Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Στυλιανός... ο Άγιος που προσεύχονται οι μητέρες για τα μωρά τους


Θεωρείται ο προστάτης των βρεφών και των νηπίων. Στις εικόνες, οι αγιογράφοι τον απεικονίζουν να κρατά πάντοτε ένα νήπιο στην αγκαλιά του προστατεύοντας το. Παρότι ο ίδιος δεν είχε ποτέ οικογένεια θεωρείται ο Άγιος στον οποίο προσεύχονται οι μητέρες την υγεία των παιδιών τους.
Ποιος όμως ήταν ο Στυλιανός πραγματικά;
Οι πηγές είναι ελάχιστες και οι πληροφορίες ακόμη λιγότερες. Θεωρείται ότι έζησε μεταξύ 4ου και 6ου αιώνα στην Παφλαγονία, μια χώρα της Μικράς Ασίας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Αλόη: Για αποτοξίνωση, αναζωογόνηση και όμορφο δέρμα

αλόη
Πολύς ο λόγος τελευταία για τις θαυμαστές ιδιότητες της ΑΛΟΗΣ. Τι προσφέρει  όμως ακριβώς αυτό το φυτό στον οργανισμό και στο δέρμα μας;
Η αλόη είναι η εκπληκτική περιποίηση που έρχεται από την αγκαλιά της Μητέρας Φύσης. Οι θεραπευτικές της ιδιότητες είναι γνωστές για αιώνες, για την περιποίηση διαφόρων δερματικών και

Το συχνό βούρτσισμα των δοντιών προστατεύει την καρδιά μας


δοντια
Το τακτικό βούρτσισμα των δοντιών προστατεύει από καρδιακή προσβολή , σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα. Η κακή στοματική υγιεινή και η αιμορραγία των ούλων μπορεί να επιτρέψει μέχρι και 700 είδη βακτηρίων να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος .

Δέκα σοφά λόγια του Άλμπερτ Αϊνστάιν


Διαβάστε δέκα σοφά λόγια του Αϊνστάιν!

Το CLA καταπολεμά τον καρκίνο

Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA) είναι διάσημο για τις λιποδιαλυτικές ικανότητές του, αλλά έχει εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα και στην καταπολέμηση του καρκίνου.
Είναι μια ουσία που ανακαλύφτηκε μόλις το 1987 από τον Dr. Michael Pariza, επιστήμονα του Ινστιτούτου Διατροφικής Έρευνας, του Πανεπιστημίου των Ην. Πολιτειών.

Τα αστρονομικά φαινόμενα της εβδομάδας - Βουτιά θανάτου για τον κομήτη Ison

Ο κομήτης της χιλιετίας κατευθύνεται για το πιθανότατα τελευταίο του ταξίδι, αφού οδεύει προς την καυτή του συνάντηση με τον Ήλιο, από την οποία οι αστρονόμοι σε όλο τον κόσμο αγωνιούν αν θα επιβιώσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η εβδομάδα κρύβει πολλές εκπλήξεις για τους παρατηρητές του ουρανού.

Μέγας Αλέξανδρος - Η εκστρατεία που άλλαξε τον κόσμο [Ντοκιμαντέρ]


Στους 25 αιώνες, που έχουν περάσει από την εποχή του Αλεξάνδρου, έχουν γραφεί γι’ αυτόν πολλά βιβλία κι έχουν εξετασθεί όλες οι πτυχές της ζωής και της δράσης του από κάθε πιθανή πλευρά.

Το "υγρό πυρ", το ισχυρό όπλο των Βυζαντινών


Το υγρό πυρ ήταν ένα από τα ισχυρά όπλα των Βυζαντινών και ταυτόχρονα ένα από τα κρατικά μυστικά της αυτοκρατορίας.
Λίγοι γνώριζαν από ποιά υλικά κατασκευαζόταν και το μυστικό φυλασσόταν με κάθε τρόπο ώστε να μην πέσει στα χέρια των εχθρών της αυτοκρατορίας και να παραμείνει στο βυζαντινό οπλοστάσιο.

Τα “νοητικά άλματα” στην εξέλιξη της ανθρώπινης διανόησης.


Η επιλογή έγινε με βάση την καταλυτική επίπτωση που είχαν τα παρακάτω “νοητικά άλματα” στην εξέλιξη της ανθρώπινης διανόησης.

