Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Μπριζ: Ένα μεσαιωνικό διαμάντι στο βορρά!

perierga.gr - Μπριζ: Η «Βενετία του Βορρά»!




Το Μπριζ είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις του Βελγίου και ανάμεσα στις πιο όμορφες μικρές μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης. Συχνά αποκαλείται «Βενετία του Βορρά» λόγω των πολλών καναλιών, ενώ το ιστορικό της κέντρο είναι χαρακτηρισμένο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 2000.

Κολύμβηση: Τα δέκα πλεονεκτήματα που προσφέρει η επαφή με το νερό

Κολύμβηση: Τα δέκα πλεονεκτήματα που προσφέρει η επαφή με το νερό




Ο αθλητισμός είναι βασικό στοιχείο στη ζωή κάθε ανθρώπου που προσέχει την υγεία του. Είτε ρωτήσεις τον πιο εξειδικευμένο γιατρό, είτε ένα τυχαίο άνθρωπο που δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση με την άθληση, η απάντηση που θα πάρεις είναι η ίδια. Τα οφέλη που προσφέρει η άθληση στην υγεία είναι πιο σημαντικά από οποιασδήποτε άλλη δραστηριότητα.

Πώς το κάπνισμα αλλάζει το σώμα μας: Διαδραστική ιστοσελίδα δείχνει την «μεταμόρφωση»

Πώς το κάπνισμα αλλάζει το σώμα μας: Διαδραστική ιστοσελίδα δείχνει την «μεταμόρ




Σοκάρει η συγκλονιστική ιστοσελίδα που σχεδίασε η Αντικαρκινική εταιρεία της Φινλανδίας (Cancer Society of Finland) προκειμένου να παρουσιάσει εμπεριστατωμένα πώς ακριβώς αλλοιώνει κάθε μέρος του οργανισμού μας το κάπνισμα.

Γιατί βλέπουμε αστεράκια όταν χτυπάμε τo κεφάλι μας ή τρίβουμε τα μάτια μας

Γιατί βλέπουμε αστεράκια όταν χτυπάμε τo κεφάλι μας ή τρίβουμε τα μάτια μας




Τα «αστεράκια» που βλέπουμε να περιφέρονται γύρω από το κεφάλι ενός καρτούν, όταν χτυπάει, σίγουρα δεν είναι υπόθεση μόνο των χαρακτήρων των κινουμένων σχεδίων.
«Είδα αστεράκια». Την έκφραση αυτή χρησιμοποιούν, συνήθως, για να περιγράψουν τα φωτάκια που βλέπουν όσοι χτυπούν το κεφάλι τους ή οι κηλίδες που τους θαμπώνουν όταν ξυπνούν το πρωί. Πώς, όμως, δημιουργούνται αυτά τα «αστεράκια».

Αν τα ανθρώπινα κύτταρα αναπλάθονται, τότε γιατί γερνάμε -Ιδού η απάντηση στο αιώνιο ερώτημα

Αν τα ανθρώπινα κύτταρα αναπλάθονται, τότε γιατί γερνάμε -Ιδού η απάντηση στο αιώνιο ερώτημα




Το αιώνιο ερώτημα «γιατί γερνάμε» έχει απασχολήσει επιστήμονες και έρευνες ουκ ολίγες φορές. Ωστόσο η απάντηση είναι περισσότερο...διαδικαστική από ό,τι νομίζουμε.
Τα κύτταρα στο σώμα μας μπορούν να ζήσουν μερικές ώρες, στην περίπτωση ορισμένων τύπων

Ο μύθος της Αλκυόνης και οι Αλκυονίδες ηλιόλουστες μέρες του Ιανουαρίου

Αλκυονίδες Μέρες (Halcyon Days): Οι Αρχαίοι Ελληνες είχαν παρατηρήσει τις λίγες μέρες καλοκαιρίας που παρουσιάζονται το χειμώνα
Ποιες είναι οι "Αλκυονίδες Μέρες";

Τα κορυφαία νοητικά άλματα στην εξέλιξη της ανθρώπινης διανόησης

Η επιλογή έγινε με βάση την καταλυτική επίπτωση που είχαν τα παρακάτω “νοητικά άλματα” στην εξέλιξη της ανθρώπινης διανόησης.
*1) 30.000 χρόνια πριν.

