Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Αυτές τις τροφές πρέπει να τρώμε όταν είμαστε άρρωστοι

Αυτές τις τροφές πρέπει να τρώμε όταν είμαστε άρρωστοι

Τις τελευταίες εβδομάδες όλο και περισσότερος κόσμος έχει πέσει στο κρεβάτι, λόγω κάποιας ίωσης ή κάποιου κρυολογήματος.
Τα μικρά παιδιά κολλάνε εύκολα κάθε λογής κρυολόγημα από το σχολείο ή από τον παιδικό σταθμό με αποτέλεσμα να μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι και όλη η οικογένεια να «πέφτει» στο κρεβάτι!

Παράξενα Χαρακτηριστικά ανθρώπων με υψηλό δείκτη EQ

Ο δείκτης συναισθηματικής νοημοσύνης μας (Emotional Intelligence), ή αλλιώς EQ, καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα, τόσο τα δικά μας, όσο και των άλλων και μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στον καθορισμό της ευτυχίας και της επιτυχίας μας.

Μήπως έχετε πρόβλημα με το αλκοόλ; Τα 8 ανησυχητικά «σημάδια»

Μήπως έχετε πρόβλημα με το αλκοόλ; Τα 8 ανησυχητικά «σημάδια»


Είναι γνωστό ότι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί κάνει καλό στην καρδιά μας. Τι συμβαίνει όμως αν το ένα ποτήρι κρασί γίνει ένα… μπουκάλι κρασί;

Πέντε «ύπουλες» αιτίες που πυροδοτούν τον πονοκέφαλο

Πέντε «ύπουλες» αιτίες που πυροδοτούν τον πονοκέφαλο



Τα χρέη, οι αυξημένες εργασιακές υποχρεώσεις και οι καυγάδες με το σύντροφο είναι μερικοί από τους λόγους που σίγουρα μας προκαλούν πονοκέφαλο. Μερικές φορές όμως η αιτία του πόνου δεν είναι τόσο προφανής.

Δέκα μυστικά της κοινωνίας των Σπαρτιατών που εντυπωσιάζουν

Η Σπάρτη ήταν σίγουρα μια ιδιάζουσα περίπτωση Ελληνικής πόλης.
Βασικό χαρακτηριστικό της η πλήρης υποταγή του ατόμου στο σύνολο και βασικό ιδανικό της ο σεβασμός των θεσμών και η δημιουργία άριστων πολεμιστών.

Σόδα και λεμόνι: Το αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα

Σόδα και λεμόνι: Το αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα



Ένας συνδυασμός που εξισορροπεί το Ph ενώ το λεμόνι «καθαρίζει» τον οργανισμό μας

Οι Ανατολικοί λαοί έχουν καθιερώσει το ξύπνημα με ένα ποτήρι ζεστό νερό που περιέχει χυμό λεμονιού. Αντιμικροβιακό, αντιοδειδωτικό, κάνει καλό στο στομάχι, στο δέρμα, στα

Αστεροειδής θα περάσει από τη Γη σε «απόσταση αναπνοής»

Ένας αστεροειδής που διαγράφει την πορεία του στο σύμπαν θα περάσει από τη Γη σε απόσταση πολύ κοντινότερη από αυτή όπου βρίσκεται το φεγγάρι.
Οι επιστήμονες είναι πάντως πλήρως καθησυχαστικοί για το πέρασμα του αστεροειδούς 2014 DX110 που ανακαλύφθηκε πολύ πρόσφατα.

Ο άγνωστος κίνδυνος που απειλεί την καρδιά μας

Ο άγνωστος κίνδυνος που απειλεί την καρδιά μας


Νέα μελέτη αποκαλύπτει έναν ακόμη σημαντικό παράγοντα κινδύνου που μπορεί να βάλει την καρδιά μας σε κίνδυνο και αυτός είναι η κατάθλιψη.

Τα 4 προειδοποιητικά σημάδια πριν το έμφραγμα (βίντεο)

Τα 4 προειδοποιητικά σημάδια πριν το έμφραγμα (βίντεο)



Το έμφραγμα μπορεί να «χτυπήσει» απροειδοποίητα βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή μας.

Μερικές φορές όμως το ίδιο το σώμα μάς προειδοποιεί ώστε να λάβουμε άμεσα μέτρα.

Οι πολλές ζωικές πρωτεΐνες αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Οι πολλές ζωικές πρωτεΐνες αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου


Τροφές που είναι πλούσιες σε ζωικές πρωτεΐνες, όπως κρέατα, τυριά, αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι το ίδιο επιβλαβή για την υγεία όσο και το κάπνισμα και σχεδόν διπλασιάζουν την πιθανότητα πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία και τετραπλασιάζουν τον κίνδυνο θανάτου

Οι 10 τρόποι με τους οποίους βλάπτετε τα μάτια σας

Οι 10 τρόποι με τους οποίους βλάπτετε τα μάτια σας



Τρίβετε συχνά τα μάτια σας με βρώμικα χέρια; Φοράτε γυαλιά ηλίου με χαμηλής ποιότητας φακό, γιατί είναι πιο φθηνά ή δεν φοράτε καθόλου; Δεν είστε προσεκτικοί με τη χρήση των φακών επαφής;

Ποιός έχτισε αυτά τα τεράστια βέλη στη μέση του Πουθενά και Γιατί;



Διάσπαρτα σε όλη την έρημο, σε πολλές Αμερικανικές Πολιτείες, αυτά τα τεράστια κίτρινα σημάδια μοιάζουν να χτίστηκαν για εξωγήινους εισβολείς με μια κακή αίσθηση της κατεύθυνσης, ή για ένα τέρας μεγέθους Godzilla που έχασε το δρόμο του... αλλά ο πραγματικός

Ξαναγράφουν τον κώδικα της ζωής - Πώς οι επιστήμονες θα αλλάζουν το DNA των ανθρώπων



Τέλη δεκαετίας του ΄80 και επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Οσάκα της Ιαπωνίας, ενώ μελετούν το γονίδιο ενός κοινού βακτηρίου, παρατηρούν κάποιες ασυνήθιστες επαναλήψεις αλληλουχιών DNA.

Airlander: Αυτό είναι το μεγαλύτερο αερόπλοιο στον κόσμο




Τα αποκαλυπτήρια του υβριδικού αεροπλοίου HAV 304 Airlander πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στη Βρετανία, στο Κάρντιγκτον του Μπεντφορντσάιρ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο (μήκος 92 μέτρων, πλάτος 34 μέτρων και ύψος 26 μέτρων), το οποίο

Ακτίνες Χ αποκαλύπτουν τα μυστικά της ζωφόρου

Το μικρό δελφίνι, η τρίαινα, το στεφάνι, το σκήπτρο και το τόξο «αποκάλυψε» η τρισδιάστατη ψηφιακή απεικόνιση της ζωφόρου του Παρθενώνα.

Ακούστε τα 4 τραγούδια για τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ της Eurovision!


Ξεκίνησε η μετάδοση των τεσσάρων υποψήφιων τραγουδιών για την ανάδειξη του εκπροσώπου μας, στον 59ο Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision στην Κοπεγχάγη.
Ο Ελληνικός τελικός θα διεξαχθεί στις 11 Μαρτίου στο Acro Music Hall.

Η NASA θέλει να κατακτήσει μια νέα Ευρώπη

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκριθεί ένα ποσό της τάξης των 17,5 δισ. δολαρίων για τη χρηματοδότηση της NASA από την 1 Οκτωβρίου του 2014 ως τον Οκτώβριο του 2015.