Το Μυστήριο Των Συμπτώσεων

Πολλοί άνθρωποι γοητεύτηκαν και γοητεύονται από τις συμπτώσεις...
Μια βόλτα στο Διαδίκτυο θα σας εκπλήξει: Πληκτρολογώντας τη λέξη «coincidences» θα εμφανιστούν εκατοντάδες sites γι’ αυτό το θέμα. Όλοι τους όμως είναι ανώνυμοι, άρα μη-αξιόπιστοι για το επιστημονικό κατεστημένο.

Η ιστορία του SOS

SOS το σήμα που έγινε διεθνές εδώ και περίπου έναν αιώνα.
Πολλοί πιστεύουν ότι προέρχεται από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων «Save Our Souls» (σώστε τις ψυχές μας) ή «Save Our Ship» (σώστε το πλοίο μας).

Αερομαχίες του Δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου σε έγχρωμο φιλμ

Όταν μιλάμε για τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο αυτό που συνήθως μας έρχεται στο μυαλό, πέρα από τις εικόνες φρίκης και καταστροφής, είναι δυο χρώματα. Άσπρο και Μαύρο.

O «κομήτης του αιώνα» Ison σε ένα time lapse video

O «κομήτης του αιώνα» ISON, μπορεί παρατηρηθεί και με γυμνό μάτι στο βόρειο ημισφαίριο στις 3 Δεκεμβρίου 2013...
Για τους επιστήμονες το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διέλευση του κομήτη μέσα από το ηλιακό στέμμα, που θα συμβεί στις 28 Νοεμβρίου 2013. Αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια....

Αριστοτέλους «Περί Ψυχής»

Ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται η πρώτη προσέγγιση στην ανάλυση του θέματος της ψυχής
Ένα από τα σημαντικότερα βιβλία του Αριστοτέλη, το οποίο εξακολουθεί να συγκεντρώνει στις σελίδες του το παγκόσμιο ενδιαφέρον είναι το «ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ».

Η κλοπή που έκανε διάσημη τη Μόνα Λίζα

Γιατί είναι η Μόνα Λίζα ο πιο διάσημος πίνακας στον κόσμο;
Μήπως για το αινιγματικό χαμόγελο της; Για το μυστήριο γύρω από την ταυτότητά της; 'Η για το γεγονός ότι ήταν ζωγραφισμένη από τον διάσημο "αμφιλεγόμενο" καλλιτέχνη της Αναγέννησης, τον Λεονάρτντο Ντα Βίντσι;

Οι Μινωίτες στη Βόρεια Θάλασσα


Ανακάλυψαν οι Μινωίτες πρώτοι τη Βόρεια Θάλασσα;
Στη Γερμανία αναζωπυρώνεται η συζήτηση γύρω από τα θεαματικά ευρήματα του εθνολόγου Χανς Πέτερ Ντυρ στη θάλασσα του Βατ παρά την αρχική αμφισβήτηση.

Συνείδηση : μια πνευματική μαύρη τρύπα

Η συνείδηση δεν είναι φτιαγμένη από μετρήσιμο υλικό.
Φιλόσοφοι και φυσικοί κάθε είδους, κληρικοί και λαϊκοί επιδιώκουν κατά καιρούς και συχνά δογματικά να ορίσουν τη συνείδηση, αλλά αυτή παραμένει μια πνευματική μαύρη τρύπα.

Πανάρχαιο αστρικό σμήνος κρύβει... σκοτεινά μυστικά

Δημιουργήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα με τον γαλαξία μας και ήταν από τα πρώτα που έλαμψαν σε αυτόν φωτίζοντας τον στο Σύμπαν.
Πρόκειται για το σφαιρωτό αστρικό σμήνος Messier 15 που έχει ηλικία 12 δισ. έτη.

Ερωτήματα προκαλεί η ασυνήθιστη ηρεμία στον Ήλιο


Ο πιο αδύναμος κύκλος του Ήλιου καθ’ όλη τη διαστημική εποχή, εδώ και 50 χρόνια
Ασυνήθιστη ηρεμία επικρατεί στην επιφάνεια του Ήλιου, κάτι που κάνει τους επιστήμονες να αναρωτιούνται για τις πιθανές επιπτώσεις στη Γη.