Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Γιγάντιο και περίπλοκο αγρογλυφικό εμφανίστηκε μέσα σε μια νύχτα στην περιοχή Salinas Valley

Την προσοχή και το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων έχει προσελκύσει ένα γιγάντιο και περίπλοκο σημάδι που εμφανίστηκε μέσα σε μια νύχτα σε φάρμα στην περιοχή Salinas Valley στην Καλιφόρνια.
Δύο φίλοι ανέφεραν, ανεβάζοντας το βίντεο στο YouTube, πως είδαν δύο λάμψεις φωτός λίγο πριν την αυγή, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Το πρώτο HD βίντεο της Γης από το Διάστημα

Μια νέα εταιρεία που ιδρύθηκε στο Σαν Φρανσίσκο θέλει να φέρει επανάσταση στον τομέα των οπτικοακουστικών μέσων.
Ως πρώτο δείγμα του τι φιλοδοξεί να κάνει η εταιρεία Skybox Imaging δημιούργησε το πρώτο βίντεο της Γης σε υψηλή ευκρίνεια (HD) με εικόνες που έχουν ληφθεί από το Διάστημα.

"Σούρουβα" στη Σιάτιστα

30/12/2013 - "Σούρουβα" με κέφι, χορό, και Σιατσνό Κρασί... Βίντεο και φωτογραφίες



Αρχαίοι τάφοι σκεπάζονται με άσφαλτο στην Αλικαρνασσό

Τρεις αρχαίοι τάφοι της Ελληνιστικής περιόδου, στην αρχαία Μύνδο, θα «ταφούν οριστικά» κάτω από το ασφαλτόστρωμα ενός νέου δρόμου. Ήδη την άδεια για το έργο έδωσε το τουρκικό διευθυντήριο Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του επικεφαλής των ανασκαφών στην περιοχή καθηγητή, Mustafa Şahin.

Τεράστια καταβόθρα ανοίγει στο Ντέρμπισαϊρ

Σύμφωνα με τους ντόπιους, η γη άρχισε να καταρρέει την Κυριακή.
Εμπειρογνώμονες αξιολόγησαν την περιοχή τη Δευτέρα για να αποφασίσουν τι ακριβώς συμβαίνει.
Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία επίσημη δικαιολογία, το έδαφος καταρρέει ακόμα, ενώ

Πρόσωπα που σφράγισαν το 2013


Ηγέτες με σιδηρά πυγμή, μία έφηβη και μια 26χρονη που φλέγονται να αλλάξουν τον κόσμο, πολιτικοί αποτελεσματικοί, μεγαλόστομοι ή και διεφθαρμένοι, απλοί πολίτες που παρασύρονται στη δίνη των ιστορικών γεγονότων.

Το αόρατο χέρι της τεχνολογίας

Όπως κανείς δεν μπορούσε να ξέρει πού θα οδηγούσε η λύση του Γουτεμβέργιου, έτσι σήμερα δεν φανταζόμαστε πού οδηγεί η νέα τεχνολογία.
Όταν ο Ιωάννης Γουτεμβέργιος συναρμολογούσε το 1439 την πρώτη τυπογραφική πρέσα, δεν ήξερε ότι θα άλλαζε τον κόσμο. Δεν το ήθελε καν. Το έκανε για να κερδίσει χρήματα και πιθανότατα για να

Μεξικό: Κατασκεύασαν νοσοκομείο που «τρώει» την αιθαλομίχλη


Πριν από είκοσι χρόνια, τα Ηνωμένα Έθνη ανακηρύξαν την πόλη του Μεξικού ως την πόλη με τα υψηλότερα επίπεδα ρύπανσης στον πλανήτη.

Φυτά και Ανθρώπινη Αύρα!


