Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Οι προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης για το Μεσσία

του κ. Μιχαήλ Χούλη, Θεολόγου
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Δεν υπάρχουν βιβλία που να έχουν... μελετηθεί περισσότερο και με μεγαλύτερο πάθος, τόσο από εχθρούς όσο και από φίλους, από τα βιβλία της Αγίας Γραφής (5), που μιλούν για την έλευση του αναμενόμενου Μεσσία του Ισραήλ, του Χριστού Ιησού, που υπήρξε ο πρώτος καί μοναδικός καί αληθινός Θεάνθρωπος της ιστορίας . σε αντίθεση με τους φανταστικούς και ανύπαρκτους

Σηκωθείτε από τον καναπέ: Το πολύ καθισιό... αρρωσταίνει!

Αν περνάτε πολλές ώρες καθημερινά μπροστά στην τηλεόραση στο κομπιούτερ ή γενικώς καθισμένοι σε μια καρέκλα, το νου σας: από τις δύο ώρες και μετά αρχίζει να αυξάνεται ο κίνδυνος διαβήτη, καρδιοπάθειας και από τις τρεις ώρες αυξάνεται ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Προσοχή στη μακροχρόνια λήψη αντιόξινων

Προσοχή στη μακροχρόνια λήψη αντιόξινων

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συστηματικά χρησιμοποιούν κάποιο αντιόξινο σκεύασμα για να ανακουφιστούν από τις καούρες ή για να μην τους πέφτει βαρύ το φαγητό. 

Ωστόσο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι η μακροχρόνια χρήση τους μπορεί να σχετίζεται και με ανεπιθύμητες ενέργειες.

Οι 13 μεγαλύτερες πηγές μικροβίων μέσα στο σπίτι σου...


Αν σε ρωτήσει κανείς ποια είναι τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι σου οι πιθανές απαντήσεις που θα δώσεις είναι η τουαλέτα ή ο κάδος σκουπιδιών.
Θα σε εξέπλησσε το γεγονός ότι... τα μικρόβια και τα βακτήρια υπάρχουν σε πράγματα που χρησιμοποιείς συνέχεια;

Ονειρικά Χριστούγεννα - Δείτε φωτογραφίες


Σε χιονισμένα τοπία, στολισμένες πόλεις και χωριουδάκια που ξεχωρίζουν στην Ευρώπη
Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και όλοι θα ήθελαν να βρεθούν σε τόπους και μέρη του κόσμου όπου είναι απόλυτα συνυφασμένα με αυτές τις γιορτές. Να δουν πολύ χιόνι, να θαυμάσουν όμορφες

Πρωτοποριακή επέμβαση: Εμφύτευσαν βιοπροσθετική αυτόνομη καρδιά σε ασθενή

Πρωτοποριακή επέμβαση από ομάδα γιατρών στο Παρίσι
Σε μια πρωτοποριακή επέμβαση προχώρησε μια ομάδα γιατρών στο νοσοκομείο Ζορζ Πομπιντού του Παρισιού που εμφύτευσε, για πρώτη φορά παγκοσμίως, μια αυτόνομη, βιοπροσθετική τεχνητή καρδιά, κατασκευασμένη από τη γαλλική εταιρία Carmat, σε έναν ασθενή που έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου.

Κατά πόσο τα αυγά βλάπτουν ή όχι την υγεία;

Πολύτιμα σε θρεπτικά συστατικά, χαρίζουν ενέργεια και δύναμη στον οργανισμό αλλά παράλληλα κατηγορούνται για υψηλά ποσοστά χοληστερόλης.
Ποια είναι η αλήθεια για τα αυγά και την επίδρασή τους στην υγεία μας; Τα αυγά είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών και αρκετών απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

Το τεστ που σαρώνει: Ποια είναι η πραγματική μας η ηλικία

Ενα τεστ που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει τη βιολογική μας ηλικία, η οποία δεν είναι απαραίτητα ίδια με την πραγματική κάνει θραύση.

Εντυπωσιακές Εικόνες: Mεγάλα γλυπτά πάγου

Εντυπωσιακές Εικόνες: Mεγάλα γλυπτά πάγου

Οι επισκέπτες περιφέρονται ανάμεσα σε μεγάλα γλυπτά πάγου στο 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Πάγου στο Harbin της Κίνας. 

Μη βλέπεις τηλεόραση στα σκοτάδια

Πολλοί προτιμούν να βλέπουν τηλεόραση στο σκοτάδι, γιατί τους ενοχλούν οι αντανακλάσεις από τα φώτα του δωματίου.
Όμως, σύμφωνα με τους οφθαλμίατρους, πρέπει απαραίτητα να υπάρχει ένα φωτιστικό που να ρίχνει μαλακό φως πίσω από την οθόνη.

Χυμός ΘΑΥΜΑ, σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα!

Αυτός ο χυμός ΘΑΥΜΑ κυκλοφορεί εδώ και πολύ καιρό. Υπάρχει μια προσωπικότητα, ο κ. Seto, που ορκίζεται γι αυτό.
Θέλει να το δημοσιοποιήσει για να επιστήσει την προσοχή των ανθρώπων που έχουν καρκίνο.

