Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ποιες τροφές σας κάνουν να αισθάνεστε «γεμάτοι»

μεριδα, διαιτα
Πολλές φορές ψάχνουμε τρόπους να κόψουμε την πείνα μας και τροφές, κατά προτίμηση υγιεινές, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να σταματήσουμε να τρώμε.

Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία στα τέλη του μήνα!

χιονι
Χειμερινή επέλαση έρχεται στη χώρα μας από τις 25 Ιανουαρίου και μετά και κυρίως μέσα στο χρονικό διάστημα 26-29 Ιανουαρίου, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αλλά και αρκετά χιόνια ιδιαίτερα στην βόρεια Ελλάδα, ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Αυτές είναι οι δέκα ομορφότερες παραλίμνιες πόλεις της Ευρώπης. Καστοριά και Ιωάννινα στη λίστα!

650843bbd00ff1fa039ad9e25661953d


Η ηρεμία των νερών, το σπάνιο φυσικό τοπίο αλλά και οι μικρές γραφικές πόλεις που βρίσκονται στις όχθες των λιμνών της Ευρώπης δημιουργούν εντυπωσιακά όμορφα σκηνικά. Με το πράσινο να κυριαρχεί, συνήθως χτισμένες σε επικλινές έδαφος που καταλλήγει στα νερά της λίμνης οι παραλίμνιες πόλεις έχουν ένα μοναδικό πλεονέκτημα ομορφιάς να προσφέρουν στον επισκέπτη τους.

Τρόφιμα που καθαρίζουν και δυναμώνουν τα δόντια;

Τρόφιμα που καθαρίζουν και δυναμώνουν τα δόντια;

Μάθε ποιες τροφές πρέπει να εντάξεις στην καθημερινότητά σου για τέλειο, λαμπερό χαμόγελο.
Ένα μήλο την ημέρα… την τερηδόνα κάνει πέρα!...

Εχετε κίτρινες πλάκες στα βλέφαρα; Λέγονται ξανθελάσματα και συνήθως οφείλονται στην χοληστερίνη.

Εχετε κίτρινες πλάκες στα βλέφαρα; Λέγονται ξανθελάσματα και συνήθως οφείλονται στην χοληστερίνη.

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, Μ.D., medlabnews.gr
Αν έχετε δει κίτρινα σημάδια γύρω από τα μάτια σας τότε υπάρχει πιθανότητα να έχετε κατά 50% αυξημένη χοληστερίνη. 

Γιατί οι αρχαίοι «έβαζαν νερό» στο κρασί τους

Συχνά, και ιδιαίτερα τώρα, γίνομαι αποδέκτης ερωτημάτων σχετικών με το αν οι αρχαίοι Έλληνες είχαν υποκατάστατα των σημερινών ψυγείων και ακόμη αν είχαν τη δυνατότητα να ψύχουν τα διάφορα ποτά τους. Και στα δύο αυτά ερωτήματα η απάντηση είναι θετική.

Εφευρέτες που σκοτώθηκαν από τις πατέντες τους

Εφεύρεση χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε δημιουργική ενέργεια του ανθρώπου που απολήγει στην επινόηση πραγμάτων που δεν υπάρχουν προηγουμένως, ή στην ανεύρεση νέων μεθόδων εργασίας ή επωφελέστερων μέσων ή μεθόδων εκμετάλλευσης γνωστών δυνάμεων, ιδιοτήτων ή πραγμάτων.

Δούκισσα της Πλακεντίας: Η τραγική μάνα που ταρίχευσε την νεκρή κόρη της και "ζούσαν" μαζί στην πλατεία Ομονοίας

Όσοι επισκέπτονταν το σπίτι της Δούκισσας της Πλακεντίας Την άκουγαν να σπαράζει μπροστά στο ταριχευμένο πτώμα της κόρης της
Το 1950, ένας όμιλος Αμερικανών ήρθε στην Πεντέλη, να προσκυνήσει τον τάφο της Σοφίας Ντε Μπαρμπουά, της γνωστής Δούκισσας της Πλακεντίας και για να πάρουν τα οστά της και να τα θάψουν στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, όπου είχε γεννηθεί την 1η Απριλίου 1785.

Η αρχαία Ελληνική πόλη Ίκαρος στον Περσικό Κόλπο


Στη γνωστή-άγνωστη αρχαία Ελληνική πόλη Ίκαρος, που ιδρύθηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. με εντολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο νησάκι Φαϊλάκα, στον Περσικό Κόλπο, στο σημερινό Κουβέιτ, οι πρώτες ανασκαφές ξεκίνησαν το 1957 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Τα μάτια σας προειδοποιούν για… έμφραγμα

Εσείς ξέρετε τι είναι τα ξανθελάσματα;
Οι κίτρινες κηλίδες που μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν στο δέρμα γύρω από τα μάτια, μπορεί να αποτελούν αξιόπιστο δείκτη εμφράγματος αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

5 σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά με την καρδιά σας

Τα καρδιακά προβλήματα δεν «εμφανίζονται» ξαφνικά από τη μία στιγμή στην άλλη.
Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η καρδιά μας εκπέμπει «SOS» μήνες ή και χρόνια νωρίτερα, «μαρτυρώντας» ότι κάτι δεν πάει καλά.

