότερα μικρόβια!


χερια 
Είναι το αντικείμενο που στη συνείδηση του κόσμου έχει συνδυαστεί με τα μικρόβια. Κι όμως, καθημερινά όλοι χρησιμοποιούν αντικείμενα που πολύ πιο βρώμικα από ότι η τουαλέτα!

Δείτε ένα video με την Αγιά Σοφιά όπως θα θέλαμε να είναι..

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
















Η Αγιά Σοφιά όπως δεν την έχετε ξαναδεί…
…Μετά από 5 μήνες υπομονής και επιμονής, μα γεμάτους ευλογία, έχουμε τη χαρά και την τιμή να σας δείξουμε μέσω του βίντεο αυτού εγώ και ο σύζυγός μου Άγγελος Σιούτης την προσπάθειά μας…
Παρουσιάζουμε την Αγία Σοφία του Θεού με ιδιαιτερότητα αλλά και πρωτοπορία…

Tρίτο καλύτερο στον κόσμο το Μουσείο Ακρόπολης- Δείτε φωτογραφίες



Tρίτο καλύτερο στον κόσμο το Μουσείο Ακρόπολης- Δείτε φωτογραφίες
Την τρίτη θέση κατέλαβε το Μουσείο της Ακρόπολης στη λίστα με τα 50 Καλύτερα Μουσεία του Κόσμου που δημοσίευσε στο ομότιτλο τετρασέλιδο αφιέρωμά της η βρετανική εφημερίδα Sunday Times.

Λυκίσκος (Humulus Lupulus): Ο αγνοημένος θησαυρός της Ελλάδας


Γνωριμία με τον Ελληνικό αυτοφυή Λυκίσκο.
Πρωτοβουλία ίδρυσης της πρώτης στην Ελλάδα Ομάδας Παραγωγών Λυκίσκου.
Ο Πλίνιος τον 1ο αιώνα π.Χ το ανέφερε ως το φυτό που ανάμεσα στα Επιλόβια μεγαλώνει και μετά τα σκοτώνει όπως ο λύκος ανάμεσα στα πρόβατα.

Η παγίδα του wi-fi και ο Σαμαράς


Η δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με το όνειρό του να δώσει ελεύθερο wi-fi (ασύρματη σύνδεση σε δίκτυο υπολογιστών) σε όλους τους Έλληνες πολίτες, αν μη τι άλλο προσβάλει την νοημοσύνη.

Συναγερμός για την επικίνδυνη αιθαλομίχλη - Τι να προσέξετε



Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την έγκαιρη πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων από την αιθαλομίχλη, ενόψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Έρευνας και Κλιματικής Αλλαγής.

Iνδία: Εκτόξευσε τη πρώτη αποστολή στον Άρη [Βίντεο]



Επιτυχημένη ήταν η εκτόξευση της πρώτης διαπλανητικής αποστολής με την ονομασία "Mars Orbiter Mission". Η εκτόξευση έγινε από την ανατολική Ινδία.

Ινδονησία: Νέα έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπουνγκ



Εξαιτίας του ύψους της στάχτης που εκτοξεύθηκε (7 χιλιόμετρα) μετά την έκρηξη του ηφαιστείου που φτάνει μόλις στα 2.600 μέτρα ύψος, εκκενωθήκαν τα χωριά που βρίσκονται στη βάση του βουνού.

Ο ύπνος ''καθαρίζει'' τον εγκέφαλο!

 

Ο ύπνος δεν χρειάζεται μόνο για να ξεκουράζει , αλλά και να αποβάλλει τις τοξικές ουσίες.
 Του Πέτρου Γεωργιτσογιαννάκου Ιατρού
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Science από τον Maiken Nedergaard και τους συνεργάτες

Μυστικά για να φτάσετε τα... 100!