Τις στιγμές που ο άνθρωπος αναζήτησε ανακούφιση από πόνους και να γιατρευτεί, υπήρξε κοντά του πάντα το φυτικό βασίλειο με την πληθώρα θεραπευτικών βοτάνων, φυτών και δέντρων που δίνουν πνοή στον πλανήτη Γη.
Τα φυτά απλόχερα μοιράστηκαν κάθε θεραπευτική τους ιδιότητα σε κάθε ανθρώπινη σωματική κατάσταση βοηθώντας έτσι να συνεχίζεται η ζωή και η πλανητική ισορροπία.
Η φύση όμως έχει ιδιαίτερα λεπτοφυείς τρόπους να επιδρά πάνω στην ανθρώπινη ενέργεια, αγγίζοντας όλα τα πεδία με σύνεση και θετικότητα ώστε να γίνεται ένας πολύτιμος θεραπευτής όχι μόνο για το σώμα αλλά και την ψυχή, το συναίσθημα, το νου και το πνεύμα.
Κάθε λουλούδι, φυτό, δέντρο και βότανο έχει την δική του ξεχωριστή αύρα και ιδιότητα που ταιριάζουν στην ανθρώπινη υπόσταση με έναν τρόπο διαφορετικό από ότι οι κρύσταλλοι ή τα ζώα, ωστόσο όμως έχουν τα ίδια αποτελέσματα: ενισχύουν την αύρα, προστατεύουν από αρνητικότητα, φέρνουν άνοιγμα σε τομείς της ζωής μας και θεραπεύουν τις ψυχικές πληγές που δημιουργούνται μέσα μας.
Ενώ τα ζώα απορροφούν και διαλύουν μη θετικούς κραδασμούς που κρατάμε στο ενεργειακό πεδίο μας δίνοντας μας αγάπη, τα φυτά δρουν με μεγαλύτερη λεπτότητα ώστε να βρούμε την χαμένη μας ισορροπία, να γεμίσουμε θετικότητα και να εστιάσουμε περισσότερο στην δύναμη μέσα μας.
Λειτουργούν σαν ενεργειακοί «χειρούργοι» που αφαιρούν με ακρίβεια τα εσωτερικά εμπόδια που κρατούμε μέσα μας και επαναφέρουν με ήρεμο ρυθμό το σύνολο του οργανισμού σε υψηλά επίπεδα λειτουργίας.
Για αυτό και τα ιάματα από άνθη και φυτά αποδεικνύονται σημαντικά θεραπευτικά εργαλεία μακροπρόθεσμα, καθώς αλλάζουν σταδιακά τα παλιότερα πρότυπα σκέψεων και συμπεριφοράς που έχουν μείνει στην ανθρώπινη αύρα και βοηθούν να σταθεροποιηθούν πιο θετικοί κραδασμοί.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι τα δέντρα έχουν διαφορετική τύπου δόνηση από τα φυτά και τα λουλούδια, δίνοντας περισσότερη δύναμη και αντοχή στην ανθρώπινη αύρα.
Γι” αυτό πολλές φορές όταν κάνουμε έναν περίπατο στο δάσος, θα νιώσουμε σαν να βρισκόμαστε σε βαθύ διαλογισμό, σαν να παίρνουμε κουράγιο και να αποκτούμε περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε σε ό,τι μας ζητηθεί.
Είναι τέτοιος ο κραδασμός των δέντρων που καλούν για άμεση ανασυγκρότηση και τόνωση, σαν να είναι πνευματικοί ηγέτες, μύστες όλων των διαστάσεων. (Σχόλιο «τροφής»: Μα και μόνον στην σκέψη ότι περπατάμε στο δάσος, νιώθουμε έτσι, αν και σε μικρότερο βαθμό βέβαια!)
Ακόμα και τα λουλούδια που φυτρώνουν πολύ κοντά σε δέντρα έχει βρεθεί ότι έχουν πολύ υψηλότερες δονήσεις από αυτά που βρίσκονται μακριά από κάποιο δέντρο.
Για αυτό τον λόγο, η επαφή μας με τα δέντρα μας μπορεί άμεσα να μας ενδυναμώσει και να διώξει πολύ πιο γρήγορα τον πόνο και την αρνητικότητα από μέσα μας.
Τα λουλούδια έχουν πιο λεπτεπίλεπτες δονήσεις και κυρίως δρουν στην αύρα μας πιο ήρεμα από ότι τα δέντρα. Το άρωμα τους ηρεμεί και αναζωογονεί τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα ενώ η ενέργεια τους δρα πιο απαλυντικά και με ηπιότερη (ωστόσο αρκετά αποτελεσματική) δράση.
Ανάλογα το λουλούδι υπάρχουν και θετικές επιδράσεις σε διαφορετικά σημεία της αύρας μας αλλά και σε πολλούς τομείς της ζωής μας, κάτι που οι πρόγονοι μας γνώριζαν πολύ καλά, μιας και είχαν άμεση επαφή με την Μητέρα Φύση.
Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε ένα δάσος ή ένα ολάνθιστο λιβάδι, ανοίξτε την καρδιά σας και ζητήστε με όλη σας την ψυχή να βιώσετε την θεραπεία σε όποιον τομέα χρειάζεστε.
Ακόμα και όταν φροντίζετε τα λουλούδια σας στον κήπο ή τις γλάστρες σας, νιώστε ευγνωμοσύνη για αυτούς τους υπέροχους θεραπευτές που τόσο απλόχερα η Γη μας δίνει!