Oυσίες που καταστρέφουν τη νοημοσύνη

Στη διατροφή μας υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορούμε να καταναλώσουμε ανάλογα με τις ανάγκες που έχουμε. Άλλα τρόφιμα βοηθούν στην απώλεια βάρους, ενώ άλλα διεγείρουν τις διανοητικές λειτουργίες και βελτιώνουν τη μνήμη.

Έτσι θα είναι το μέλλον σε πέντε χρόνια


Την ετήσια έκθεση με τις τεχνολογίες του μέλλοντος δημοσίευσε η IBM.
Η έκθεση παρουσιάζει τα τεχνολογικά επιτεύγματα που αναμένεται να επιτευχθούν έως το 2018 σε πέντε διαφορετικούς τομείς, εξηγώντας πώς η πρόοδος της τεχνολογίας αναμένεται να βελτιώσει την ευημερία των ανθρώπων και να διευκολύνει την καθημερινότητά τους.

Τα κάλαντα στην Αρχαία Ελλάδα

Συνήθως υποστηρίζεται πως τα Κάλαντα ανάγονται στην εποχή του Βυζαντίου.
Υπάρχουν όμως και λαογράφοι που ανάγουν την απώτατη καταγωγή τους στην αρχαία Αθήνα, όπου επικρατούσε μια όμοια συνήθεια.

Το Facebook και η Google αγοράζουν το… internet

Πρόκειται για ένα τεράστιο σχέδιο που περιλαμβάνει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια και άπειρα χιλιόμετρα καλωδίων υποδομής που μεταφέρουν το internet από άκρη εις άκρη σε ολόκληρο τον πλανήτη δημιουργώντας κλίμα έντασης με τους παρόχους τηλεπικοινωνιών που παραδοσιακά έλεγχαν την υποδομή του internet.
Ενδεικτικά η Google, κατέχει πάνω από 100.000 μίλια υπόγειων, επίγειων και υποβρύχιων καλωδίων, σε ολόκληρο τον κόσμο, όταν μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην Αμερική, η Sprint, διαθέτει μόλις 40.000 μίλια καλωδίων.
Πρόσφατα το Facebook ολοκλήρωσε την εγκατάσταση ενός πανευρωπαϊκού δικτύου τεράστιας χωρητικότητας που θα συνδέεται απευθείας με το Αρκτικό κέντρο διαχείρισης δεδομένων που διαθέτει στη Σουηδία.
Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, επένδυσε εκατομμύρια για την εγκατάσταση ενός καλωδίου μήκους 6.000 μιλίων που διαπερνά τον Ειρηνικό Ωκεανό από άκρη σε άκρη.
Παράλληλα η Amazon αυξάνει κατά 44% τις επενδύσεις της σε έργα υποδομής παρόμοια με τα παραπάνω, ξοδεύοντας 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε συστήματα οπτικών ινών.
Κι όλα αυτά ενώ η Microsoft ξοδεύει αντίστοιχου μεγέθους ποσά για την εγκατάσταση υποβρύχιων δικτύων μεταφοράς δεδομένων. Οι αναλυτές ερμηνεύουν αυτές τις κινήσεις όχι μόνο ως μια απόπειρα ελέγχου της πληροφορίας perse, αλλά και ελέγχου των εξόδων τους σε bandwidth, αφού με αυτό τον τρόπο παρακάμπτουν το ακριβό «ενοίκιο» που δίνουν στις μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών, αμφισβητώντας έτσι και τη δύναμη των τελευταίων.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν όλα τα παραπάνω πρόκειται να επηρεάσουν το μέσο χρήστη, όλους εμάς δηλαδή.
Σε γενικές γραμμές το αντίκτυπο θα είναι μάλλον θετικό προβλέπουν οι ειδικοί του χώρου, αφού, περισσότερα καλώδια σημαίνει περισσότερο bandwidth, δηλαδή ικανότητα μεταφοράς περισσότερων δεδομένων.
Πιθανόν και σε καλύτερες τιμές. Έτσι το πλάνο σε μια δεκαετία από τώρα, ίσως έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι μεγάλες εταιρείες που κάποτε (σήμερα) έλεγχαν την πληροφορία και την παραγωγή περιεχομένου, να μας παρέχουν και τα μέσα για την καλύτερη πρόσβαση σε αυτό. Μένει να αποδειχθεί αν θα επικρατήσει η φωτεινή ή η σκοτεινή πλευρά της ιστορίας.

Ένας νέος γιγαντιαίος κρυφός πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα


Φαίνεται σχεδόν σαν ένα αστείο, και ακόμη περιμένει την επιβεβαίωση από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα για την παρουσία ενός πλανήτη που συμβάλλει στην αλλαγή κατεύθυνσης των κομητών και αστεροειδών που εισέρχονται στο ηλιακό μας σύστημα.

Ουράνια τόξα αστεριών! Φωτογραφίες



Ο 46χρονος Ιταλός φωτογράφος Maurizio Pignotti περνά πολλές ώρες της νύχτας, μερικές φορές βραδιές ολόκληρες σε δύσκολες καιρικές συνθήκες απαθανατίζοντας το νυχτερινό έναστρο ουρανό! Ο Ιταλός χρησιμοποιεί μια τεχνική όπου συγχωνεύει πολλές λήψεις μαζί από το ίδιο σημείο του