 


 

 

 

 

 

 

''Να τα εκατοστήσεις'' εύχονται φίλοι και γνωστοί αλλά πόσο είναι εφικτό να φτάσει κάποιος τα 100..
Ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί αν πάρουμε την υγεία στα χέρια μας, ακολουθούμε ορισμένους βασικούς κανόνες πρόληψης και δεν παραλείπουμε τις ετήσιες προμηπτικές εξετάσεις.
Διαβάστε στο άρθρο που ακολουθεί όλα τα μυστικά για να φτάσετε γεροί ... τα 100 
ΤΟΥ Γεώργιου Τυρογιάννη Ειδικού Παθολόγου
Η υγεία μας, ψυχική και σωματική, είναι σε μεγάλο βαθμό στα χέρια μας. Αυτή επιτυγχάνεται με συνείδηση των παραγόντων «κινδύνου» για την υγεία και με θετική επικέντρωση – αντιμετώπιση όταν εμφανίζονται ενοχλήματα και ασθένειες.
Υπέρταση, κάπνισμα, υπερλιπιδαιμία, παχυσαρκία, έλλειψη άσκησης, άγχος, μόλυνση περιβάλλοντος, είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες κινδύνου. Μια καλή άμυνα προλαβαίνει πολλά.
Η εξασφάλιση λοιπόν καλής άμυνας και οι τρόποι βελτίωσής της προϋποθέτουν:
Δίαιτα. Ιδίως η μεσογειακή διατροφή, που περιλαμβάνει την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, οσπρίων και ωμού ελαιόλαδου, σε συνδυασμό με υγιεινό τρόπο μαγειρέματος. Επίσης συνιστάται αποφυγή λιπαρών ουσιών, επεξεργασμένων και συντηρημένων τροφών, καθώς και μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Απαραίτητη είναι η τήρηση σωστού αριθμού γευμάτων, με καλό πρωινό, μεσημεριανό και ελαφρύ βραδινό, και πάντα με ηρεμία, χωρίς άγχος και λαιμαργία.
Άσκηση. Προσφέρει ευεργετικά αποτελέσματα στη διατήρηση καλού σωματικού βάρους, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει διασκέδαση.
Ύπνο. Απαιτείται συνεχόμενος ύπνος, διάρκειας 7-8 ωρών, για να μπορούμε να ανανεώνουμε την ενέργεια και τη δύναμή μας.
Διαχείριση άγχους. Το άγχος είναι υγιές όταν μας κινητοποιεί και δεν μας εμποδίζει να σκεφτόμαστε καθαρά. Η λύση στο άγχος είναι η οριοθέτηση προτεραιοτήτων, η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, η κατανόηση των πραγματικών αναγκών και βέβαια η θετική σκέψη.
Βασική προτεραιότητα στην πρόληψη της ασθένειας είναι η τακτική ετήσια επίσκεψη των υγιών στο γιατρό. Η επίσκεψη αυτή περιλαμβάνει αναλυτική καταγραφή του ιατρικού ιστορικού, λεπτομερή κλινική εξέταση και βασικό εργαστηριακό έλεγχο ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, τις ατομικές και κληρονομικές προδιαθέσεις.
Μερικές από τις βασικές εξετάσεις είναι:
  • Μέτρηση αρτηριακής πίεσης
  • Ηλεκτροκαρδιογράφημα.
  • Έλεγχος σακχάρου, χοληστερίνης, γεν. αίματος, στάθμης σιδήρου και βιταμινών, ηπατικής, νεφρικής λειτουργίας και θυρεοειδούς.
  • Ψηφιακή μαστογραφία, ψηλάφηση μαστού από το γιατρό, τεστ Παπανικολάου και μέτρηση οστικής πυκνότητας στις γυναίκες.
  • Κολονοσκόπηση σε άτομα άνω των 50 ετών.
  • Προστατικό αντιγόνο στους άνδρες άνω των 40.
Όταν η άμυνα του οργανισμού είναι σε καλό επίπεδο, όλες οι προδιαθέσεις, επίκτητες ή γενετικές, βρίσκονται σε λήθαργο. Όταν καταπέσει η άμυνα, οι προδιαθέσεις βγαίνουν στην επιφάνεια και εκδηλώνεται νόσος.

