Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Economist: Πολύ υψηλός κίνδυνος κοινωνικών ταραχών στην Ελλάδα το 2014

Προβοκατόρικο δημοσίευμα από τον Economist παρουσιάζει την Ελλάδα ως χώρα υποψήφια για κοινωνική αναταραχή και την τοποθετεί στο ίδιο επίπεδο κινδύνου με χώρες όπως η ... Αίγυπτος, το ... Μπαχρέιν, η .... Λιβύη, η .... Συρία και η ... Νιγηρία!

Το νεογέννητο νησί στην Ιαπωνία που δημιουργήθηκε από ηφαιστειακή έκρηξη διπλασιάστηκε σε μέγεθος και συνεχίζει να μεγαλώνει.


Η Ιαπωνία μπορεί να ελπίζει ότι θα επεκτείνει τα εδάφη και τα χωρικά της ύδατα: ένα νησάκι που δημιουργήθηκε από ηφαιστειακή έκρηξη πριν από ένα μήνα διπλασιάστηκε σε μέγεθος και συνεχίζει να μεγαλώνει.

Όπλο ενάντια στο AIDS και τον καρκίνο το κεντρί της μέλισσας!

Νανοσωματίδια που περιέχουν μια ισχυρή τοξίνη από το δηλητήριο της μέλισσας, μπορεί να είναι το ισχυρό όπλο ενάντια στον ιό HIV που προκαλεί το AIDS.
Όπως ανακοίνωσαν ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, η τοξίνη

Νέα έρευνα για την εξαφάνιση του νερού

Κάποια στιγμή ο πλανήτης που κατοικούμε θα σταματήσει να υπάρχει.
Η θερμοκρασία του Ήλιου αυξάνεται, όπως στα περισσότερα άστρα, με συνέπεια όταν ξεπεράσει ένα ορισμένο επίπεδο να επηρεαστεί η ζωή στη Γη.

Σάλος από τις δηλώσεις Μέρκελ για επιστροφή στη δραχμή

''Εάν η Ελλάδα είχε αφεθεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, τότε όλα τα μέλη της νομισματικής ένωσης θα υποχρεούνταν να αφήσουν το ευρώ σε μεταγενέστερο χρόνο'' φέρεται να έχει δηλώσει η Μέρκελ.

Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Σπάνιες φωτογραφίες από την απόβαση στην Ιταλία


Η απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στη Σικελία ήταν κομβική για την έκβαση του Β Παγκοσμίου Πολέμου.
Σήμερα έρχονται στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες της εποχής οι οποίες με ειδική επεξεργασία "ζωντάνεψαν" και έχουν γίνει έγχρωμες.

Ο Ημίθεος ήρωας Περσέας και η Ανδρομέδα

Ο Ακρίσιος, ο Βασιλιάς του Άργους, είχε μία μοναχοκόρη, τη Δανάη, αλλά δεν είχε γιους ώστε να κληρονομήσουν το βασίλειο του. Η επιθυμία του να αποκτήσει ένα γιο ήταν τόσο μεγάλη, που αποφάσισε να ταξιδέψει μέχρι το μαντείο των Δελφών για να συμβουλευτεί την Πυθία.

Τα μυστικά της Σφίγγας

Λίγα μέτρα πιο πέρα από την Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας (Χέοπος) βρίσκεται η περίφημη Σφίγγα της Αιγύπτου που έχει κεφάλι γυναίκας, σώμα ταύρου, πόδια λονταριού και φτερά αετού. Ποια είναι όμως η σκοπιμότητα της υπάρξεώς της μέσα στο χώρο των πυραμίδων της Γκίζας, κάτω από τα πόδια της Μεγάλης Πυραμίδας και τι παριστάνει;

Ο πρόγονος των ιπτάμενων τηλεκατευθυνόμενων ρομπότ


Ο πρόγονος των ιπτάμενων τηλεκατευθυνόμενων ρομπότ που πλέον χρησιμοποιούνται ευρέως στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, αλλά και στις μητροπόλεις του δυτικού κόσμου ως μέσο παρακολούθησης, είχε ήδη συλληφθεί ως ιδέα και υλοποιηθεί το 1916.

Νέα θεωρία για το χτίσιμο των πυραμίδων

Ένας μηχανικός από το Newport της Μ. Βρετανίας δηλώνει πως η ανακάλυψη του για το πώς χτίστηκαν οι πυραμίδες της Αιγύπτου απειλεί να ταρακουνήσει τον κόσμο της αρχαιολογίας. Ο Peter James αποκάλυψε γιατί πιστεύει ότι οι αποδεκτές θεωρίες για το χτίσιμο των πυραμίδων είναι λανθασμένες.

Η δεκάδα των εξυπνότερων ανθρώπων του κόσμου

Η εξυπνάδα μπορεί να μετρηθεί με πολλούς τρόπους.
Ωστόσο, το είδος εξυπνάδας στο οποίο η πλειοψηφία των ανθρώπων εμπιστεύεται ως βαρόμετρο της συνολικής εγκεφαλικής δύναμης είναι το ΙQ, η ικανότητα να σκεφτείς λογικά και να λύσεις ένα πρόβλημα.

Το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου μάγεψε τη Γερμανία

Μεγάλη προβολή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου πραγματοποιείται στη Γερμανία μέσα από το έγκυρο γερμανικό έντυπο «DAS ERBE UNSERER WELT» που φιλοξενείται στο τεύχος Χειμώνας 2013.

Το υποβρύχιο σπίτι του Φαμπιέν Κουστό

Κι αν όποτε κοιτούσαμε έξω από το παράθυρο, αντικρίζαμε ψάρια μέσα σε έναν κήπο από κοράλλια και θαλάσσιες ανεμώνες;
Ο εγγονός του Ζακ Ιβ Κουστό, Φαμπιέν, ζει ακριβώς αυτήν τη σουρεαλιστική πραγματικότητα.

Καλά Χριστούγεννα!

Οι κλαδαριές της Σιάτιστας!!! Βίντεο





Με σεισμό ξύπνησε η Κρήτη

 Με σεισμό ξύπνησε η Κρήτη

 Λαχτάρησαν για ακόμη μια φορά οι κάτοικοι της Κρήτης από τον σεισμό που σημειώθηκε στις 05:35 τα ξημερώματα

Σύμφωνα με με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών η δόνηση ήταν 4,3 Ρίχτερ είχε επίκεντρο 7 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Ζάκρου. Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.
newsit