Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Η αρχαία επιστημονική γνώση των Ελλήνων


Η αρχαία Ελληνική γνώση και θεωρία για το σύμπαν, τον άνθρωπο, το διάστημα και τον φυσικό κόσμο γύρω μας, στην οποία ακόμα και σήμερα η επιστημονική κοινότητα της αστροφυσικής, της βιολογίας, της γεωλογίας κ.α., στηρίζει τις έρευνες και τις μελέτες της.

Το γέλιο ίσως να μην είναι το καλύτερο φάρμακο

Ερευνητές από τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Μπέρμινχαμ υποστηρίζουν ότι το γέλιο μπορεί τελικά να μην είναι το «καλύτερο φάρμακο» και πως μπορεί να μας κάνει μέχρι και κακό.
Παρά τα οφέλη που παρουσιάζει στην ψυχική και κατά συνέπεια και σωματική διάθεση των ατόμων, για ορισμένους μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο επικίνδυνο απ’ ό,τι θα πίστευε κανείς.

Ο George Orwell και η περιπέτεια της γραφής


Αν ρωτήσετε δέκα συγγραφείς να σας πουν γιατί άρχισαν να γράφουν, πιθανόν θα λάβετε δέκα διαφορετικές απαντήσεις.
Στην περιπέτεια της γραφής οδηγείσαι για πολλούς και διάφορους λόγους.

Παράξενα χριστουγεννιάτικα έθιμα του κόσμου


Τα Χριστούγεννα είναι μια παγκόσμια γιορτή. Γιορτάζεται ωστόσο διαφορετικά από χώρα σε χώρα, ανάλογα με το κλίμα, την ιστορία ή τη νοοτροπία του κάθε λαού.
Ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στα πιο παράξενα για μας χριστουγεννιάτικα έθιμα. Γιατί δεν στολίζουν όλοι χριστουγεννιάτικο δέντρο ούτε τρώνε γαλοπούλα.

Οι δέκα καλύτερες φωτογραφίες της NASA για το 2013

Μία κοσμική ξενάγηση στο διάστημα
Τον απαραίτητο «ταξιδιωτικό» οδηγό για το διάστημα δημοσίευσε η NASA, συγκεντρώνοντας και παρουσιάζοντας τις 10 καλύτερες εικόνες που συλλέχθηκαν το 2013.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ θα χτυπήσει την Ελλάδα την Παρασκευή!!

Δυστυχώς τα προγνωστικά μας στοιχεία, δείχνουν πολύ ισχυρά και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε όλη την χώρα μας για την ερχόμενη Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου.

Οι Πιο Τρομακτικές Και Διάσημες Κατάρες Του Κόσμου

Το Νοέμβριο του 1922 ο Άγγλος αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ ανακάλυψε στον τάφο του φαραώ του 14ου αιώνα π.Χ. Τουταγχαμών…

Πρωτοφανείς εικόνες: Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής θάφτηκε κάτω από τη λάσπη

Στο βίντεο που θα δείτε οι εικόνες είναι πρωτοφανείς!
Οι λάσπες σκέπασαν την εκκλησία και όπως θα δείτε ξεχώριζε μόνο ο τρούλος...
Μεγάλες καταστροφές και σε πολλά σημεία υπέστη ο δρόμος που συνδέει την Κορινθία με την Αττική από την βροχή που έπεσε.

To 2013 σε τρία λεπτά από το Reuters [Βίντεο]

Ήρωες και αντί -ήρωες που πέρασαν στην αιωνιότητα μέσα από τον φωτογραφικό φακό των φωτορεπόρτερ του Reuters.
Μέσα σε ένα τρίλεπτο βίντεο, το ειδησιογραφικό πρακτορείο διατρέχει όλο το 2013 και μας θυμίζει όλα όσα μας αφήνει πίσω του.


