Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Το «ντόνατ» του Άρη



Πριν από λίγες εβδομάδες το Curiosity, ο προηγμένος ρομποτικός εξερευνητής του Αρη, βρήκε ένα παράξενο μορφολογικά πέτρωμα.

Προϊστορική βαφή θα προστατεύσει αποστολή στον Ήλιο



Οι προϊστορικοί καλλιτέχνες που ζούσαν στη νότια Γαλλία πριν από 30.000 χρόνια δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι η εφεύρεσή τους θα χρησιμοποιούνταν κάποτε σε διαστημικά σκάφη.

Οι πάγοι της Αρκτικής σε βίντεο animation


Βίντεο που συμπυκνώνει 25 χρόνια παρατηρήσεων σε 60 δευτερόλεπτα δείχνει την παγοκάλυψη της Αρκτικής να πάλλεται με τις αλλαγές των εποχών και να μικραίνει χρόνο με το χρόνο, προμηνύοντας

Πυρηνική ασπίδα για τη Γη


Λίγες ώρες μετά το πέρασμα σε σχετικά κοντινή απόσταση από τη Γη ενός μεγάλου αστεροειδή, ερευνητές που συνεργάζονται με τη NASA αναφέρθηκαν σε ένα νέο σύστημα προστασίας του

Είμαστε ό,τι έτρωγε η... γιαγιά μας

 


Η διατροφή μιας γυναίκας κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει το σωματικό βάρος γέννησης των παιδιών της κόρης της μία γενιά αργότερα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Νέα, επαναστατική μέθοδος θα προστατεύει από καρδιακή προσβολή

Νέα, επαναστατική μέθοδος θα προστατεύει από καρδιακή προσβολή


Μια μέθοδο που φαίνεται ότι θα προστατεύει τον άνθρωπο από την καρδιακή προσβολή, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο που διατρέχουν όσοι ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου, ανέπτυξαν επιστήμονες στις ΗΠΑ.

Γεωλογικά φαινόμενα στην Αρχαία Ελλάδα


Ο Αριστοτέλης στο βιβλίο του «Μετεωρολογικά» μας αποκαλύπτει κάποιες άγνωστες γεωλογικές μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν την εποχή της αρχαίας Ελλάδας ή και παλαιότερα από αυτήν.
Ας δούμε το αρχαίο κείμενο:

Ανακαλύψτε πού οφείλουν τα λαχανικά το χρώμα τους


Τα χρώματα των λαχανικών συνθέτουν μια πολύχρωμη παλέτα υψηλής θρεπτικής αξίας.


Οι τροφές που κρατούν μακριά την κατάθλιψη

Η κατάθλιψη αποτελεί μια από τις πιο συχνές διαταραχές της ψυχικής υγείας των ατόμων με σημαντικές επιπτώσεις στη ποιότητα ζωής και τη λειτουργικότητα τους. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι μέχρι το 2020 η κατάθλιψη θα αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως. 

9 Σούπερ τροφές για τόνωση


Την εποχή αυτή η συχνότητα των ιώσεων είναι υψηλή, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός ατόμων να ταλαιπωρούνται από ενοχλητικά και επίμονα συμπτώματα. Η κακή διατροφή, οι αυξημένες

Ορμόνες. Μάθετε πότε και ποιό είδος καρκίνου προκαλούν


 Είναι ήδη γνωστό από πολλά χρόνια ότι κάποιες μορφές καρκίνου προκαλούνται από ορμόνες και μπορούν να αντιμετωπιστούν θεραπευτικά με ορμονοθεραπεία.

Καταρράκτης καταλήγει σε σπηλιά - Δείτε μοναδικές φωτογραφίες

Καταρράκτης καταλήγει σε σπηλιά - Δείτε μοναδικές φωτογραφίες


Όλοι οι καταρράκτες έχουν τη δική τους μαγεία. Ο καταρράκτης Baatara στο Λίβανο όμως έχει μια ακόμη ιδιαιτερότητα καθώς καταλήγει σε ένα τεράστιο σπήλαιο.

Επιβλητική ακτή στη Νορμανδία - Φωτογραφίες

Επιβλητική ακτή στη Νορμανδία - Φωτογραφίες

Η μικρή πόλη Etretat, βρίσκεται στην ακτή Pays de Caux, στην περιοχή της Νορμανδίας  στη βόρεια Γαλλία. Το τοπίο είναι μαγευτικό, με απότομους γκρεμούς να καταλήγουν στην ακτή, φυσικές αψίδες να σχηματίζονται, και το λευκό των βράχων να δένει αρμονικά με το γαλάζιο της θάλασσας.

Αυτός ο κρατήρας στην έρημο κρύβει μέσα του κάτι μοναδικό

Το Waw an Namus είναι ένα ανενεργό ηφαίστειο βαθιά στην έρημο Σαχάρα στη Νότια Λιβύη και είναι ένα από τα πιο μαγευτικά και απομονωμένα μέρη της γης.

Eρευνητές δημιούργησαν νέα υβριδική μορφή ύλης: τον ζωντανό υγρό κρύσταλλο

Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν μια νέα «μαλακή» μορφή ύλης, τον ζωντανό υγρό κρύσταλλο.

Δείτε το γρηγορότερο φορτηγό στο κόσμο με τελική ταχύτητα τα 600 χλμ/ώρα!


Το ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό διαθέτει τρεις θηριώδεις τζετ κινητήρες με 36.000 ίππους!
Το φορτηγό ζυγίζει 3 τόνους και, όπως αναφέρεται, μπορεί να αγγίξει ταχύτητες έως και 600 χλμ/ώρα...

Ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στα όρια Καραϊβικής - Ατλαντικού Ωκεανού


Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγο μεταξύ Καραϊβικής και Ατλαντικού Ωκεανού, στα ανατολικά της Μαρτινίκας.