Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Τα ευεργετικά οφέλη του σκόρδου

σκορδο
Θωρακίζει τον οργανισμό με πολλούς τρόπους
Για άλλους γευστική πανδαισία και για άλλους εφιάλτης μυρωδιάς, το σκόρδο αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο λαχανικό-μπαχαρικό στη διατροφή μας!Όχι μόνο χρησιμοποιείται στη μαγειρική, προσδίδοντας γεύση στα γεύματά μας, αλλά διαθέτει και πλήθος ευεργετικών λειτουργιών για την υγεία, που ίσως να μην σας είναι τόσο οικείες και γνωστές…

Το πρωινό περπάτημα ωφελεί περισσότερο

περπατημα

Ευεργετικό το φως του πρωινού ήλιου

Αν ψάχνετε τρόπους να χάσετε μερικά κιλά, αυτή είναι μια πολύ καλή ιδέα: οι ειδικοί λένε πως οι άνθρωποι που βγαίνουν και περπατούν το πρωί έχουν συνήθως χαμηλότερο βάρος από εκείνους που περπατούν αργότερα μέσα στην ημέρα.

Πέντε λόγοι για να αρχίσεις να τρως κρεμμύδια

κρεμμυδι 

Πάνω απ’ όλα η υγεία!

Μπορεί να θεωρείται απαγορευτικό τρόφιμο πριν από ένα ραντεβού, όμως το κρεμμύδι κάνει πολύ καλό στην υγεία και εδώ και χιλιάδες χρόνια θεωρείται ότι διαθέτει ιαματικές ιδιότητες.

Επιλογή μεταξύ φρούτου και χυμού

φρουτα καλοκαιριου 


Τα υπέρ και τα κατά
Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που τίθενται είναι το αν είναι πιο υγιεινός ένας χυμός σε σχέση με ένα φρούτο ή αν είναι το ίδιο πράγμα. Τα φρούτα έχουν ένα βασικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους χυμούς.

Η αϋπνία αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες

Η αϋπνία αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες


Ο κίνδυνος εγκεφαλικού είναι πολύ μεγαλύτερος στους ανθρώπους που πάσχουν από αϋπνία, σε σχέση με όσους δεν έχουν προβλήματα ύπνου, σύμφωνα με μια νέα ταϊβανέζικη επιστημονική έρευνα. Ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος για όσους δυσκολεύονται να κοιμηθούν, ήδη από τη νεανική ηλικία τους - κάτι για το οποίο ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η σύγχρονη τεχνολογία.

Ναυάγια που «στέκονται» ακόμα όρθια και μπορεί κανείς να τα επισκεφθεί

Ναυάγια που «στέκονται» ακόμα όρθια και μπορεί κανείς να τα επισκεφθεί -Τραγικές


Την ώρα που τρία εκατομμύρια ναυάγια παραμένουν ανεξερεύνητα στον βυθό της θάλασσας υπάρχουν κάποια σκουριασμένα σκαριά καραβιών που στέκονται στην επιφάνεια, μαρτυρώντας την τραγική ιστορία που βρίσκεται από πίσω. Εκεί που εκατοντάδες άτομα χάθηκαν για πάντα στη

Το καρπούζι ρίχνει την πίεση: Οι μαγικές ιδιότητες του αγαπημένου καλοκαιρινού φρούτου

 Το καρπούζι ρίχνει την πίεση: Οι μαγικές ιδιότητες του αγαπημένου καλοκαιρινού φρούτου

Φαίνεται πώς το αγαπημένο μας καλοκαιρινό φρούτο, εκτός από δροσιστικό είναι και ιδιαίτερα ωφέλιμο, ειδικά για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την πίεση, όπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα.

Οι ευεργετικές ιδιότητες της τσίχλας

woman-chewing-gum

Ο αριθμός 7 είναι μαγικός. Έτσι λένε όλοι, έτσι λένε και οι τσίχλες σου!
Μη γελάσεις, οι τσίχλες είναι ωφέλιμες για την υγεία.

Τα κορυφαία βότανα που θα θωρακίσουν τον οργανισμό σας

votana


Οι ευεργετικές τους δράσεις και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες, κάνουν τα 5 αυτά βότανα να ξεχωρίζουν. Η ισχυρές αντιοξειδωτικές τους ικανότητες ασκούν θαυματουργές δυνάμεις στον οργανισμό σας.

Τροφές με καταστροφικές συνέπειες για τη λειτουργία του εγκεφάλου μας

Υπάρχουν τροφές που είναι γνωστό ότι έχουν καταστροφικές συνέπειες για τη λειτουργία του εγκεφάλου μας.

Μάχη με το χρόνο για τα «μαύρα κουτιά» του Μπόινγκ



Μετά τις 7 Απριλίου θα σταματήσουν να εκπέμπουν σήμα γιατί θα αδειάσουν οι μπαταρίες τους - Ύστατη ελπίδα οι υποβρύχιες έρευνες που ξεκίνησαν από πλοία της Αυστραλίας και της Βρετανίας -Είναι πιθανό το αεροπλάνο να μην βρεθεί ποτέ λέει ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Αγιά Σοφιά: Η δόξα του Βυζαντίου (Ψηφιακή αναπαράσταση με υπόκρουση Βυζαντινών Ύμνων )

Αγιά Σοφιά: Η δόξα του Βυζαντίου (Ψηφιακή αναπαράσταση με υπόκρουση Βυζαντινών Ύμνων - Βίντεο)
Η Αγία Σοφία είναι το πρώτο κτίσμα που χτυπάει στα μάτια του επισκέπτη, καθώς εισέρχεται από την Προποντίδα. Το ξεχωριστό αυτό σημείο είχαν επιλέξει για να χτίσουν τους ναούς τους, αιώνες πριν από τους Βυζαντινούς, οι ειδωλολάτρες.

Δέκα σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά με τα νεφρά σας

Δέκα σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά με τα νεφρά σας
Η νεφροπάθεια είναι ένας «σιωπηλός» κίνδυνος που πολλές φορές περνά απαρατήρητος και δυστυχώς συμπτώματα μπορεί να εκδηλωθούν όταν θα είναι πια πολύ αργά.

Που βρίσκεται τελικά η Τροία;

Κι αν ο Σλήμαν δεν ανακάλυψε την πραγματική Τροία; Κι αν η πόλη που έφερε στο φως ήταν σπουδαία μεν αλλά... άλλη;

Γιατί οι διακοπές κάνουν καλό στην υγεία μας

Γιατί οι διακοπές κάνουν καλό στην υγεία μας

Ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται το ελάχιστο δύο βδομάδες συνεχόμενων διακοπών για να να αποβάλει τις ψυχικές τοξίνες.Τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα η ξεκούραση, η επαφή με την φύση, με την οικογένεια, το γέλιο κ οι γευστικές απολαύσεις.