Ανάμεσα στις φωτογραφίες που ξεχώρισαν είναι και δύο Ελληνικές. Η μία είναι φωτογραφία που τράβηξε ο Γιώργος Καραχάλης, σε συγκέντρωση για τους τρεις αξιωματικούς που είχαν χάσει τη ζωή τους κατά την κρίση των Ιμίων.
Η δεύτερη Ελληνική φωτογραφία που διακρίθηκε είναι του Γιάννη Κολεσίδη, από τις πλημμύρες στην Αθήνα τον Φεβρουάριο.
news247

Heribert Illig: Η θεωρία του «χαμένου χρόνου»


Ο γερμανός ιστορικός Heribert Illig εξέφρασε πρώτος το 1991 την άποψη ότι έχουμε «χάσει στο μέτρημα» 297 χρόνια. Δε ζούμε στο 2013, αλλά 297 χρόνια πριν… στο 1716
Όλοι έχουμε αναφωνήσει κάποια στιγμή στη ζωή μας, είτε μετά από μια αξέχαστη νύχτα

Αρνταβάν: ο τέταρτος Μάγος και το μυστικό των άστρων

Να μια ιστορία για τον Αρταβάν, τον τέταρτο μάγο, τον φίλο του Μελχιώρ, του Γάσπαρ και του Βαλτάσαρ, που προσκύνησαν τον Χριστό στη Βηθλεέμ.
Οι Τρεις γνωστοί Μάγοι κατοικούσαν στη Βορσίππη της Βαβυλώνας και αποφάσισαν ομόφωνα ότι το ασυνήθιστα φωτεινό ουράνιο σώμα που έβλεπαν από τα παρατηρητήριά τους ήταν το σημάδι της γέννησης ενός βασιλιά.

Ιστορίες γέννησης θεών άλλων πολιτισμών πριν το Χριστιανισμό


Η σύλληψη του Θεανθρώπου με τον κρίνο και η γέννηση του αποτελούν τα σημαντικότερα θαύματα της Χριστιανικής πίστης.
Ωστόσο εκατοντάδες χρόνια πριν την εμφάνιση του χριστιανισμού, υπήρξαν πολιτισμοί και θρησκείες στις οποίες το κεντρικό πρόσωπο λατρείας επίσης συνδέεται με μία θαυμαστή ιστορία γέννησης.

Χριστουγεννιάτικος συνδυασμός πλανητών θυμίζει το Άστρο της Βηθλεέμ

Σύμφωνα με ορισμένους μελετητές, το Άστρο της Βηθλεέμ θα μπορούσε να έχει μια επαφή μεταξύ Αφροδίτης και του Δία.
Οι δύο λαμπροί πλανήτες συγχωνεύονται στο νυχτερινό ουρανό, και έχουν κάνει ένα θέαμα βιβλικών διαστάσεων. Αυτά τα Χριστούγεννα, ο ανιχνευτής STEREO-B της NASA παρακολουθεί ένα συνδυασμό των τριών πλανητών - Αφροδίτη, Γη και Δία. (Φωτογραφία)

Αρχαίων σοφία: ποια η πραγματική αξία του χρήματος;

Στη σημερινή κοινωνία όλα φαίνεται να περιστρέφονται γύρω από το χρήμα.
Όλοι μας επιδιώκουμε να βρούμε μια καλοπληρωμένη θέση εργασίας ώστε να έχουμε τη δυνατότητα όχι μόνο να βγάζουμε τα προς το ζην, αλλά να μπορούμε ακόμη να απολαμβάνουμε τις ανέσεις της σύγχρονης εποχής.

Έξι πράγματα που δεν γνωρίζουμε για τα Χριστούγεννα

Μπορεί τα Χριστούγεννα να είναι μία από τις αγαπημένες γιορτές μας, ωστόσο υπάρχουν αρκετά πράγματα -συγκεκριμένα 6- που πολλοί από εμάς δεν τα γνωρίζουν για τη συγκεκριμένη γιορτή.