Γεώργιος Τυρογιάννης
Ειδικός Παθολόγος, Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής στην Ευρωκλινική Αθηνών.
iatropedia.com
 

Η αθώα Ελλάδα του 1896 [Εικόνες]



Είναι εξαιρετικά συγκινητικό να ανατρέχει κανείς στις φωτογραφίες της εποχής στις οποίες αναδύεται η εικόνα μιας φτωχής Αθήνας με ελάχιστα σπίτια, με τα κοντινά βουνά της ακατοίκητα και τη (σημερινή) λεωφόρο Μαραθώνος να μη διακρίνεται ούτε ίχνος κατοικίας.

H συσκευή που καταργεί καλοριφέρ και κλιματισμό!

Ένα θερμοηλεκτρικό ρολόι που μεταβάλλει δραστικά τη θερμοκρασία σώματος, μειώνοντας τα έξοδα για ψύξη και θέρμανση, ανέπτυξαν τέσσερις ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT).

Απειλή για την υγεία η υγρασία του σπιτιού!


Η υγρασία και η μούχλα είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που παρουσιάζονται στα σπίτια με αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία μας.
Έτσι λοιπόν είναι πολύ σημαντικό να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και να την κλείσουμε έξω από το σπίτι μας.

Οι πόλεις που θα μετακινούνται



Ισπανός φοιτητής αρχιτεκτονικής Μανουέλ Ντομίνγκες σχεδίασε μια πόλη που κυριολεκτικά περπατά! Η πόλη βρίσκεται πάνω σε πλατφόρμα η οποία πατάει πάνω σε ερπύστριες. Σύμφωνα με τον δημιουργό της η πόλη αυτή θα μετακινείται όπου οι κάτοικοι της επιθυμούν.

Πάρτι μικροβίων στις τσάντες πολλαπλών χρήσεων!

 

Λίγο η οικολογική συνείδηση, λίγο η κρίση αλλά και η..μόδα όλο και περισσότερες Ελληνίδες προτιμούν να μεταφέρουν τρόφιμα και άλλα πράγματα στις τσάντες πολλαπλών χρήσεων. Στο πνεύμα αυτό αρκετά πολυκαταστήματα τις προσφέρουν στους καταναλωτές είτε δωρεάν είτε έναντι ενός συμβολικού αντιτίμου.
Ωστόσο μια νέα έρευνα έρχεται να ταράξει την πράσινη συνείδηση μας αφού ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για τις  κρυφές απειλές που ελοχεύουν για την υγεία οι ''σακούλες που χρησιμοποιούνται πολλές φορές''.
Έτσι όσοι καταναλωτές εγκατέλειψαν  τις πλαστικές σακούλες για χάριν των πολλαπλών χρήσεων, φαίνεται ότι εκθέτουν τον εαυτό τους στον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης και συγκεκριμένα στο μικρόβιο e coli το  οποίο ευθύνεται για την πρόκληση σοβαρών τροφικών δηλητηριάσεων.
Αναλυτικότερα η μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι από τη στιγμή που στο Σαν Φρανσίσκο απαγορεύτηκε η χρήση της πλαστικής σακούλας, τα ποσοστά εισαγωγών στα νοσοκομεία και οι θάνατοι από τροφικές ασθένειες σχεδόν διπλασιάστηκαν.
Στο πλαίσιο αυτό ο επίτιμος ο επίτιμος καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen, Hugh Pennington, προειδοποιεί ότι οι "φιλικές για το περιβάλλον" σακούλες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ωμού κρέατος ή λαχανικών με το χώμα τους, καθώς τα βακτήριά τους μπορούν εύκολα να μεταφερθούν σε άλλα τρόφιμα, όπως π.χ. σε φρούτα, που θα καταναλωθούν ωμά.
Ακόμα και αν τα προϊόντα αυτά είναι συσκευασμένα πρέπει να μεταφέρονται σε πλαστικές σακούλες, καθώς  τα βακτήρια είναι πιθανό να υπάρχουν και στο εξωτερικό μέρος της συσκευασίας. Και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι ούτε το πλύσιμο στο πλυντήριο ούτε ο ψεκασμός τους με αντιβακτηριδιακά προϊόντα είναι αρκετά  ώστε να σκοτώσουν  όλους τους  μικροοργανισμούς που βρίσκονται μέσα στις σακούλες.
Από την μελέτη προέκυψε ότι οκτώ  από τις δέκα αυτές τσάντες  για ψώνια περιείχαν  το βακτήριο E.coli. Ωστόσο το πιο ανησυχητικό στοιχείο είναι το γεγονός  ότι το 97 τοις εκατό των ατόμων που τις χρησιμοποιούν καθημερινά για τα ψώνια τους  παραδέχεται ότι δεν τις έπλυναν σχεδόν ποτέ.
  
