Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Το «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο, η ωραιότερη παραλία της Ελλάδας


Το Ναυάγιο της Ζακύνθου μάγεψε και τους συντάκτες της εφημερίδας «Huffington Post», που δεν δίστασαν να την χαρακτηρίσουν ως την ωραιότερη παραλία της Ελλάδας, «πράγμα που την κάνει βασικά την "Ομορφότερη Παραλία του Κόσμου», όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Τζίντζερ, ένα φάρμακο για σοβαρές ασθένειες

Τζίντζερ, ένα φάρμακο για σοβαρές ασθένειες
Το τζίντζερ ανήκει στην ίδια κατηγορία με την ισχυρή αντικαρκινική ουσία κουρκούμη και είναι γνωστό για την ικανότητά του να συρρικνώνει τους όγκους.

Oι υπερτροφές που πρέπει να βάλετε στη διατροφή σας -Γιατρεύουν το καθετί

Oι υπερτροφές που πρέπει να βάλετε στη διατροφή σας -Γιατρεύουν το καθετί [εικόνες]
Ανέκαθεν ξέραμε τις ευεργετικές ιδιότητες των λαχανικών, των φρούτων και άλλων τροφίμων. Δείτε όμως εδώ πως μπορείτε να τα εισάγετε στη διατροφή σας και να επωφεληθείτε στους τομείς της υγείας που χρειάζεστε. Όσο και να μην το περιμένετε, κάθε πάθηση, ασθένεια ή πόνος μπορεί να ξεπεραστεί με το δικό της «γιατροσόφι».

Ο φαντασμαγορικός κόσμος της φύσης σε ακτινογραφίες


Ο 66χρονος φυσικός Arie van't Riet χρησιμοποίησε τις ακτίνες X για να δημιουργήσει αριστουργήματα τέχνης.

Δείτε πώς και από τι επηρεάζονται οι καύσεις που κάνει ένας άνθρωπος

Οι καύσεις που κάνει κάθε άνθρωπος δεν είναι τίποτα άλλο από τις αντιδράσεις που γίνονται μέσα στο σώμα του για παραγωγή ενέργειας. Αυτές εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες και ένας από τους πιο σημαντικούς είναι ο βασικός μεταβολισμός κάθε ανθρώπου.

Αυτό είναι το ιδανικό πρωινό: Τι να τρώτε για μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή

Αυτό είναι το ιδανικό πρωινό: Τι να τρώτε για μία σωστή και ισορροπημένη διατροφ
Χρόνια ακούμε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, ωστόσο, συχνά το παραλείπουμε, είτε γιατί βιαζόμαστε, είτε γιατί ξυπνάμε αργά. Ανεξάρτητα από την κατάσταση μας όμως, το πρωινό εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό ζήτημα για τους ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Νέα μελέτη τονίζει τη σημασία της υγιεινής διατροφής στην πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη

Η βελτίωση της ποιότητας της διατροφής σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη, ανεξάρτητα από άλλες αλλαγές στον τρόπο ζωής, σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές στη σχολή Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Μία αιματολογική εξέταση θα είναι αρκετη για την έγκαιρη διάγνωση του Αλτσχάιμερ

Αιματολογική εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του Αλτσχάιμερ
Η ανάπτυξη ενός τεστ αίματος που θα προβλέπει έγκαιρα τη νόσο Αλτσχάιμερ, αρκετά χρόνια πριν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα, αποτελεί βασικό ζητούμενο από την ιατρική κοινότητα.

Η ψυχολόγος μας συμβουλεύει : Δείτε ποιες είναι οι φοβίες που σχετίζονται με το φαγητό

Φόβος !! Φοβία !!! Είναι το ίδιο; Έχουν την ίδια επίδραση ;

Ο φόβος είναι ένα θα λέγαμε εκ γενετής συναίσθημα το όποιο δρα ως προστασία για το άτομο . Αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο στο περιβάλλον και μέσω του φόβου του προστατεύεται , προφυλάσσεται . Είναι το συναίσθημα ανησυχίας εξαιτίας κινδύνου , τρόμου , δέους .

Aμοργός: Βουτιά στο απέραντο γαλάζιο του νησιού

http://www.otherside.gr/wp-content/uploads/2009/07/Amorgos-02.jpg
Μπορεί να χρειάστηκαν τα πλάνα του Luc Besson στο “Απέραντο Γαλάζιο” για να περάσει το νησί τα σύνορα της χώρας, αλλά για εμάς η Αμοργός πάντα θα έχει να διηγηθεί ιστορίες ταξιδιωτικής ευτυχίας.

Συμβουλές διατροφής για άτομα με υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος

Το ουρικό οξύ είναι μια ουσία που παράγεται από τον οργανισμό και αποβάλλεται μέσω των ούρων.
Αποτελεί το βασικό προϊόν αποικοδόμησης των πουρινών, που είναι συστατικά του DNA του οργανισμού, αλλά περιέχονται και σε πολλά τρόφιμα.

Το θαυματουργό άγριο τσάι του Ολύμπου

ΡΟΦΗΜΑ... ΘΕΪΚΟ
Νέους δρόμους στην επιχειρηματική δραστηριότητα ανακάλυψαν παραγωγοί από την ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου. Καλλιεργούν το ρόφημα των θεών, που δεν είναι άλλο από το διάσημο πλέον άγριο τσάι.

Οι ισχυρότερες ηφαιστειακές εκρήξεις των τελευταίων 2.000 ετών και αυτές που άλλαξαν τον ρου της Ιστορίας

Τις ισχυρότερες ηφαιστειακές εκρήξεις των τελευταίων 2.000 ετών εντόπισε ομάδα ερευνητών εξετάζοντας τις εναποθέσεις διοξειδίου του θειου σε πυρήνες πάγου από την Ανταρκτική.

Το μέγεθος της μερίδας καθοριστικός παράγοντας για τη καλή σας υγεία

Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι η ποσότητα του φαγητού που καταναλώνει ένας άνθρωπος, καθορίζει και το αν θα πάρει, θα χάσει ή θα διατηρήσει το βάρος του. Ωστόσο, σήμερα η έννοια της μερίδας έχει χάσει ποια το πραγματικό της νόημα, αφού για τους πιο παλιούς αλλά και νεότερους το φαγητό σταματάει όταν έχουμε φουσκώσει.

Η υπερκατανάλωση υδατανθράκων μπορεί να βλάπτει σοβαρά την υγεία

υδατανθρακες 

Απλές διατροφικές συμβουλές ευεξίας
Η υπέρμετρη κατανάλωση υδατανθράκων και κυρίως απλών υδατανθράκων μπορεί να ασκεί επιβλαβείς επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία. Συγκεκριμένα, η αυξημένη πρόσληψή τους μέσω της διατροφής αποτελεί ένα επιβαρυντικό