Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Η Ευρώπη, το παγωμένο φεγγάρι του Δία, «φτύνει» νερό στο Διάστημα


Η Ευρώπη, το παγωμένο φεγγάρι του Δία, που θεωρείται από τις κύριες υποψήφιες «κατοικίες» εξωγήινης ζωής στο Ηλιακό Σύστημα, «φτύνει» νερό στο Διάστημα.
Περίσσεια υδρογόνου και οξυγόνου
Εικόνες που έλαβε το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble δείχνουν περίσσεια υδρογόνου και οξυγόνου

Μια από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες για την εμφάνιση της ζωής



Μια από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες για την εμφάνιση της ζωής στη Γη αναφέρει ότι η ζωή δεν είναι προϊόν του πλανήτη μας αλλά τουλάχιστον τα δομικά της υλικά έφτασαν εδώ με αστεροειδείς ή κομήτες βρίσκοντας φιλόξενο περιβάλλον.

Μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την Αριζόνα

Ένας μεγάλος μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την Αριζόνα την Τρίτη φωτίζοντας τον ουρανό. Ο μετεωρίτης, που σύμφωνα με μαρτυρίες είχε μια πορτοκαλί λάμψη, εξερράγη πάνω από την πόλη Τουσόν, αναστατώνοντας τους κατοίκους.

Αρχαϊκά μυστικά της Ακρόπολης

Δυο τουλάχιστον ναοί προηγήθηκαν του Παρθενώνα κατά τους αρχαϊκούς χρόνους.
Αρχαϊκά μυστικά της Ακρόπολης, που μέχρι πρόσφατα κρύβονταν καλά στον Ιερό Βράχο, ενσωματωμένα είτε στα τείχη είτε στον ίδιο τον Παρθενώνα, θα αποκαλύψει η Ελισάβετ Σιουμπάρα,

Ποια φαγητά καταστρέφουν το μυαλό

φαγητο
Υπάρχουν ένα σωρό τροφές που κάνουν κακό στο μυαλό. Οι ειδικοί προειδοποιούν!

Πώς βοηθάει η μουσική την υγεία μας;

μουσικη
Η μουσική έχει τη δύναμη να μας συγκινεί. Όποιος έχει σκουπίσει  δάκρυα από τα μάτια του όταν ακούει το αγαπημένο του τραγούδι μπορεί να καταλάβει πόσο δυνατές μπορεί να είναι μερικές απλές νότες και συγχορδίες. Επιστημονικές μελέτες, λοιπόν, δείχνουν ότι η μουσική μπορεί όντως να αλλάξει την διάθεσή μας ακόμα και να μας βοηθήσει να συγκεντρωθούμε.

Ισχυρότατοι σεισμοί που συγκλόνισαν τη Γη στο παρελθόν, ενδέχεται να μην κατεγράφησαν ποτέ

Ισχυρότατοι σεισμοί που συγκλόνισαν τη Γη στο - όχι και τόσο μακρινό - παρελθόν, ενδέχεται να μην κατεγράφησαν ποτέ, με αποτέλεσμα να μην έχουν ληφθεί υπόψη στις εκτιμήσεις για την εκδήλωση τέτοιων σεισμών στο μέλλον, προειδοποίησαν επιστήμονες κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης.

Βρέθηκε Μυκηναϊκή γραφή σε κάστρο στη Βαυαρία


Μυκηναϊκή γραφή Γραμμική Β΄ υποστηρίζει ότι ανακάλυψε στη Βαυαρία, ο καθηγητής Ρίτσαρντ Τζάνκο (Richard Janko) από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.
Ο καθηγητής υποστηρίζει όχι μόνον την αυθεντικότητα των ενεπίγραφων σφραγίδων που βρέθηκαν το 2000 στην οχυρή ακρόπολη του Bernstorf, κοντά στο Μόναχο, αλλά και την ερμηνεία των επιγραφών, που τις συνοδεύει.

Βρέθηκε δεύτερος γενετικός κώδικας μέσα στο DNA

Επιστήμονες στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Γιάννη Σταματογιαννόπουλο, καθηγητή γενετικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σιάτλ, βρήκαν έναν δεύτερο γενετικό κώδικα μέσα στο DNA.

Αιθιοπίς ένα χαμένο Έπος της αρχαίας Ελληνικής λογοτεχνίας


Η Αιθιοπίς είναι ένα χαμένο έπος της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας. Ήταν μέρος του Τρωικού κύκλου, δηλαδή της ομάδας εκείνης των επών που εξιστορούσε την ιστορία του Τρωικού Πολέμου.

Ένα νέο φεγγάρι γεννιέται στον Κρόνο

Εικόνες και δεδομένα που έστειλε το διαστημικό σκάφος Cassini, το οποίο εδώ και εννέα χρόνια εξερευνά τον Κρόνο και τα δεκάδες φεγγάρια του, κάνουν τους ειδικούς να πιστεύουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία ενός ακόμη φυσικού δορυφόρου.