Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Οι μαγικές ιδιότητες του γκρέιπφρουτ: Ενισχύει το ανοσοποιητικό και αδυνατίζει

Οι μαγικές ιδιότητες του Γκρέιπφρουτ: Ενισχύει το ανοσοποιητικό και αδυνατίζει


Το γκρέιπφρουτ προέρχεται από τη Νότια Αμερική και ο στυφός καρπός του είναι ένα υβρίδιο μεταξύ πορτοκαλιού και φράπας, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς έχει εκπληκτικά οφέλη για την υγεία.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο εξίσου βλαβερό με το κανονικό

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο εξίσου βλαβερό με το κανονικό


Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι μέθοδος διακοπής και υποκατάστασης του καπνίσματος, προειδοποιούν οι επιστήμονες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για εξίσου βλαβερές συνέπειες στην υγεία με αυτές του κανονικού τσιγάρου.

Ο εγκέφαλος «τερματίζει» στα 24 χρόνια του ανθρώπου -Μετά αρχίζει η κατηφόρα

 Ο εγκέφαλος «τερματίζει» στα 24 χρόνια του ανθρώπου -Μετά αρχίζει η κατηφόρα


Νωρίτερα από ό,τι εκτιμούσαν έως τώρα οι επιστήμονες, αρχίζει η φθίνουσα πορεία του εγκεφάλου. Συγκεκριμένα, μία νέα έρευνα έδειξε ότι η... κατηφόρα αρχίζει μετά τα 24 χρόνια.

Εντυπωσιακές φωτογραφίες της γης από το διάστημα!

Το «Earth Observatory» είναι ο ετήσιος διαγωνισμός που κηρύσσει η NASA με τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες της Γης που έχουν τραβηχτεί από το διάστημα.

Γιατί το φεγγάρι «ματώνει» τη Μεγάλη Τρίτη

Τρία θεαματικά γεγονότα σημειώνονταν στον ουρανό τη Μ. Δευτέρα και τη Μ. Τρίτη, με μικρή χρονική απόσταση μεταξύ τους

Ετοιμάζεται να εκραγεί το ηφαίστειο Nyamlagira στο Κονγκό!


Οι ειδικοί ηφαιστειολόγοι έχουν εκδώσει μια κατάσταση συναγερμού για την επικείμενη έκρηξη της δραστηριότητας του ηφαιστείου Nyamlagia, που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, όπου στην πραγματικότητα υπάρχουν περισσότερα από τα υπάρχοντα ενεργά ηφαίστεια στην Αφρική.

Καφές και κακάο: Κι όμως προστατεύουν από τον καρκίνο!



Καφές και κακάο: Κι όμως προστατεύουν από τον καρκίνο!
Αγαπημένες καθημερινες συνήθειες, ο καφές για τους μεγάλους, το κακάο για τους μικρούς. Πολλές είναι οι μελέτες που υποστηρίζουν την ευεργετική δράση του καφέ και του κακάο, ενώ πληθαίνουν και οι μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι ο καφές και το κακάο έχουν ακι αντικαρκινικές ιδιότητες.

Κατάδυση στον «Άδη» - Αποστολή σε μια από τις βαθύτερες τάφρους της Γης

Το πρόγραμμα ξεκινά με ρομποτικές καταδύσεις στην Τάφρο του Κέρμαντεκ, στην οποία έχουν ανακαλυφθεί αλλόκοτα πλάσματα

Πώς το σκόρδο βελτιώνει το μεταβολισμό του σιδήρου

σκορδο 

Πολύ σημαντικές οι ιδιότητές του

Το σκόρδο διακρίνεται για τη χαρακτηριστική γεύση και άρωμα που μπορεί να προσδίδει στο φαγητό και γι” αυτό άλλωστε αποτελεί αγαπημένο καρύκευμα πολλών μαγείρων και ατόμων που ασχολούνται με τη μαγειρική.

Τα όσπρια μειώνουν την «κακή» χοληστερόλη

οσπρια
Η κατανάλωση καθημερινά μίας μερίδας οσπρίων μπορεί να μειώσει σημαντικά το επίπεδο της «κακής» χολητσερόλης (LDL), και έτσι να προστατεύσει την καρδιά, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα.

Το κόκκινο πιπέρι ευεργετικό για το στομάχι

κοκκινο πιπερι 

Τα υγιεινά οφέλη του «παρεξηγημένου» μπαχαρικού

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ενώ τους αρέσουν τα καυτερά φαγητά, έχουν πρόβλημα με το στομάχι τους και πρέπει να τα αποφεύγουν. Κι όμως υπάρχει λύση και για αυτούς.

Υπέροχες εικόνες από την μικρότερη Δημοκρατία του κόσμου, το Σαν Μαρίνο


Αν έχετε το κινητό σας στο κρεβάτι ή δίπλα σας όταν κοιμάστε, κινδυνεύετε!



Σε έρευνα που έγινε στη Βρετανία φαίνεται πως 7 στους 10 ανθρώπους κοιμούνται με το κινητό ανοιχτό και το έχουν δίπλα τους. Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως το κινητό όταν κοιμόμαστε πρέπει να είναι κλειστό και μακρυά από εμάς καθώς εκπέμπει ακτινοβολία το κινητό που βλάπτει την υγεία μας.

Live εικόνα από την «ματωμένη» πανσέληνο - Άρχισε η ολική έκλειψη Σελήνης - Ορατό 09:00-12:00 το φαινόμενο!



Άτυχοι που δε μπορείτε να δείτε τη «ματωμένη» πανσέληνο είπατε; Όχι πια! Η NASA φρόντισε να μεταδώσει το θέαμα της έκλειψης του φεγγαριού σε όλο τον κόσμο, γι’ αυτό δεν έχετε παρά να πατήσετε ένα... κλικ στο παρακάτω video. Ορατό 09:00-12:00 το φαινόμενο!

Το γιαούρτι βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία

γιαούρτι 

Βελτιώνει τη διάθεση των γυναικών

Τα βακτήρια του εντέρου, αυτά δηλαδή που διαμορφώνουν την εντερική χλωρίδα, σχετίζονται άμεσα και αμφίδρομα με τη διάθεσή μας.

Ο φυσικός σύμμαχος εναντία σε κόπωση και άγχος

μελι 

Ανακαλύψτε τα οφέλη του βασιλικού πολτού

Άγχος; Ατονία; Κούραση; Ο βασιλικός πολτός ΕΛΟΒΑΡΗ αποτελεί τον πιο φυσικό σύμμαχο εναντία στο άγχος προσφέροντας τόνωση, ενεργεία και ζωντάνια στην απαιτητική καθημερινότητα.

Η βύθιση του Τιτανικού [15 Απριλίου του 1912]

Ο Τιτανικός (RMS Titanic ή SS Titanic) ήταν ένα βρετανικό υπερωκεάνιο επιβατηγό πλοίο, που ναυπηγήθηκε και κατασκευάστηκε από το 1909 μέχρι το 1911, από τα ναυπηγεία Harland και Wolff, στο Μπέλφαστ, για την εταιρεία "White Star Line".

Η κατάκτηση της σελήνης ο νέος στόχος της Ρωσίας!


Σύμφωνα με ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους, η Ρωσία έχει τοποθετήσει σε πρώτη προτεραιότητα την κατάκτηση της Σελήνης, με τη δημιουργία μίας μόνιμης σεληνιακής βάσης.