Fomalhaut: Το αστρικό σύστημα με τα εντυπωσιακά δαχτυλίδια με κομήτες

Πρόκειται για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αστρικά συστήματα που γνωρίζουμε και βρίσκεται μάλιστα στη διαστημική γειτονιά μας.
Το σύστημα ανήκει στον αστερισμό του Νότιου Ιχθύος και έχει λάβει την ονομασία Fomalhaut που στα αραβικά σημαίνει «το στόμα του ψαριού». Αποτελείται από τρία αστέρια και έχουν εντοπιστεί εκεί πλανήτες αλλά και εντυπωσιακά δαχτυλίδια με κομήτες.

Η ακριβέστερη μέχρι σήμερα προσομοίωση του πως ακριβώς βλέπουν τα ζώα [Βίντεο]

Σε γενικές γραμμές επικρατεί μια σύγχυση σχετικά με το πώς βλέπουν τα διάφορα ζώα, αν για παράδειγμα βλέπουν ασπρόμαυρα ή έγχρωμα, τι λεπτομέρειες μπορούν να διακρίνουν και αν η όραση τους είναι περιορισμένη στο σκοτάδι.

Η τρισδιάστατη εκτύπωση μεταμορφώνει τη βιομηχανική παραγωγή


Μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούνταν μόνο για την παραγωγή πρωτοτύπων για δοκιμές. Τώρα, μεγάλες εταιρείες όπως η Siemens, η GE και η EADS αρχίζουν να αξιοποιούν τις τεχνολογίες τρισδιάστατης εκτύπωσης στο εργοστάσιο.
Όπως αναφέρουν οι «Financial Times», η γερμανική Siemens θα αρχίσει τον Ιανουάριο να χρησιμοποιεί 3D εκτυπωτές για την παραγωγή εξαρτημάτων και ανταλλακτικών για σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Η εταιρεία μπορεί ήδη να τυπώνει περισσότερα από 100 εξαρτήματα και, ως αποτέλεσμα, ορισμένες επισκευές μπορούν να ολοκληρώνονται δέκα φορές ταχύτερα.
Μέχρι σχετικά πρόσφατα, οι 3D εκτυπωτές μπορούσαν να τυπώνουν μόνο πλαστικό, σήμερα όμως μπορούν να χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη μέταλλα όπως το τιτάνιο. Ακόμα και μεγάλα εξαρτήματα για γεννήτριες μπορούν να δημιουργηθούν στρώμα προς στρώμα με τη βοήθεια ενός λέιζερ που λιώνει τοπικά μια μεταλλική σκόνη.
Επανάσταση στην παραγωγή ανταλλακτικών
Η Siemens εκτιμά ότι η εκτύπωση τριών διαστάσεων «θα φέρει επανάσταση» στην παραγωγή ανταλλακτικών, τα οποία σήμερα παράγονται μαζικά και αποθηκεύονται μέχρι κάποιος να τα ζητήσει. Με τη 3D εκτύπωση, τα ανταλλακτικά θα τυπώνονται στην περιοχή του πελάτη όταν χρειαστούν.
Η νέα διαδικασία παραγωγής προσελκύει επίσης το ενδιαφέρον της αεροδιαστημικής και αμυντικής βιομηχανίας. H ΝASA έχει ήδη δοκιμάσει τυπωμένα ακροφύσια πυραύλων, ενώ το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για την παραγωγή όπλων επιτόπου στα πλοία.
