Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Νιώθετε πώς πάσχετε από κατάθλιψη; Πέντε τροφές που θα σας ανεβάσουν τη διάθεση στα ύψη

Νιώθετε πώς πάσχετε από κατάθλιψη; Πέντε τροφές που θα σας ανεβάσουν τη διάθεση στα ύψη


Αν ψάχνετε απεγνωσμένα κάτι να σας ανεβάσει τη διάθεση μην πάτε μακριά. Στην κουζίνα σας κρύβεται το μυστικό που θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα ψυχολογικά. Ειδικοί υποστηρίζουν πως υπάρχουν πέντε τροφές που μπορούν να ανεβάσουν το κέφι στο λεπτό.

Αισθάνεστε πως νυστάζετε συνέχεια; Ιδού το μυστικό που θα σας ανοίξει στην κυριολεξία τα μάτια

Αισθάνεστε πως νυστάζετε συνέχεια; Ιδού το μυστικό που θα σας ανοίξει στην κυριολεξία τα μάτια


Νιώθετε συνέχεια πως κλείνουν τα μάτια σας από τη νύστα; Είστε στη δουλειά και αισθάνεστε πως θα πέσετε πάνω στο πληκτρολόγιο; Μην ανησυχείτε. Ερχεται μία έρευνα από το Βέλγιο όπου θα σας ανοίξει στην κυριολεξία τα μάτια, καθώς σας αποκαλύπτει τον εχθρό της νύστας; Και ποιο είναι αυτό; Το πορτοκαλί φως.

Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των νεκρών από τη γρίπη -Εφθασαν στους 86

Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των νεκρών από τη γρίπη -Εφθασαν στους 86


Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον ιό της γρίπης, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 86, οι περισσότερους εκ των οποίων ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και δεν είχαν εμβολιαστεί.

Μυστικά όσων δεν αρρωσταίνουν

Συνηθίζουμε να αποδίδουμε στην τύχη το ότι μερικοί άνθρωποι φαίνεται να μην υποφέρουν ποτέ από ασθένειες που στέλνουν εμάς τους υπόλοιπους κάτω από τα παπλώματα για μέρες.

Μελέτη αρχαίων κειμένων υποδεικνύει ότι οι αλκυονίδες ημέρες είναι ένα σταθερό φαινόμενο


Αλκυονίδες Μέρες - Halcyon Days
Οι Αρχαίοι Ελληνες είχαν παρατηρήσει τις λίγες μέρες καλοκαιρίας που παρουσιάζονται το χειμώνα
Αλκυονίδες μέρες ονομάζονται οι μέρες εκείνες του Ιανουαρίου, οι οποίες έχουν καλό καιρό και

Πως η Αρχαία Ελληνική σκέψη επηρέασε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα μαθηματικά

H εφημερίδα Guardian φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της το video animation που δημιούργησε το Royal Institution (Ri), με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και το οποίο δείχνει πως η

Τα μανιτάρια θα σώσουν τον πλανήτη;

Ελάχιστοι μπορούν να φανταστούν ότι τα μανιτάρια μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία ασφαλέστερων εντομοκτόνων, ιατρικών εμφυτευμάτων και «πράσινων» καυσίμων.
Η «Εποχή των Μυκήτων»;

Ο πιο βαθύς «ωκεανός» της Γης

Ενδείξεις για τεράστιες ποσότητες νερού βαθιά στο υπέδαφος του πλανήτη
Η τυχαία ανακάλυψη ενός μικρού διαμαντιού στη ρηχή κοίτη ενός ποταμού στη δυτική Βραζιλία και το οποίο προερχόταν από τα έγκατα της Γης, ήταν εκείνη που οδήγησε τους επιστήμονες στην

Όλες οι πτήσεις μιας ημέρας σε βίντεο δύο λεπτών

Όλες οι πτήσεις μιας ημέρας σε βίντεο δύο λεπτών
Βίντεο που απεικονίζει τις πορείες όλων των πτήσεων που περνούν από την Ευρώπη μια τυπική καλοκαιρινή μέρα δείχνει πόσο συνωστισμένος είναι πλέον ο ουρανός και πόσο σημαντικοί είναι οι εναέριοι διάδρομοι στη σημερινή εποχή.

Πάρτε τη ζωή σας πίσω σε 10 βήματα


O Tony Schwartz, συγγραφέας του πετυχημένου βιβλίου «Be Excellent at Anything« και πρόεδρος και ιδρυτής της Energy Project, αναφέρει σε άρθρο του στο περιοδικό «Harvard Business Review», 10 πρακτικές συμβουλές ώστε η ζωή μας να αποτελεί πηγή ικανοποίησης . 

Ασθένειες που προκαλούνται από το χαρακτήρα μας...


Οι αρχαίες επιστήμες της υγείας Ayurvedic δεν αποδεικνύουν μόνο την ύπαρξη των ψυχοσωματικών ασθενειών, αλλά και παρουσιάζουν έναν κατάλογο ειδικών ασθενειών που προκαλούνται από

Ο ουρανός της Αρχαίας Ελλάδας!!!


Για ποιο φαινόμενο κάνει λόγο ο Αριστοτέλης στα Μετεωρολογικά;

Στο πρώτο βιβλίο των «Μετεωρολογικών» 343b, του Αριστοτέλους πληροφορούμαστε για ένα αξιοσημείωτο ουράνιο φαινόμενο, που εκτός των άλλων, αφορά και στην σύνδεση της εμφάνισης κάποιου κομήτη στον ουρανό, με την ανάπτυξη σεισμικής δραστηριότητας στην γη:

"Καφεϊνισμός". Εσείς πόσο εθισμένοι είστε;

Πόση καφεΐνη καταναλώνει σε καθημερινή βάση ο μέσος άνθρωπος;
Παρότι οι περισσότεροι από εμάς εάν ερωτηθούμε για τις συνήθειές μας, θα απαντήσουμε απαριθμώντας πόσους «καφέδες» πίνουμε κάθε ημέρα, η πραγματική πρόσληψη καφεΐνης εξαρτάται από διαφορετικούς παράγοντες.

Ένας Ελληνικός δρόμος στους 22 πιο επικίνδυνους του κόσμου


Ένας Ελληνικός δρόμος είναι ανάμεσα στους 22 πιο επικίνδυνους δρόμους στον κόσμο, σύμφωνα με έναν νέο διαδραστικό χάρτη που αποκαλύπτει τα σημεία του πλανήτη όπου το να οδηγείς είναι εξαιρετικά επικίνδυνο «σπορ».

Γαλαξίες που υπάρχουν στο σύμπαν σε ένα τρισδιάστατο βίντεο


Χρησιμοποιώντας δεδομένα από το αρχείο  “Galaxy and Mass Assembly catalogue ένα πρόγραμμα που δείχνει όλους του Γαλαξίες που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα αλλά και που αυτοί βρίσκονται μέσα στο Σύμπαν οι αστρονόμοι του πανεπιστημίου Durham δημιούργησαν ένα

Μεγάλη ανακάλυψη στη Βεργίνα - Στο φως πέντε νέοι βασιλικοί τάφοι

Πέντε νέους βασιλικούς τάφους με πλούσια διακόσμηση και σημαντικά κτερίσματα έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στη βασιλική νεκρόπολη των Αιγών.