Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτές είναι οι 8 συνήθειες που «ταράζουν» το μεταβολισμό σου!

 
Γυμνάζεσαι και προσπαθείς να τρως υγιεινά. Αλλά μπορεί δυστυχώς να καθυστερείς την καύση των θερμίδων σου χωρίς να το καταλαβαίνεις. Η Lauren Slayton, M.S., R.D., συγγραφέας του βιβλίου The Little Book of Thin μας εξηγεί ποιοι είναι οι μικροί  “καταστροφείς” του μεταβολισμού σου, οι οποίοι καθυστερούν την απώλεια των κιλών σου.

Μοντέρνα ή κλασικά, από μέταλλο ή από γυαλί - Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο

 perierga.gr - Τα 10 πιο εντυπωσιακά κτήρια πανεπιστημίων!
Εντυπωσιακά κτήρια πανεπιστημίων ανά τον κόσμο αυτοσυστήνονται μέσα από το CNN και προκαλούν με την εμφάνισή τους όχι μόνο μελλοντικούς φοιτητές αλλά και επισκέπτες που θα θελήσουν να τα θαυμάσουν Μοντέρνα ή κλασικά κτήρια, με μέταλλο, γυαλί ή χρώμα, ακόμα και αναπαλαιωμένες δομές κερδίζουν τα βλέμεμτα και ξεχωρίζουν το καθένα στη θέση του!

To παντζάρι, ένα λαχανικό με μεγάλη θρεπτική αξία

To παντζάρι, ένα λαχανικό με μεγάλη θρεπτική αξία
Πρέπει να το εντάξετε στη διατροφή σας!
Το παντζάρι, αυτό το σαρκώδες λαχανικό με την απαλή υφή και το υπέροχο βαθυκόκκινο χρώμα, είναι ασυναγώνιστο για την υψηλή θρεπτική αξία του σε σχέση με το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες A, C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυλλικό οξύ και ιχνοστοιχεία.

Αυτές είναι οι αρχαιότερες πόλεις του κόσμου - Στη λίστα και δύο ελληνικές

Αυτές είναι οι αρχαιότερες πόλεις του κόσμου - Στη λίστα και δύο ελληνικές
Αφιέρωμα στις αρχαιότερες πόλεις του πλανήτη κάνει η βρετανική εφημερίδα Telegraph η οποία καταγράφει τις 20 παλιότερες πόλεις οι οποίοι κατοικούνται με συνέπεια. Ανάμεσά τους είναι και δύο ελληνικές, καθώς η Αθήνα και η Θήβα ανήκουν σε αυτή την ιστορική λίστα.


Το κάρυ προστατεύει από άνοια και εγκεφαλικό

ΚΑΡΥ
Οι άνθρωποι που τρώνε άφθονο κάρυ μπορεί να προστατεύουν τον εγκέφαλό τους από την άνοια, το εγκεφαλικό και άλλα νευροεκφυλιστικά νοσήματα, αναφέρουν επιστήμονες από τη Γερμανία.
Σε πειράματα με ποντίκια ανακάλυψαν ότι μία ουσία που περιέχει η κουρκουμίνη, το κύριο συστατικό του κάρυ, επιδιορθώνει τις βλάβες που προκαλούν αυτά τα νοσήματα στα κύτταρα του εγκεφάλου.

Μύθοι και αλήθειες για την πέψη

φαγητο
Όλοι μας έχουμε κάποια γιατροσόφια που χρησιμοποιούμε για να θεραπεύσουμε ή να αποφύγουμε κάποιο πρόβλημα υγείας. Αν, όμως, μαθαίνετε στο παιδί σας να μην τρώει πικάντικα φαγητά γιατί θα πάθει έλκος ή συνιστάτε σε όποιον έχει καούρες να κοιμάται καθιστός, θα πρέπει να το ξανασκεφθείτε.

Σε πανδημία τείνουν να μετατραπούν τα καρδιαγγεικά νοσήματα

ΚΑΡΔΙΑ
Τα καρδιαγγειακά νοσήματα τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν μάστιγα στις βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες και τείνουν να μετατραπούν σε πανδημία για τον πλανήτη, αγγίζοντας ακόμη και τους πληθυσμούς των υπό ανάπτυξη χωρών.