Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Όσα πρέπει να ξέρετε για την ρήξη τένοντος


Η ρήξη τένοντος είναι το κόψιμο της ινώδους ταινίας που ενώνει το μυ με το οστό, η οποία ονομάζεται τένοντας.

Ποιός είναι ο μηχανισμός

Αυγό: Ένα πολύτιμο τρόφιμο για την ανάπτυξη των παιδιών

Αυγό: Ένα πολύτιμο τρόφιμο για την ανάπτυξη των παιδιών.
Αυγό: Ένα πολύτιμο τρόφιμο για την ανάπτυξη των παιδιών.
Το αυγό αποτελεί εξαιρετική τροφή για την εμβρυϊκή, τη βρεφική και την παιδική ηλικία. Συγκεκριμένα, η πρωτεΐνη του εμφανίζει την υψηλότερη βιολογική αξία σε σχέση με όλες τις μεμονωμένες πηγές πρωτεΐνης. Όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, δηλαδή όσα δεν μπορούν να συντεθούν από το ανθρώπινο σώμα, περιέχονται στο ασπράδι του αυγού. 

Γίνετε χαρούμενοι με τη δύναμη της σκέψης

χαρουμενοι, αισιοδοξοι

Πέντε απλά βήματα που θα σας βοηθήσουν
Όλοι θέλουν να είναι χαρούμενοι. Η χαρά και το αίσθημα της ευδαιμονίας είναι κάτι που αποζητά ο καθένας σε αυτόν τον κόσμο.

Έφτασε και στην Ελλάδα η γρίπη με λίγη καθυστέρηση













Με καθυστέρηση ήρθε φέτος η γρίπη στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη συνολικά. Στα πλαίσια της εργαστηριακής επιτήρησης γρίπης από το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης Νοτίου Ελλάδος

Χορεύοντας με φάλαινες μπελούγκα!

perierga.gr - Χορεύοντας με φάλαινες μπελούγκα!




Στο ενυδρείο Harbin Pole στο Χαρμπίν της βόρειας Κίνας οι θεατές βρέθηκαν μπροστά σε ένα μαγευτικό χορευτικό θέαμα στο νερό! Οι φάλαινες μπελούγκα (τα γνωστά ασπροδέλφινα) δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στο χορό, σχηματίζοντας ιδιαίτερα σχήματα μαζί με τους εκπαιδευτές τους, εντυπωσιάζοντας το κοινό που καταχειροκροτούσε. 

Παράδοξα φυσικά φαινόμενα στον κόσμο



perierga.gr - Παράδοξα φυσικά φαινόμενα στον κόσμο 
Θάλασσες του φωσφορίζουν, ουρανός που λάμπει, δέντρα που… αραχνιάζουν, λίμνες που βάφονται κόκκινες και πολλά ακόμα φυσικά φαινόμενα μεταμορφώνουν τον πλανήτη σε ένα παζλ παράδοξων εικόνων.

Αντιμετωπίστε την αϋπνία με φυσικούς τρόπους



Η αϋπνία είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους στο κόσμο και πολλοί καταφεύγουν σε υπνωτικά χάπια για την καταπολέμησή της. Ωστόσο, αρκετοί είναι οι ειδικοί που προειδοποιούν ότι τα υπνωτικά χάπια δεν είναι πάντα αποτελεσματικά ή ασφαλή ενώ πιστεύουν πως η χρήση τους θα πρέπει να είναι περιορισμένη και συνιστούν φυσικές τεχνικές για την αντιμετώπιση της:

2 βακτηριακές λοιμώξεις προκαλούν τα αντιβιοτικά



Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν είχαμε προειδοποιηθεί. Η αυξανόμενη απειλή των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά οργανισμών είναι και πάλι στο προσκήνιο.

Κινητήρας Μαγνητισμού: αστείρευτη δωρεάν ενέργεια – μηδενικοί ρύποι [Βίντεο]


Του Κώστα Σκανδάλη
Ο Μαγνητικός Κινητήρας είναι μια πολύ σημαντική και πολύ αρχαία επινόηση, η οποία έχει κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό για πάρα πολλά χρόνια, και με πολύ κόστος, έτσι ώστε να διατηρήσει τα πανίσχυρα πετρελαϊκά καρτέλ μέσα στο παιχνίδι της αγοράς ενέργειας.

Για «παρενέργειες» από πειράματα γεωμηχανικής ανησυχούν οι επιστήμονες


Τους φόβους ότι η διεξαγωγή πειραμάτων γεωμηχανικής με στόχο τον έλεγχο του κλίματος θα μπορούσε να φέρει αποτελέσματα αντίθετα από τα επιθυμητά ενισχύουν τα ευρήματα μιας νέας μελέτης. Βρετανοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι μία από τις πιθανές επιπτώσεις είναι η πρόκληση παρατεταμμένης ξηρασίας στους τροπικούς.

Συγκλονιστικό βίντεο: Ζήσε για 13 λεπτά στο μυαλό ενός σχιζοφρενή! Αντέχεις;


Πως είναι άραγε να σκέφτεσαι, να ξυπνάς και να κοιμάσαι σαν σχιζοφρενής; Πώς αρχίζουν όλα και ποιο το τέλος; Πάρτε μια ιδέα από τον παράξενο κόσμο ενός διαταραγμένου εγκεφαλικού μηχανισμού.

Ασύλληπτες εικόνες από τους καταρράκτες του Νιαγάρα

Μπορεί η «πολική δίνη» που πλήττει τις ΗΠΑ τις τελευταίες μέρες να έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, ωστόσο προσφέρει και την ευκαιρία για μερικές απίστευτες φωτογραφίες όπως αυτές του παγωμένου Νιαγάρα.

Στο μάτι τροπικών κυκλώνων που μας επισκέπτονται περίπου κάθε δύο χρόνια βρίσκεται η Ελλάδα

Στο μάτι τροπικών κυκλώνων που μας επισκέπτονται περίπου κάθε δύο χρόνια βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα έρευνας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Τα φαινόμενα αυτά αποκαλούνται μετεωρολογικές βόμβες και προκαλούν στο πέρασμά τους θυελλώδεις ανέμους που φθάνουν σε ένταση μέχρι και τα 12 Μπωφόρ, καθώς και σφοδρές βροχοπτώσεις.

Ο ηλιακός άνεμος φέρνει στη Γη μαγνητική θύελλα

Η ανθρωπότητα ετοιμάζεται να δεχτεί χτύπημα από ένα διαστημικό φαινόμενο – μια ολόκληρη σειρά ισχυρών εκρήξεων στον Ήλιο, οι οποίες έλαβαν χώρα την 7η Ιανουαρίου, το αμέσως επόμενο διάστημα θα προκαλέσουν στη Γη μια ισχυρή μαγνητική θύελλα. «Η Φωνή της Ρωσίας θέλησε να μάθει για τις επιπτώσεις της και ρώτησε ειδικούς.