Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Δύο βότανα για καλύτερη πέψη!
















Γράφει η κ. Κία Καραγιάννη, Διατροφολόγος - διαιτολόγος:
1. Μάραθος
Είναι καταπληκτικό βότανο τόσο για το στομάχι, όσο και για το έντερο. Η κατανάλωσή του οδηγεί...σε καλύτερη χώνεψη αφού διεγείρει την έκκριση του σάλιου, ηρεμεί το πεπτικό σύστημα και

Καιρός: επικίνδυνα φαινόμενα με καταιγίδες και πολλά μποφόρ προβλέπει η ΕΜΥ


 

  Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Η ΕΜΥ προβλέπει καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Τα φαινόμενα αρχικά θα εκδηλωθούν στα δυτικά της χώρας και ειδικότερα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Βρετανοί ειδικοί πιστεύουν ότι έχουν λύσει το αίνιγμα του θανάτου του βασιλιά Τουταγχαμόν


Μπορεί να χρειάστηκαν χιλιάδες χρόνια, αλλά με συνδυασμό της ιατροδικαστικής επιστήμης του 21 ου αιώνα και αρκετής τύχης, τελικά αποκαλύφθηκε τι συνέβη στον Τουταγχαμών - τον πιο διάσημο Φαραώ της αρχαίας Αιγύπτου.

Στο φως νέος κλεμμένος θησαυρός των Ναζί


Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα του περιοδικού «Focus», ο 80χρονος Κορνέλιους Γκούλιτ στο Μόναχο είχε στα χέρια του 1.500 πίνακες, σκίτσα και χαρακτικά έργα από διάσημους καλλιτέχνες, όπως ο Πικάσο, ο Σαγκάλ και ο Ματίς, η αξία των οποίων μπορεί να αγγίζει ακόμη και το ένα δισ. ευρώ.

Observer: Πώς φτάσαμε ένα βήμα πριν την πυρηνική σύρραξη το 1983


Βρετανία και ΗΠΑ παραλίγο να προκαλέσουν πυρηνικό ολοκαύτωμα

Ένα βήμα πριν από τον πυρηνικό πόλεμο βρέθηκαν ΝΑΤΟ και Σοβιετική Ένωση το 1983, σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που βλέπει για πρώτη φορά το «φως» της δημοσιότητας μέσα από το αμερικανικό περιοδικό «Observer».

Τα μεγάλα ερωτήματα της επιστήμης: Η αναζήτηση απαντήσεων για το Άγνωστο


Ένα βιβλίο επιχειρεί να δώσει απαντήσεις ή απλά να σας κάνει να αναρωτηθείτε
Από τη φύση του σύμπαντος -αν υπάρχει μόνο ένα- μέχρι το σκοπό των ονείρων, υπάρχουν πολλά πράγματα που ακόμη δε γνωρίζουμε, που όμως ενδέχεται στο μέλλον να μάθουμε.

Αυτοί είναι οι αριθμοί - παγίδες: Μην απαντήσετε!

Πολλές απάτες γίνονται τον τελευταίο καιρό με αριθμούς που χρεώνουν.
Αν κάποιος σας καλέσει από τους αριθμούς 375602605281, +37127913091 ή οποιοδήποτε αριθμό ξεκινώντας με τον αριθμό 375 ή 371, κάνοντας ένα «κουδούνισμα» και μετά το κλείνουν, αφήνοντας έτσι μια αναπάντητη κλήση ή μήνυμα και καλέσετε μετά έναν από αυτούς τους αριθμούς, θα

Επιγενετική και ασθένειες: Είμαστε ότι... έπαθαν οι πρόγονοί μας;


Μπορεί ο άνθρωπος να γεννιέται... προγραμματισμένος για να προσβληθεί από τις ασθένειες που μπορεί να εμφανίσει;
Σύμφωνα με επιστήμονες στις ΗΠΑ η απάντηση είναι σίγουρα θετική, αφού ο άνθρωπος δεν

Η θάλασσα έτρεφε τους Έλληνες


Αν η τοιχογραφία του Ψαρά στο Ακρωτήρι της Θήρας αποτελεί διαχρονικό σύμβολο της αλιείας στο μεσογειακό χώρο, η σύγχρονη έρευνα αποκαλύπτει ότι οι κάτοικοι του νησιού ήταν... μανούλες και στη μεταποίηση!

Εθισμός: Όταν το διαδίκτυο υποκαθιστά τη ζωή μας

Η αγαπημένη συνήθεια αρκετών από εμάς εσχάτως, έχει να κάνει με την ενασχόληση με το νέο μας, έξυπνο κινητό, τα προγράμματα και τις δυνατότητές του και, φυσικά, το διαδίκτυο.
Η διάδοση του μέσου, που λέγεται ιντερνέτ, λαμβάνει καθημερινά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, ακολουθώντας μας σε κάθε βήμα.

Λόφοι Φρις στην Ανταρκτική - Άνυδροι εδώ και 14 εκατομμύρια χρόνια


Οι λόφοι Φρις στην Ανταρκτική μπορεί να έχουν δεχθεί μερικές μοναχικές χιονονιφάδες που παρασύρθηκαν από τα γύρω βουνά, παραμένουν όμως άνυδροι σαν τη Σαχάρα εδώ και 14 εκατομμύρια χρόνια, δείχνει η τελευταία ανάλυση ισοτόπων.

Μόνα Λίζα: Ένας μύθος που μετρά 506 χρόνια


Η Μόνα Λίζα γνωστή και ως Τζιοκόντα, ή Πορτραίτο της Λίζα Γκεραρντίνι, συζύγου του Φρανσέσκο ντελ Τζιοκόντο είναι μια προσωπογραφία που ζωγράφισε ο Ιταλός καλλιτέχνης Λεονάρντο ντα Βίντσι.
Ολοκληρώθηκε μέσα στη χρονική περίοδο 1503-1519 και αποτελεί ιδιοκτησία του Γαλλικού Κράτους ενώ εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.

Η ταλάντωση των κτιρίων μετά από έναν καταστροφικό σεισμό [Βίντεο]

Εκτός από την κίνηση, ο ήχος των θεμελίων είναι ανατριχιαστικός!

Στη δημοσιότητα ήρθε μετά από τρία χρόνια, ένα απίστευτο βίντεο από τον καταστροφικό σεισμό της Ιαπωνίας.