Όπως εξάλλου υποστηρίζει ο  καθηγητής Hugh Pennington,οι σακούλες αυτές  δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ωμού  κρέατος ή λαχανικών με το χώμα τους .
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι και οι  επαναχρησιμοποιημένες τσάντες από βαμβάκι  είναι εξίσου ακατάλληλες για την μεταφορά ωμού  κρέατος, αλλά δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος  για τη μεταφορά προϊόντων, όπως δημητριακών ή άλλων συσκευασμένων προϊόντων.

 .iatropedia.gr

Ο Αϊνστάιν πέθανε μια μέρα μετά αφού αρνήθηκε σωτήρια χειρουργική επέμβαση;


Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο πατέρας της σύγχρονης φυσικής, γεννήθηκε στην Γερμανία. Υπήρξε ο σημαντικότερος φυσικός του 20ου αιώνα και ήταν ιδιαίτερα γνωστός για τον τύπο του E = mc2. Ο Αϊνστάιν δημοσίευσε περισσότερες από 300 επιστημονικές και 150 μη-επιστημονικές εργασίες.

Kατολισθήσεις στην επιφάνεια του Άρη [Βίντεο]


Μπορεί ο πλανήτης Άρης να είναι γεωλογικά ανενεργός, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν συμβαίνει τίποτε στην επιφάνειά του.
Οι αλλαγές των εποχών στον κόκκινο πλανήτη μερικές φορές δημιουργούν κάποιες πολύ δραστικές

Γρίπη; 6 καθημερινά tips για να την αποφύγετε











Πονοκέφαλος, καταρροή, ρίγος και μυϊκός πόνος, όλα συνηγορούν εναντίον σας. Με απλά λόγια, μάλλον δεν προσέξατε αρκετά και κολλήσατε γρίπη.

Αν βέβαια είστε από εκείνους, που τη «γλίτωσαν» μέχρι τώρα, μπορείτε να προστατευτείτε με 6 απλά καθημερινά tips. Σύμφωνα με το prevention.com, μπορείτε να προσαρμόσετε κάποιες συνήθειές σας και να μείνετε... αλώβητοι.

Η θρεπτική αξία της Κινόα και ποιοι πρέπει να την αποφεύγουν


















 Η Κινόα καλλιεργήθηκε και χρησιμοποιήθηκε από τους ανθρώπους των Inca από το 5000 π.Χ. ως η δεύτερη κύρια τροφή μετά την πατάτα.

Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr η Ιωάννα Βασιλακοπούλου-Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Πάτρα -Ιδρυτικό Μέλος