6 αποξηραμένα φρούτα που μπορείτε να τρώτε χωρίς ενοχές!

Ψάχνετε τρόπο να αντικαταστήσετε τις επεξεργασμένες τροφές με ζάχαρη με κάτι πιο επωφελές και υγιεινό για τον οργανισμό και παράλληλα νόστιμο;

Το φορτηγό πλοίο που για να ξεφορτώσει... βουλιάζει! Εντυπωσιακό Βίντεο

Στην περιοχή British Columbia στον Καναδά, το φορτηγό πλοίο Seaspan Harvester μεταφέρει και παραδίδει κορμούς δέντρων με μια ιδιόμορφη τεχνική.

Εμφύτευμα θα ανακουφίζει από την υπνική άπνοια

Έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο για την αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας βρήκαν επιστήμονες στις ΗΠΑ, οι οποίοι δημιούργησαν ένα εμφύτευμα που τοποθετείται κάτω από το στήθος και ενεργοποιεί ένα νεύρο που βρίσκεται κάτω από τη γλώσσα.

Θα μπορούσε ο ανθρώπινος εγκέφαλος να ξεμείνει από μνήμη;

Ακούγεται εξωπραγματικό αλλά κατά μία έννοια ο ανθρώπινος εγκέφαλος θα μπορούσε όντως να ξεμείνει από χώρο.
Ο λόγος είναι απλός...

Οι σωστοί Συνειρμοί του τι είναι η Συνείδηση


«Για να γίνουν σωστοί Συνειρμοί του τι είναι η Συνείδηση, είναι απαραίτητο να υπάρχει Συνείδηση.»
Αναζητώντας το μυστικό της συνείδησης εδώ και 2.000 χρόνια: Για αιώνες το μυστήριο της ανθρώπινης συνείδησης απασχολούσε τους ανθρώπους. Αργότερα προστέθηκαν οι ψυχολόγοι και οι νευροφυσιολόγοι και όλοι τους βολοδέρνουν αναιρώντας ο ένας τον άλλον.

Η πύλη του Ήλιου: Ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα του πλανήτη μας στην κορυφή των Άνδεων


Ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα του πλανήτη μας βρίσκεται στην κορυφή των Άνδεων σε υψόμετρο 3.825 μέτρων, στην αρχαία πολιτεία Tiahuanaco, της Βολιβίας.

Έξι διάσημα πειράματα σκέψης σε κινούμενα σχέδια των 60 δευτερόλεπτων


Από την αρχαία Ελλάδα μέχρι την κβαντική μηχανική, ή τι σχέση μπορεί να έχει ένα κινέζικο δωμάτιο και μια γάτα με το άπειρο.
Έξι συναρπαστικά κι ευχάριστα κλιπάκια κινουμένων σχεδίων εξερευνούν αντίστοιχα έξι διάσημα πειράματα σκέψης.

Οι σημαντικότεροι σταθμοί του απώτερου μέλλοντος της Γης [Βίντεο]

 
Πώς θα είναι το μέλλον της Γης και του σύμπαντος σε χίλια, ένα εκατομμύριο, ένα δισεκατομμύριο χρόνια από σήμερα;
Οι ήπειροι θα ενωθούν ξανά σε μία υπερήπειρο, οι γαλαξίες θα συγκρουστούν, ο άνθρωπος θα εξαφανιστεί από προσώπου γης και η γη θα χαθεί για πάντα στην καυτή αγκαλιά του Ήλιου.

Ο θερμότερος Ιανουάριος των Βαλκανίων είναι γεγονός

«Θερμές αέριες μάζες από τη Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική παραμένουν στην περιοχή όλο αυτό το διάστημα» δήλωσε ο Μπράνκο Σπαράβαλο, μετεωρολόγος της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Σερβίας, εξηγώντας τον ασυνήθιστα θερμό χειμώνα.

Έχουν χειρότερη υγεία οι χώρες που βίωσαν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο


Οι Ευρωπαίοι -μεταξύ των οποίων οι Έλληνες- που έζησαν τα δεινά του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και επιβίωσαν, εμφάνισαν αυξημένα ποσοστά σωματικών και ψυχικών ασθενειών αργότερα στη ζωή τους, έως και αρκετές δεκαετίες μετά τη λήξη του πολέμου, σύμφωνα με μια νέα γερμανο-αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Νέα μαζική σφαγή δελφινιών από τους Ιάπωνες - Φωτογραφίες που σοκάρουν [Βίντεο]

Γιαπωνέζοι ψαράδες, επιδόθηκαν σήμερα σε νέο κυνήγι δελφινιών με αποτέλεσμα να εξοντώσουν ένα ολόκληρο κοπάδι.
Φωτογραφίες που κάνουν τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου προκαλούν αποτροπιασμό και σοκάρουν με τον τρομερό τρόπο που οι ψαράδες σκότωσαν τα θαλάσσια αυτά θηλαστικά.

Περίεργο αντικείμενο εξερράγη στον ουρανό πάνω από το San diego [Βίντεο]

Κινηματογραφιστής που κατέγραφε με την κάμερα του ψεκασμούς αεροπλάνων σε χαμηλό ύψος, κατέγραψε ένα παράξενο γεγονός πάνω από το San diego