Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Απειλούνται με εξαφάνιση οι καφετιές αρκούδες των Ιμαλαΐων












Η καφετιά αρκούδα των Ιμαλαΐων αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό κίνδυνο εξαφάνισης. Παλαιότερα υπήρχαν σημαντικοί πληθυσμοί στο βόρειο Πακιστάν. Τώρα πλέον συναντάμε μόνο μικρές ομάδες σε μέρη, όπως το Εθνικό Πάρκο Ντεοσάι.

Θρομβοφλεβίτιδα (φλεγμονή φλέβας) : Που οφείλεται και πως θεραπεύεται

Η θρομβοφλεβίτιδα είναι η φλεγμονή φλέβας (επιφανειακή φλεγμονή), της οποίας η υπερηχογραφική μελέτη αναδεικνύει σε ποσοστό έως 100% την ύπαρξη θρόμβου εντός της φλεγμαίνουσας φλέβας.

Μάθε πώς να εξαφανίζεις γρήγορα τις μελανιές!












Mελανιές; Kαι όμως μπορούμε να τις "σβήσουμε"αρκετά γρήγορα!

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Είναι επικίνδυνη η κυκλοθυμία;













 Η κυκλοθυμία είναι μια συναισθηματική διαταραχή όπου εναλλάσσονται υπομανιακά επεισόδια με περιόδους ήπιας κατάθλιψης. Κυριαρχεί μια κυκλική αλλαγή της διάθεσης η οποία παρεμποδίζει την ομαλή κοινωνική και διαπροσωπική ζωή του ατόμου.

Η Apple αγόρασε την εφαρμογή Έλληνα ομογενή













Στον πατέρα του λέει ότι οφείλει την αγάπη του για την τεχνολογία ο ομογενής Γιάννης Παπανδριόπουλος που αυτές τις μέρες φέρεται να πούλησε την εφαρμογή του SnappyCam στην Apple έναντι ενός ποσού που δεν έγινε γνωστό αλλά εκτιμάται ότι ανέρχεται σε «πολλά-πολλά εκατομμύρια δολάρια» σύμφωνα με τον αυστραλιανό τύπο.

Μπίρα εναντίον καταγμάτων












Μπορεί να μην είναι το πρώτο που σκέπτεται κάποιος όταν πίνει την μπίρα του στο μπαρ, όμως φαίνεται πως μια συγκρατημένη τακτική κατανάλωση μπίρας βοηθάει στην ενίσχυση των οστών και προλαμβάνει τα κατάγματα σε μεγάλη ηλικία.

Τριπλό σύστημα άστρων μπορεί να φωτίσει τα μυστήρια της βαρύτητας



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Ευρωπαίοι, αμερικανοί και καναδοί αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα μοναδικό τριπλό σύστημα άστρων, που αποτελείται από ένα αστέρα νετρονίων (πάλσαρ) και δύο λευκούς «νάνους», τόσο στενά «σφιχταγκαλιασμένους» μεταξύ τους, που οι επιστήμονες προσδοκούν να αξιοποιήσουν τη μοναδική ανακάλυψή τους, για να φωτίσουν περισσότερο τα μυστικά της βαρύτητας, καθώς και ορισμένα πιθανά προβλήματα των θεωριών του Αϊνστάιν.

Νεκρές βρέθηκαν σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας 39 φάλαινες

Μια ομάδα 39 φαλαινών-πιλότων πέθαναν σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας όπου εξόκειλαν οικειοθελώς, όπως έγινε σήμερα γνωστό από αξιωματούχους.