Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Τα καθήκοντα των μη απεργών καθηγητών


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Υποδείξεις προς τους Διευθυντές, σχετικά με τον   «χειρισμό» των μη απεργούντων εκπαιδευτικών, εντός του σχολείου κάνει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας με αφορμή , όπως υποστηρίζει   καταγγελιών για παρεκκλίσεις από την απεργιακή δεοντολογία .
 Συγκεκριμένα, η ΕΛΜΕ  υποδεικνύει στους Διευθυντές των Σχολικών μονάδων ότι σύμφωνα με τη συνδικαλιστική δεοντολογία της προστασίας του δικαιώματος της απεργίας αλλά και την ισχύουσα εκπαιδευτική και συνδικαλιστική νομοθεσία,
1. Οι μη απεργούντες εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται στο Σχολείο από την ώρα έναρξης των μαθημάτων (άσχετα αν αυτά δεν πραγματοποιούνται) μέχρι και έξη ώρες μετά (συνήθως από 8:00 – 14:00).
2. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους αυτής, επιτελούν έργο επίβλεψης, επιμέλειας και προστασίας των μαθητών και μαθητριών αλλά και της περιουσίας του Σχολείου, ιδιαίτερα όταν οι μαθητές έχουν «κενό» εξ αιτίας απεργίας του εκπαιδευτικού τους.
3. Σε καμία περίπτωση δεν πραγματοποιείται «μεταβολή» ή «συμπλήρωση» του προγράμματος απεργούντος εκπαιδευτικού.
Σε περίπτωση παρέκκλισης από τις εν λόγω πρακτικές, τονίζεται ότι το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας θα προβεί εκείνο, σε ενέργειες προστασίας του δικαιώματος της απεργίας των εκπαιδευτικών του Σχολείου αξιοποιώντας ακόμη και νομικά μέσα.