Πόνος στο στήθος: καρδιά ή στομάχι

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι σε κάποια φάση της ζωής τους μπορεί να εμφανίσουν κάποιο είδος πόνου στο στήθος γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία.
Ο θωρακικός πόνος μπορεί να είναι περιοδικός ή οξύς, έντονος ή ήπιος να έχει διάρκεια ή να είναι σύντομος. Το μυαλό πάει στο κακό και αρχίζουν τα σενάρια ....επιστημονικής φαντασίας.
Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί πως να ερμηνεύετε τα σημάδια του θωρακικού πόνου: πότε δηλαδή  πρόκειται για έμφραγμα ή για ένα μυικό πόνο  ή για μια απλή  δυσπεψία.
Του Μιχάλη Χατζηγιάννη Πνευμονολόγου
Ο θωρακικός πόνος μπορεί να προέρχεται απο το θωρακικό τοίχωμα (μυϊκό τοίχωμα, πλευρές, σπονδυλική στήλη), τους πνεύμονες, τον υπεζωκότα, τη τραχεία, τη καρδιά και τα μεγάλα αγγεία, τον οισοφάγο και το διάφραγμα. Επίσης, μπορεί να είναι αντανακλαστικός από παθήσεις της κοιλιάς. Τέλος, πολύ συχνός, είναι ο θωρακικός πόνος που συνδέεται με το άγχος.
Πότε θα καλέσετε ασθενοφόρο.
Επίμονος ή οξύς θωρακικός πόνος, μπορεί να οφείλεται σε πάρα πολύ σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις, όπως στεφανιαία νόσος, πνευμονική εμβολή, διαχωριστικό ανεύρυσμα ήπνευμοθώρακας και γι΄ αυτό θα πρέπει χωρίς χρονοτριβή να καλέσετε το γιατρό σας ή ακόμα καλύτερα, να ξεκινήσουν ταυτόχρονα ενέργειες για μεταφερθείτε σε νοσοκομείο - ιδιαίτερα εάν είστε άνδρας άνω των 40 χρονών ή γυναίκα άνω των 50.
Η υποψία και μόνο ενός εμφράγματος δεν αφήνει περιθώρια για παράτολμους ελιγμούς, για πρόχειρες επί τόπου διαγνώσεις χωρίς νοσοκομείο, ούτε για ηρωισμούς. Αν έχετε πόνο στο στήθος που φαίνεται να προέρχεται από το στέρνο, το σαγόνι, το λαιμό, τους ώμους, τα χέρια ή το επάνω μέρος της κοιλιάς, ίσως πρόκειται για καρδιοπάθεια. Η θεραπεία για τη σωτηρία της ζωής σας πρέπει ν' αρχίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.



Πάρτε μία ασπιρίνη (αν δεν πάσχετε απο πεπτικά νοσήματα και δεν έχετε αλλεργία) και καλέστε αμέσως ασθενοφόρο! Όσο πιο γρήγορα φτάσετε στο νοσοκομείο τόσο μικρότερες θα είναι οι επιπτώσεις του εμφράγματος.
Γενικά, ο πόνος στο στήθος που διαρκεί περισσότερο από δέκα λεπτά (σε ακινησία), πρέπει να διερευνηθεί αμέσως από γιατρό. Όλοι οι πόνοι στο στήθος θεωρούνται ότι σχετίζονται με την καρδιά μέχρις αποδείξεως του εναντίου.
Και προσοχή σε επικίνδυνες συμβουλές! 
Σε καμία περίπτωση ο ασθενής, δεν θα πρέπει να κάνει οποιαδήποτε προσπάθεια ανάνηψης βήχοντας διότι μπορεί να επιφέρει τραγικά αποτελέσματα για την υγεία.
Η American Heart Association (Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία), δεν εγκρίνει επ'ουδενί την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με τον βήχα που έχει πάρει ευρεία δημοσιότητα στο Διαδίκτυο.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι εμφραγματίες κινητοποιούνται έπειτα από τρεις ή τέσσερις ώρες. Η καθυστέρηση προκαλεί μεγάλη ζημιά στο μυοκάρδιο, ενώ ένας στους πέντε χάνει τη ζωή του καθ' οδόν προς το νοσοκομείο.

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αναδεικνύονται σε παγκόσμιο «δολοφόνο», καθώς «ευθύνονται» για το 30% της παγκόσμιας θνησιμότητας.