The Secret - Το Μυστικό [Ντοκιμαντέρ]

Κρατάτε στα χέρια σας ένα Μεγάλο Μυστικό…
Το Μυστικό κληροδοτήθηκε μέσα από τους αιώνες, και ήταν πολλοί εκείνοι που το πόθησαν, το επιβουλεύτηκαν, το έκλεψαν και το αγόρασαν με αντίτιμο τεράστια χρηματικά ποσά.

Οι κεραυνοί δεν προκαλούν μόνο ηλεκτροπληξία αλλά και... πονοκέφαλο

Οι κεραυνοί δεν προκαλούν μόνο ηλεκτροπληξία αλλά και... πονοκέφαλο




Αν πιστεύατε μέχρι χθες ότι οι αστραπές μπορεί να προκαλέσουν μόνο ηλεκτροπληξία, μία έρευνα από τις ΗΠΑ έρχεται να αποδείξει ότι οι κεραυνοί μπορεί να επηρέασουν και με άλλο τρόπο τον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι κωμικοί είναι λίγο... ψυχωτικοί: Τι υποστηρίζει πρόσφατη Βρετανική έρευνα για το stand up comedy

Οι κωμικοί είναι λίγο... ψυχωτικοί: Τι υποστηρίζει πρόσφατη Βρετανική έρευνα για


Την πεποίθηση ότι οι καλλιτέχνες είναι λίγο «τρελούτσικοι» έρχεται να επιβεβαιώσει πρόσφατη Βρετανική έρευνα, που υποστηρίζει ότι οι κωμικοί και ιδίως όσοι ασχολούνται με το Stand up comedy εμφανίζουν ψυχωτικά στοιχεία στην συμπεριφορά και την προσωπικότητά τους.

Μύρτιλλα: Στη μάχη των ρυτίδων, του καρκίνου, του διαβήτη και για γερό μυαλό!



Μύρτιλλα: Ελιξίριο υγείας και νεότητας
Τα μπλε μούρα φροντίζουν το δέρμα και την υγεία του οργανισμού μας κι έχουν πλούσια αντικαρκινική δράση. Μπλε, το χρώμα του καλοκαιριού! Θάλασσα, γαλανός ουρανός και μύρτιλλα.

Η κοιλάδα των γιγάντιων λίθινων αγγείων - Ένα παράξενο αρχαιολογικό μνημείο στο Λάος


Η κοιλάδα των γιγάντιων λίθινων αγγείων είναι ένα από τα παράξενα αρχαιολογικά μνημεία στο Λάος.
Σε υψίπεδα υπάρχουν διάσπαρτα τεράστια λίθινα αγγεία, άγνωστης προέλευσης, τα οποία έχουν ύψος 1 έως 1,35 μ. και διαμέτρου 1 μέτρου, το μεγαλύτερο από τα οποία είναι βάρους έξι τόνων.

Ποιες τροφές θεωρείται ότι παρατείνουν την νεότητα

Οι πρώτες ρυτίδες, η κουρασμένη και «θαμπή» επιδερμίδα, η εξάντληση, είναι μερικά μόνο από τα σημάδια στο σώμα μας, που δείχνουν ότι ο χρόνος περνάει. Προτού απογοητευτείτε, σκεφτείτε θετικά και αποκτήστε μερικές συνήθειες που θα σας αναζωογονήσουν ψυχικά, σωματικά και -γιατί όχι- και πνευματικά.

Στην Κίνα δεν βλέπουν τον ήλιο λόγω νέφους και τον δείχνουν σε γιγαντοοθόνες!


Συγκλονιστικό θέαμα...
Ιστορίες και σενάρια επιστημονικής φαντασίας απεργάζονται οι ιθύνοντες της κινεζικής κυβέρνησης για να αντιμετωπίσουν την πρωτοφανή μόλυνση του περιβάλλοντος στις μεγαλουπόλεις