Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ

15 
Γιορτάζουμε σήμερα 18 Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Σεβαστιανού.

Ο Άγιος Σεβαστιανός γεννήθηκε στα Μεδιόλανα της Ιταλίας, το 250 με 256 μ.Χ. Οι γονείς του τον ανέθρεψαν με μεγάλη χριστιανική επιμέλεια. Καθώς προερχόταν από γένος διακεκριμένο, είλκυσε

Αλλαγές στα δεδομένα για τη χοληστερίνη

Χωρίς τα λιπίδια δεν θα υπήρχαμε καθώς οι ουσίες αυτές είναι απαραίτητες για την κατασκευή και την συντήρηση των κυττάρων στο σώμα μας Ωστόσο τα λιπίδια του αίματος και ειδικά η LDL χοληστερόλη...

Ο καρκίνος του πνεύμονα συχνά δεν παρουσιάζει συμπτώματα παρά μόνο αφού φτάσει σε προχωρημένο στάδιο. Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Λούβρος, Μ.D.
Ο όρος «καρκίνος του πνεύμονα» ή «βρογχογενής καρκίνος» αναφέρεται στη νοσηρή διαδικασία ανάπτυξης και σχηματισμού κακοήθους όγκου στην περιοχή των πνευμόνων, και αποτελεί την τρίτη – μετά τον καρκίνο του...

Η πτώση της …ελευθερίας!

Τέλη Δεκεμβρίου του 1803 η Ελληνική ιστορία σηματοδοτείται από ένα αναπάντεχο αλλά συνάμα αναμενόμενο, για τον χαρακτήρα του Έλληνα, γεγονός, που δεν είναι άλλο από την πτώση γυναικόπαιδων στον Ζάλογγο.

Διδακτέο μάθημα τα αρχαία Eλληνικά στη Μελβούρνη


Η αρμόδια υπηρεσία Προγραμματισμού Σπουδών και Αξιολόγησης της Βικτώριας (VCAA) ενέκρινε αίτηση της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας να προσφέρει από το 2014 το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών σε επίπεδο VCE.

Αλκοόλ: Μυστικά & ψέματα


κρασι
Μικρές ποσότητες αλκοόλ είναι φάρμακο για την καρδιά, τόνωση για την ψυχική μας διάθεση και σημαντικός παράγοντας για τη μακροζωία. Όταν όμως το παρακάνουμε, το αλκοόλ από φάρμακο γίνεται φαρμάκι. Άλλωστε, η δόση κάνει και το φάρμακο και το δηλητήριο…

Ίχνη του ραδιενεργού στοιχείου καίσιο ανιχνεύτηκαν στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης

Τα τζάκια «ξυπνούν» το Καίσιο του Τσέρνομπιλ

Ίχνη του ραδιενεργού στοιχείου καίσιο ανιχνεύτηκαν στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης, από ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ.
Οι επιστήμονες αποδίδουν την ύπαρξη του στοιχείου στην καύση ξύλου για θέρμανση από τζάκια και ξυλόσομπες.

14 τσεκάπ για να κάνετε στο σπίτι

ματια 1
Δεκατέσσερα απλά και εύκολα τσεκάπ που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας στο σπίτι για να ελέγξετε σε ελάχιστο χρόνο την υγεία σας από την κορυφή μέχρι τα νύχια.
Μπορείτε μόνοι σας να καταλάβετε αν είστε υγιείς; Μη βιαστείτε να απαντήσετε αρνητικά. Μπορεί οι περισσότεροι να μην είστε ειδικοί για να κάνετε μια ακριβή διάγνωση, ωστόσο υπάρχουν μερικά

Με το βλέμμα του φωτογράφου


Με το βλέμμα του φωτογράφου
Είναι οι καλλιτέχνες που μπορούν με ένα κλικ να αποτυπώσουν μια στιγμή και να συμπυκνώσουν όλο το νόημά της. Οι νικητές του διαγωνισμού «Travel Photographer Of The Year» χαρίζουν στο κοινό μοναδικά στιγμιότυπα από τον κόσμο, με όλα τα χρώματα και τα αρώματά τους.

Υποψηφιότητα για μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO παίρνει η Αρχαία Μεσσήνη


Υποψηφιότητα για μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO παίρνει η Αρχαία Μεσσήνη. Νέα μελέτη για το Γυμνάσιο ενέκρινε το ΚΑΣ
Η Αρχαία Μεσσήνη, ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, έχει

Η Ανταρκτική ενδέχεται να κρύβει διαμάντια (εντοπίστηκαν κοιτάσματα κιμπερλίτη)


Αυστραλοί και γερμανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι για πρώτη φορά εντοπίστηκαν στην Ανταρκτική κοιτάσματα κιμπερλίτη, ενός πυριγενούς πετρώματος, μέσα στο οποίο συχνά υπάρχουν διαμάντια. Η ανακάλυψη επιβεβαιώνει την ύπαρξη του συγκεκριμένου πετρώματος σε όλες τις ηπείρους.

Ταξίδι στο χρόνο με την ταχύτητα του φωτός [Ντοκιμαντέρ]

Είναι εφικτό να ταξιδέψουμε στο χρόνο;
Τι λένε οι ειδικοί για την ιδέα του χρονικού ταξιδιού;

20 επιστημονικές αλήθειες που δεν θα πιστεύετε!

1. Το ανθρώπινο σώμα έχει 75 δισεκατομμύρια κύτταρα και δεκαπλάσια βακτήρια. Με άλλα λόγια, αποτελούμαστε από 90% βακτήρια.
2. Ένα μόριο του νερού, το καθιστά κατά 99,99% κενό. Άρα, ένα ποτήρι γεμάτο νερό είναι κατά 99,99% άδειο.

Πως μια εμπειρία μεταδίδεται στις επόμενες γενεές

Παλαιότερες έρευνες έχουνε αποδείξει πως τα παιδιά των γονέων που έζησαν τον Ολλανδικό λιμό του 1944, είχαν πολύ χαμηλότερο σωματικό βάρος και αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, και τα παιδιά τους επίσης είχανε τα ίδια χαρακτηριστικά αδυναμίας και αντιμετώπισης ίδιων προβλημάτων.

Μυστηριώδες υλικό ρέει στο εσωτερικό του κρατήρα στην Εστία

Μια εντυπωσιακή εικόνα από την Εστία έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.
Στην εικόνα καταγράφεται μια ενδιαφέρουσα αλλά μυστηριώδης προς το παρόν γεωλογική διεργασία που εξελίσσεται στον μεγάλο αστεροειδή τον οποίο πλησίασε και μελέτησε το διαστημικό σκάφος Dawn.

Το Wi-Fi μπορεί να βλάψει το DNA σας

Είμαστε βυθισμένοι μέσα στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία όλη μέρα κάθε μέρα, και τα πεδία είναι όλο και ισχυρότερα, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται και εξαπλώνεται.
Οι επιπτώσεις για την υγεία μας γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες σε ανησυχία, καθώς έχει

Τα σύνορα του Α' Παγκοσμίου ταλαιπωρούν τη Μ. Ανατολή


Είχαν στόχο να τη χωρίσουν τις χώρες σε θρησκευτική βάση
Μια ευθεία γραμμή που τραβήχτηκε επάνω στον χάρτη στην δεύτερη δεκαετία του 20ού αιώνα δείχνει την φιλοδοξία - και την τρέλα - του γαλλο-βρετανικού αποικιοκρατικού σχεδίου, βάσει του οποίου διαμορφώθηκε εν πολλοίς η σύγχρονη Μέση Ανατολή.

Μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος 500 χρόνια;

Ονειρεύεστε να ζήσετε ως τα 500 ή, έστω, ως τα 400;
Ίσως αυτό να είναι κάποτε δυνατό σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα της επιστήμης. Αμερικανοί ερευνητές πέτυχαν να πενταπλασιάσουν τον χρόνο ζωής σκουληκιών με μια συνδυαστική γενετική παρέμβαση.

Συνωμοσίες κατά των κρατών… [Βίντεο]

Δείτε όλοι με προσοχή το βίντεο για να καταλάβετε τα σχέδια τους!

Η μέρα που οι ωκεανοί της Γης θα βράσουν


Οι μέρες της Γης είναι γνωστό ότι είναι μετρημένες, αφού η ακτινοβολία του Ήλιου θα γίνεται όλο και ισχυρότερη μέχρι που οι ωκεανοί θα αρχίσουν να βράζουν.
Μια νέα μελέτη εκτιμά τώρα το πότε και το πώς θα έρθει το τέλος: η υδρόγειος θα έχει χάσει όλο το νερό της σε ένα δισεκατομμύριο χρόνια.

"Στην Ελλάδα έρχεται η τέλεια καταιγίδα" - Άρθρο από ΗΠΑ


Το άρθρο έχει σημασία να διαβαστεί γιατί προέρχεται από έναν Έλληνα ο οποίος ζει στην Αμερική. Και έχει σημασία να διαβάσουμε τι είδε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην χώρα που αγαπά.

Το Σύνδρομο του Ικάρου που απειλεί την Ηγεσία


Στοιχεία από έρευνες δείχνουν ότι άνθρωποι με ικανότητες, ταλέντα, υψηλό κίνητρο και αυτοπεποίθηση, που επιλέχθηκαν με αυστηρά κριτήρια, συχνά εκτροχιάζονται και μετατρέπονται σε τοξικούς ηγέτες.

Μειώστε τον κίνδυνο να αρρωστήσετε κατά 80%

Όλοι ξέρουμε ότι ένας υγιεινός τρόπος ζωής είναι σημαντικός για την εμφάνιση μελλοντικών επιπτώσεων στην υγεία μας.
Σε ποιό βαθμό όμως μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας και να μας προστατεύσει από μελλοντικές ασθένειες;

Χάρτης της σελήνης με τα σημεία όπου έχουν γίνει ή και θα γίνουν προσεδαφίσεις στο μέλλον


Ο «ανθρώπινος» χάρτης της Σελήνης

Ένα νέο χάρτη της Σελήνης δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η επιστημονική επιθεώρηση «New Scientist». Ο χάρτης δημιουργήθηκε με αφορμή την επιτυχή προσεδάφιση στη Σελήνη της κινεζικής αποστολής Chang'e-3.

«Προβλέψεις απειλών για το 2014 – Η πρόκληση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο


Χωρίς καμία αμφισβήτηση, η παγκόσμια μάστιγα και ταυτόχρονα η μελανότερη κηλίδα στον τομέα των υπολογιστών πάσας μορφής και μεγέθους, είναι το κακόβουλο λογισμικό σε όλες τις εκφάνσεις του.

Στο κατώφλι μιας μεγάλης επιδημίας


Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες στις ΗΠΑ 18 εκατομμύρια Αμερικανοί πάσχουν από ασθένειες που σχετίζονται με δυσανεξία στη γλουτένη, η ουσία του προβλήματος συνίσταται στο γενετικώς τροποποιημένο καλαμπόκι και σόγια που οι άνθρωποι τρώνε.

Αχρηστα ίσως και επιβλαβή τα συμπληρώματα βιταμινών


Επιστήμονες υποστηρίζουν με βάση και τελευταίες ενδελεχείς μελέτες ότι δεν προσφέρουν οφέλη για την υγεία
Τα συμπληρώματα βιταμινών είναι… πεταμένα λεφτά και δεν προσφέρουν οφέλη για την υγεία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ομάδα κορυφαίων επιστημόνων.

η φωτογραφία από την έκθεση στην Κίνα απεικονίζει ένα τεράστιο σύννεφο-μανιτάρι πάνω από την Ευρώπη

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη Κίνα η οποία κατάφερε να προσσεληνώσει το πρώτο της διαστημικό σκάφος.
Δύσκολα μπορεί όμως κάποιος να εξηγήσει γιατί η φωτογραφία από την έκθεση στην Κίνα απεικονίζει ένα τεράστιο σύννεφο-μανιτάρι πάνω από την Ευρώπη;