Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

25 εκπληκτικά μέρη για να τα δείτε με… αναπνευστήρα!

 perierga.gr - 25 εκπληκτικά μέρη για να τα δείτε με... αναπνευστήρα!
Ο χειμώνας μάς αποχαιρέτισε και η άνοιξη οσονούπω θα δώσει τη θέση της στο καλοκαιράκι. Παραλίες και καταγάλανα νερά στον κόσμο προετοιμάζονται πυρετωδώς για ανεξάντλητες βουτιές από τους τυχερούς επισκέπτες. Ειδικά στα σημεία όπου ο βυθός είναι εκπληκτικός, μια κατάδυση έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία. Γιατί υπάρχουν σημεία στον κόσμο όπου αξίζει να τα δείτε φορώντας μάσκα και αναπνευστήρα. Πάρτε μια ιδέα στη συνέχεια…

Rhynchohyalus natalensis: Το... εξωγήινο ψάρι με τα τέσσερα μάτια!

Το Rhynchohyalus natalensis, ή barreleye Glasshead, είναι ένα είδος ψαριού που βρίσκεται στους ωκεανούς όλου του κόσμου σε βάθος από 800 έως 1000 μέτρα

Η κρίση στην Ουκρανία μπορεί να προκαλέσει την διάδοση των πυρηνικών - Κίνδυνος για την παγκόσμια ασφάλεια

«Μία από τις παράπλευρες απώλειες της κρίσης στην Ουκρανία μπορεί να είναι η διάδοση των πυρηνικών» λέει μιλώντας στο «Βήμα» ο δρ Τάρας Κούζιο, ερευνητής στο Ινστιτούτο Ουκρανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα, στον Καναδά.

Τι πραγματικά μπορεί να σου προσφέρει η φύση;


Η φύση κρύβει μοναδικές ομορφιές που αν τις ανακαλύψεις τότε σίγουρα θα νιώσεις την ευτυχία, την γαλήνη και άλλα συναισθήματα που θα σε κάνουν τον πιο «πλούσιο» άνθρωπο στον κόσμο.

"GPS" στον λαβύρινθο των γονιδίων

Επιστημονική ομάδα δημιούργησε τον καλύτερο μέχρι σήμερα γενετικό «χάρτη», που ξεμπλέκει το «κουβάρι» των ανθρωπίνων γονιδίων, παρέχοντας μια πιο καθαρή εικόνα για το πώς ρυθμίζονται και αλληλοεπηρεάζονται, ελέγχοντας έτσι τα τουλάχιστον 400 διαφορετικά είδη κυττάρων του σώματος.

Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας

Αναγνωρίζει πότε σας λένε ψέματα καλύτερα από τη λογική σας, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Έχετε αισθανθεί ποτέ ότι κάποιος δεν σας λέει την αλήθεια αλλά δεν μπορείτε να «στηρίξετε» αυτή την αίσθηση με λογικά επιχειρήματα; Αντί να απορρίψετε την ιδέα σας ως παράλογη, ίσως θα ήταν καλύτερο να την εμπιστευθείτε.

Τα συμπτώματα που σχετίζονται με το πεπτικό έλκος

Πόνος στην κοιλιά 




Ποιες διατροφικές συνήθειες πρέπει να τροποποιηθούν

Τα πεπτικά έλκη είναι τα διαβρωμένα σημεία των πεπτικών μεμβρανών στο στόμαχο ή το δωδεκαδάκτυλο. Η διάβρωση γίνεται από τους χυμούς του ίδιου του πεπτικού -το γαστρικό οξύ και τα πεπτικά ένζυμα- όταν οι μηχανισμοί αυτοπροστασίας του -η παραγωγή βλέννας και διττανθρακικών- αποτυγχάνουν.

Η Γη από ψηλά: Οι 20 καλύτερες φωτογραφίες του πλανήτη για το 2013

 Τις φαντασμαγορικές απεικονίσεις της Γης από το Υπερπέραν δεν τις βαριέσαι ποτέ, καθώς πάντα κάτι καινούριο, απίστευτο και συγκλονιστικό βλέπουμε με έκπληξη.

Μανιτάρια και καρκίνος της μήτρας

μανιτάρια 



 Εκχύλισμα από τους μύκητες σκοτώνει τον ιό κι επιβραδύνει την ανάπτυξη όγκων

Τα μανιτάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, με τις τελευταίες να είναι πολύ ανώτερες από τις φυτικές πρωτεΐνες, πλησιάζοντας την ποιότητα των ζωϊκών πρωτεϊνών, λόγω της παρουσίας σε αυτά όλων των βασικών αμινοξέων, αναφέρει η Wikipedia.

Εναλλακτικές πηγές της βιταμίνης C

πορτοκάλια 



Δεν περιέχεται μόνο στο πορτοκάλι

Με το άκουσμα «βιταμίνη C» το μυαλό των περισσότερων από εμάς ανατρέχει συνειρμικά στα πορτοκάλια ή μια φρεσκοστιμμένη πορτοκαλάδα που θα μας δυναμώσει ή θα τονώσει το ανοσοποιητικό μας απέναντι στο κρυολόγημα. Παρόλο που η θεωρία ότι οι μεγαδόσεις βιταμίνης C

Έχω αυχενικό υπάρχει τρόπος να προλάβω τους πόνους

αυχενικο 
To αυχενικό σύνδρομο είναι γνωστό σε όλους. Και ιδιαίτερα σε εκείνους που υποφέρουν από συχνούς πόνους και ταυτόχρονα έχουν δυσκαμψία στο σβέρκο και τους ώμους. Μια κατάσταση δηλαδή με συνεχή αίσθηση πίεσης, καθώς αρκετοί ασθενείς αισθάνονται αδυναμία να εκτελέσουν ακόμη και τις πιο απλές κινήσεις. 

Το βασίλειο των ουρανών στην κυριολεξία!


Το βασίλειο των ουρανών στην κυριολεξία! (εικόνες)


 To κάστρο Takeda βρίσκεται στην επαρχία Hyogo Prefecture στην περιοχή Wadayamacho Asago στην Ιαπωνία και χτίστηκε πριν από αιώνες σε υψόμετρο 600 περίπου μέτρων στην κορυφή ενός βουνού.

Ενημερωτική εκστρατεία του ΕΦΕΤ για την μείωση του αλατιού

Ενημερωτική εκστρατεία του ΕΦΕΤ για την μείωση του αλατιού

Eκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού ως προς την ανάγκη μείωσης της κατανάλωσης αλατιού ξεκίνησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), με σύμμαχο την  ΣΤΑΣΥ ΑΕ (Σταθερές Συγκοινωνίες) η οποία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για συνεργασία των δύο φορέων στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας.

Ποιες αποδείξεις δαπανών "μετρούν"




 


Η εγκύκλιος που απεστάλη σε όλες τις Δ.Ο.Υ λόγω της έναρξης της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων