Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Πιο ωφέλιμο το περπάτημα από το τρέξιμο

περπατημα

Βάλτε τα αθλητικά σας και βγείτε στους δρόμους
Μισείτε το τρέξιμο αλλά λατρεύετε το περπάτημα; Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την Αρτηριοσκλήρωση, τη Θρόμβωση και την Αγγειακή Βιολογία, η μέτρια πεζοπορία και το έντονο τρέξιμο «μειώνουν με

Το σταφύλι πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

κοκκινα σταφυλια
Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και συντελούν στην καταπολέμηση μορφών καρκίνου
Το σταφύλι είναι το φρούτο που είναι απόλυτα συνδυασμένο όχι μόνο με την ελληνική χλωρίδα, αλλά και με την παράδοση που οι ρίζες της φτάνουν στο μυθικό θεό Διόνυσο των αρχαίων Ελλήνων.

Δες τι παθαίνεις όταν καπνίζεις πριν πας για ύπνο…

Μέχρι τώρα ξέραμε τις θανατηφόρες επιπτώσεις του καπνίσματος στον ανθρώπινο οργανισμό… Το τσιγάρο είναι υπεύθυνο για χίλια μύρια κακά, που ξεκινάνε από το έμφραγμα και….καταλήγουν στους καρκίνους διαφόρων μορφών.
Τώρα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το κάπνισμα καταστρέφει και κάτι άλλο.

Όλα για τον διαβήτη - Τι είναι, η πρόληψη, η διατροφή, η κατάθλιψη [Αφιέρωμα]

Όλα για τον διαβήτη - Τι είναι, η πρόληψη, η διατροφή, η κατάθλιψη [Αφιέρωμα]

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη καθιερώθηκε το 1991, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη και υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, για να
ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το παγκόσμιο κοινό για...

Επτά super τροφές που λιώνουν το λίπος

Μπορεί κανείς όσο ήταν παιδί να μην άκουγε τη μητέρα του που τον παρακαλούσε να πιει γάλα, αλλά όπως αποδεικνύεται, έκανε ένα τεράστιο λάθος που το μετανιώνει τώρα στην ενήλικη ζωή του.
Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες επισημαίνουν τη συμβολή του ασβεστίου στην προσπάθεια

O Στρατιώτης-οδηγός του τανκ που γκρέμισε την πύλη του Πολυτεχνείου σπάει τη σιωπή του

O Στρατιώτης-οδηγός του τανκ που γκρέμισε την πύλη του Πολυτεχνείου σπάει τη σιωπή του

«ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙ'' AYTO ΠΟΥ HMOYN, ΓΙ'' AYTO ΠΟΥ EKANA.

Τότε αισθανόμουν ότι έκανα κάτι καλό, κάτι μεγάλο. 

Στους "μαυροσκούφηδες", στο Γουδί, είχα γίνει ο ήρωας που διέλυσε τους εχθρούς της πατρίδας, τα "παλιοκουμμούνια", όπως λέγαμε τότε τους φοιτητές. 

Τηλεδίκες μέσω διαδικτύου στο σπίτι μας!


Περνούμε πλέον με πλήρη ταχύτητα, με υπερταχύτητα θα έλεγε κανείς, στην εποχή της περιβόητης «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης». Δηλ. στη Νέα Εποχή, την οποία ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο Γ.Α.Π., είχε αποκαλέσει «ηλεκτρονική δημοκρατία».

Μεγάλο αίνιγμα της ανθρωπότητας: Ο χάρτης του Πίρι Ρέις


Ο χάρτης του Πίρι Ρέις ανακαλύφθηκε τυχαία το 1929 σε ένα μουσείο της Τουρκίας και από τότε δεν έχει βρεθεί μια λογική εξήγηση για τις απεικονίσεις του.
Σε διαστάσεις περίπου 60×86 εκατοστά, ο Τούρκος ναύαρχος Πίρι Ρέις είχε ζωγραφίσει το 1513 τον χάρτη του κόσμου και είχε συμπεριλάβει την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη δυτική Αφρική, τον

Οι ωκεανοί της Γης θα εξαφανιστούν μετά από 300 χρόνια


Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO) αναφέρει ότι το τρέχον έτος έχει πολλές πιθανότητες να συμπεριληφθεί στην πρώτη δεκάδα των θερμότερων από την έναρξη των μετεωρολογικών παρατηρήσεων: από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο, η μέση θερμοκρασία ήταν μισό βαθμό υψηλότερη από τις μέσες τιμές της περιόδου 1961-1990. (14,2 βαθμοί).

Το σπανιότερο ζώο του πλανήτη εντοπίστηκε στο Βιετνάμ

Κάμερα παρακολούθησης σε δάσος του Βιετνάμ κατέγραψε για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια ένα από τα σπανιότερα ζώα του πλανήτη, τον ασιατικό μονόκερο.

Σούπερ ενυδατική κρέμα με βούτυρο και χυμό μανταρινιού

Σούπερ ενυδατική κρέμα με βούτυρο και χυμό μανταρινιού

Κάνε τη φύση σύμμαχο της ομορφιάς σου και χρησιμοποίησε 100% φυσικά προϊόντα για να δώσεις λάμψη στην επιδερμίδα σου.
Η συγκεκριμένη κρέμα από βούτυρο και μανταρίνι θα ενυδατώσει σε βάθος και θα αναζωογονήσει τη θαμπή και κουρασμένη επιδερμίδα σου, χάρη στις ευεργετικές ιδιότητες των δύο συστατικών.

Υγεία: Ο καφές μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη

Η τακτική αλλά με μέτρο κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με... νεότερες επιστημονικές μελέτες, που επικαλείται, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, το Ινστιτούτο Επιστημονικής Πληροφόρησης για τον Καφέ, το οποίο

Aστρική έκρηξη σε γειτονικό γαλαξία κατέγραψε διαστημικό τηλεσκόπιο της Nasa



Οι υπερκαινοφανείς αστέρες, γνωστοί και ως σούπερνόβα είναι έντονα φωτεινά αντικείμενα που σχηματίζονται όταν ένα αστέρι φτάνει στο τέλος της ζωής του και «πεθαίνει» με μία δραματική έκρηξη, αποβάλλοντας το υλικό του στο διάστημα. Μία τέτοια έκρηξη απαθανάτισε το τηλεσκόπιο Hubble σε γειτονικό σπειροειδή γαλαξία.

Τα χημικά της Συρίας απειλούν Αώο και Ιόνιο….


Στην κυριολεξία πάνω από το κεφάλι μας και σε απόσταση αναπνοής από τον Αώο αναμένεται να καταλήξει μεγάλος μέρος των χημικών από τη Συρία που οδεύουν προς καταστροφή.
Η απόφαση για καταστροφή των χημικών στην Αλβανία θεωρείται ειλημμένη. Στη γειτονική χώρα