Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Λαμπερή σπηλιά στη Νέα Ζηλανδία

Μοιάζει με έναστρη νύχτα παγιδευμένη μέσα στον βράχο κι όμως αυτή η λαμπερή σπηλιά στη Νέα Ζηλανδία κρύβει πολύ περισσότερα απ' όσα φαίνονται με τη πρώτη ματιά.
Οι λαμπερές χάντρες που κρέμονται από την οροφή του σπηλαίου, είναι έργο της Arachnocampa Luminosa, ενός εντόμου που ζει μόνο στη Νέα Ζηλανδία.
Στο στάδιο της προνύμφης τους, τα έντομα αυτά απελευθερώνουν μακριές αλυσίδες από γυαλιστερές χάντρες βλέννας, που χρησιμεύουν για να παγιδεύσουν τα έντομα που πετούν μέσα στη σπηλιά.
Ακριβώς επειδή ο άνεμος και οι καιρικές συνθήκες θα μπορούσαν να καταστρέψουν αυτές τις παγίδες, τα Arachnocampa Luminosa ζούνε μόνο μέσα σε σπηλιές προστατευμένα.

Er Wang Dong: Το γιγάντιο σπήλαιο στην Κίνα που έχει τα δικά του καιρικά φαινόμενα

 

 Er Wang Dong: Το γιγάντιο σπήλαιο στην Κίνα που έχει τα δικά του καιρικά φαινόμενα
Μια σπηλιά τόσο μεγάλη που έχει τα δικά της καιρικά φαινόμενα ανακαλύφθηκε στην Κίνα.
Το σύμπλεγμα σπηλαίων Er Wang Dong ανακάλυψε δεκαπενταμελής ομάδα σπηλαιολόγων στο πλαίσιο αποστολής στην κινεζική επαρχία Chongquing.....

Τα τοπία του Vu Cong Dien 

 

Τα τοπία του Vu Cong Dien
Ο Vu Cong Dien γεννήθηκε το 1975 και τελείωσε τη σχολή καλών τεχνών στο Ανόι το 2005.  Ενώ δεν έχει πολλά χρόνια που εμφανίστηκε , τα έργα του έχουν ήδη μεγάλη ζήτηση στην Ευρώπη, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.  Ο Dien φέρνει μια νέα προσέγγιση για τα τοπία , ...