Στις εφαρμογές αυτές η τρισδιάστατη εκτύπωση αφενός μειώνει το βάρος των εξαρτημάτων, αφετέρου περιορίζει τη σπατάλη πρώτων υλών. «Για ορισμένα από τα εξαρτήματά μας η απώλεια μπορεί να φτάσει το 90% της πρώτης ύλης που αγοράζουμε» επισημαίνει στους «Financial Times» ο Ριτς Όλφιλντ της GKN Aerospace, βρετανικής εταιρείας ανταλλακτικών αυτοκινήτων και αεροδιαστημικής μηχανικής.
Η GKN, σε συνεργασία με την EADS, τη μεγαλύτερη αεροδιαστημική και αμυντική εταιρεία της Ευρώπης σε πωλήσεις, ανέπτυξε ένα τυπωμένο εξάρτημα από τιτάνιο που παράγεται σε 40 λεπτά αντί σε τέσσερις ώρες και μειώνει την κατανάλωση πρώτων υλών κατά 30%. Η EADS εξετάζει τώρα τη χρήση της τεχνολογίας για την παραγωγή μεγαλύτερων εξαρτημάτων από τιτάνιο, μήκους αρκετών μέτρων.
Αεροδιαστημικές.... διαστάσεις
Στροφή στη νέα τεχνολογία κάνει και η αμερικανική GE Aviation. Το 2016 θα ξεκινήσει την παραγωγή του πρώτου τυπωμένου προϊόντος της, ένα ακροφύσιο καυσίμων που προορίζεται για τους κινητήρες Leap των αεροπλάνων Boeing 737 Max και Airbus 320 Νeo.
Κάθε ακροφύσιο συναρμολογείται σήμερα από 20 επιμέρους εξαρτήματα. Τα νέα ακροφύσια είναι μονοκόμματα, έχουν 75% μικρότερο βάρος και επιπλέον ζουν πέντε φορές περισσότερο.
Η GE Aviation εκτιμά ότι θα χρειαστεί 60 με 80 εκτυπωτές τριών διαστάσεων για να παράγει 30 με 35 χιλιάδες ακροφύσια το χρόνο από το 2020.
Ανάλογα σχέδια για την υιοθέτηση της τρισδιάστατης εκτύπωσης έχει και η ανταγωνιστική Rolls-Royce, απέχει όμως αρκετά χρόνια μέχρι την εφαρμογή της τεχνολογίας στην παραγωγή κινητήρων για αεροσκάφη.
Παρά τον ενθουσιασμό, όμως, η 3D εκτύπωση παραμένει ακατάλληλη για πολλές γραμμές παραγωγής. Όπως εξηγεί το δημοσίευμα, οι πρώτες ύλες είναι ακριβές, έως και 100 φορές ακριβότερες από τις αντίστοιχες συμβατικές πρώτες ύλες, ενώ η ταχύτητα εκτύπωσης παραμένει υπερβολικά μικρή.
Αν τα προβλήματα αυτά επιλυθούν, οι προοπτικές της τρισδιάστατης εκτύπωσης θα ήταν ακόμα πιο ευρείες.
tovima

Πρωτοχρονιά με ακραία καιρικά φαινόμενα στην Αυστραλία [Βίντεο]

Ήχησε κόκκινος συναγερμός- κλείστηκαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι
Τη δυτική ακτή της Αυστραλίας προσεγγίζει ο ισχυρός τυφώνας Κριστίν, με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα τουλάχιστον 200 χλμ. την ώρα. Οι κάτοικοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους ενώ διακόπηκαν οι μεταλλευτικές δραστηριότητες, όπως ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία.