Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Υποβρύχιο-φάντασμα εντοπίστηκε στην Χαβάη [Βίντεο]


Η Εθνική Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Χαβάης, εντόπισαν σε βάθος περίπου 6 χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ανοικτά της Χαβάης, το κουφάρι ενός θρυλικού ιαπωνικού μέγα - υποβρυχίου, το οποίο είχε εξαφανιστεί  "μυστηριωδώς'' το 1946.

Ρομπότ θα κατασκευάζει η Google

Η Google δημιούργησε τμήμα για το σχεδιασμό και την κατασκευή ρομπότ, στο οποίο διορίστηκε επικεφαλής ο Έντι Ρούμπιν, πρώην επικεφαλής της Android.

Ποιός ήταν πραγματικά ο Ορφέας

Η Εικόνα που έχουν για την Ελληνική Αρχαιότητα οι σοβαροί μελετητές της Αρχαίας Ελλάδας είναι τελείως διαφορετική από την επίσημη εικόνα που επιβάλλεται από την "χριστιανική εκπαίδευση".

Ακτίνα ραδιοκυμάτων ακινητοποιεί αυτοκίνητα από μακριά

Δέκα επτά κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο φέρεται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το πρωτότυπο μιας συσκευής που αναγκάζει οχήματα να ακινητοποιηθούν σβήνοντας από μακριά τον κινητήρα.

Γιορτάζει η Αγία Βαρβάρα προστάτιδα του Πυροβολικού

Η ΑΓΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ

Η Αγία της Χριστιανοσύνης και προστάτιδα του Πυροβολικού Αγία Βαρβάρα γιορτάζει σήμερα 4 Δεκεμβρίου.

Ίχνη νερού σε πέντε εξωπλανήτες

Το διαστημικό τηλεσκόπιο «Χαμπλ» της NASA ανίχνευσε νερό στις ατμόσφαιρες άλλων πέντε πλανητών εκτός του ηλιακού μας συστήματος.

Δέκα αεροπορικές τραγωδίες από ασυνεννοησία!

Στον τεχνολογικό κόσμο των σύγχρονων αεροπορικών ταξιδιών υπάρχει μια παράξενη ειρωνεία που αφορά στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των δυστυχημάτων προκαλούνται από ανθρώπινο λάθος.
Και μία από τις πιο κοινές μορφές του είναι η κακή επικοινωνία.

Επικίνδυνος ιός μπορεί να σου αδειάσει τον τραπεζικό σου λογαριασμό


Ομάδα Ρώσων hackers ανέπτυξε έναν νέο εξαιρετικά επικίνδυνο ιό που μπορεί να υποκλέψει τα προσωπικά σου στοιχεία και να αδειάσει σε λίγα λεπτά τον τραπεζικό σου λογαριασμό.

Οι φοβίες είναι κληρονομικές: Μεταδίδονται μέσω DNA


Ακούμε συχνά ότι η «εμπειρία δεν μεταδίδεται», ωστόσο πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει ότι οι μνήμες και οι φοβίες μπορούν να μεταφερθούν στους απογόνους μας μέσω του DNA ακολουθώντας μία πορεία σε βάθος χρόνου.

Γιατί προκαλεί ασφυξία ή δηλητηρίαση το μονοξείδιο του Άνθρακα;


Επιμέλεια Αγγελική Μήλιου, βιολόγος
Το μονοξείδιο του άνθρακα (CO) αποτελεί προϊόν ατελούς καύσης οργανικών ουσιών. Το CO περιέχεται στα αέρια καύσης, όπως αυτά που παράγονται...από αυτοκίνητα ή φορτηγά, από σόμπες,

Η (εκκωφαντική) «Φωνή της Σιγής»


Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
Η πιο δύσκολη, η πιο επικίνδυνη στιγμή είναι η στιγμή της Σιωπής...
Τότε που στερεύουν οι λέξεις...