Μόνο στην Αττική καταγράφονται ετησίως 3.000 έως 4.000 εμφράγματα του μυοκαρδίου. Βασικός «σύμμαχος» των καρδιαγγειακών είναι ο διαβήτης.
Η πνευμονική εμβολή προκαλεί επίσης οξύ πόνο στο στήθος, που ίσως να μη μπορεί να διακριθεί από εκείνο του εμφράγματος του μυοκαρδίου.
Ο πόνος από πνευμονική εμβολή είναι συνήθως στο πλάγιο και όχι στο πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα και έχει χαρακτήρες πόνου στα πλευρά, επιτεινόμενος με τις αναπνευστικές κινήσεις.
Συνήθως, συνοδεύεται από άλλα πνευμονικά συμπτώματα, όπως δύσπνοια, αιμόπτυση, καθώς και πυρετό.
Το διαχωριστικό ανεύρυσμα προκαλεί οξύ πόνο, δραματικό σε ένταση. Συχνά η όλη εικόνα μοιάζει με αυτή του οξέος εμφράγματος μυοκαρδίου. Συνυπάρχουν συνήθως και άλλα ευρήματα που χαρακτηρίζουν εσωτερική αιμορραγία (ωχρότητα, ταχυκαρδία, πτώση της προηγούμενης υψηλής πίεσης).
Ο πόνος που δεν αντανακλά πουθενά και ιδιαίτερα στην πλάτη, στο λαιμό ή τα χέρια, όπου συνήθως αντανακλά ο καρδιακός πόνος, τότε μπορεί να οφείλεται σε οισοφαγίτιδα, δηλαδή σε φλεγμονή του οισοφάγου. 
Ο οισοφάγος είναι ένας μυώδης σωλήνας που συνδέει το στόμα με το στομάχι και από τον οποίο περνούν οι τροφές. Ο καυστικός αυτός πόνος (καούρα) μπορεί να εκδηλωθεί μετά το φαγητό και ιδιαίτερα τη νύχτα.
Όταν ο άνθρωπος είναι ξαπλωμένος, και αυτό συμβαίνει κατά τον ύπνο, τα όξινα υγρά του στομαχιού είναι δυνατόν να παλινδρομήσουν και να προκαλέσουν οισοφαγίτιδα. Αυτό παρατηρείται κυρίως όταν υπάρχει κήλη του οισοφάγου.
Ο καυστικός αυτός πόνος υποχωρεί ύστερα από λήψη αντιόξινων φαρμάκων ή γάλακτος. Αντίθετα ο πόνος αυτός χειροτερεύει όταν ο άνθρωπος τρώει ερεθιστικά φαγητά με καρυκεύματα ή πίνει οινοπνευματώδη.
Ο μυοσκελετικός πόνος, συνδέεται συχνά με τοπική ευαισθησία πράγμα που δε συμβαίνει στο έμφραγμα.  
Όταν ο πόνος προκαλείται με μια κίνηση, ένα κτύπημα, το βήχα ή το φτάρνισμα και ανακουφίζεται μετά από μασάζ, ζεστά επιθέματα και διάφορους χειρισμούς, συνηγορεί για μυοσκελετική προέλευση.
Μιχάλης Χατζηγιάννης
Πνευμονολόγος - Μυτιλήνη

Μάθε τα οφέλη του πράσινου καφέ στο αδυνάτισμα!

















Το Chlorogenic Acid (χλωρογενικό οξύ) είναι μια χημική ένωση φυτικής προελεύσεως. Είναι η δραστική που περιέχει το αυθεντικό προϊόν, ο Πράσινος Καφές SuperDiet ™2500mgπου κυκλοφορεί στα φαρμακεία.

Βλέπετε κοντά χωρίς τα γυαλιά σας! Νέα μέθοδος

Χαράς ευαγγέλια για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα στην όραση εξαιτίας της πρεσβυωπίας.
Μια νέα  μέθοδος, η οποία παρουσιάστηκε στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής διορθώνει την πρεσβυωπία  με την εμφύτευση στο μάτι  ενός