Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Φωτογραφίες από το Φεγγάρι έστειλε η κινεζική αποστολή Chang’e-3





Μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις” λέει ένα αρχαίο κινέζικο γνωμικό. Έτσι και οι φωτογραφίες της αποστολής Chang’e-3 που προσσεληνώθηκε το Σάββατο που μας πέρασε περιγράφουν με τον πλέον εύγλωττο τρόπο τη δυναμική είσοδο της Κίνας στη μάχη για την κατάκτηση του διαστήματος.
Τις φωτογραφίες της σεληνάκατου τράβηξε το ρομπότ Yutu.

O καλός ύπνος αδυνατίζει

ύπνος
Ο ύπνος είναι ακόμη ένας καθοριστικός παράγοντας που συντελεί στην αύξηση ή μείωση του βάρους.
Σύμφωνα την έρευνα του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Επιστήμη της Γεύσης, στη Ντιζόν της Γαλλίας, η ποιότητα του ύπνου είναι ο νέος παράγοντας που θα πρέπει να ρυθμίσουν όσοι έχουν πρόβλημα με το βάρος τους.

Γιατί να τρώμε ένα μήλο την ημέρα

μήλο

Το μήλο είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα φρούτα του χειμώνα, ωστόσο μπορείτε να το βρείτε τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Από την αρχαιότητα οι συνειρμοί που έχουν γίνει είναι αμέτρητοι. Ξεκινώντας από το τους πρωτόπλαστους οι οποίοι – παρά τη θεϊκή εντολή – το έφαγαν για

Ορατή από το διάστημα η αιθαλομίχλη που «πνίγει» την Κίνα


Ορατό ακόμη κι από το διάστημα είναι το αμφιλεγόμενο «σύμβολο» της ραγδαίας ανάπτυξης της σύγχρονης Κίνας: η NASA έδωσε στη δημοσιότητα δορυφορική φωτογραφία που απεικονίζει ένα γιγαντιαίο σύννεφο αιθαλομίχλης να καλύπτει τη Σαγκάη και το Πεκίνο περνώντας πάνω από τη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας.

Πόσοι κατοικήσιμοι εξωπλανήτες υπάρχουν στο διάστημα


Ακούμε συχνά για εξωπλανήτες που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ζωή όπως η Γη, αφού βρίσκονται στην «ασφαλή ζώνη» της τροχιάς γύρω από το μητρικό τους άστρο και διαθέτουν νερό. Πόσους όμως «δυνητικά κατοικήσιμους» έχουμε εντοπίσει στην πραγματικότητα;

Επιστήμονες προειδοποιούν: Η βλάστηση ίσως πάψει να απορροφά άνθρακα

Εάν η άνοδος των θερμοκρασιών συνεχιστεί, τα φυτά του πλανήτη θα μπορούσαν να χάσουν την ικανότητά τους να απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα λόγω του κορεσμού τους, προειδοποιούν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.