Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Άλμπερτ Αϊνστάιν: Το μυστικό της ευτυχίας και άλλες 14 αλήθειες!

Το όνομά του έχει συσχετιστεί με τη θεωρία της σχετικότητας. Έβαλε τάξη στο χάος του σύμπαντος, ανακάλυψε το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο, τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ και ανακηρύχτηκε από το περιοδικό Time «Άνθρωπος του 20ου αιώνα».

Συγκλονιστικό βίντεο... Ελέφαντες προσπαθούν να προστατεύσουν τα μικρά τους από τους βομβαρδισμούς!

Τα ζώα φιλοξενούνται εδώ και χρόνια σε ζωολογικό κήπο στην Ραμάτ Γκαν κι έχουν πλέον συνηθίσει στον ήχο των σειρήνων που προειδοποιούν για αεροπορικούς βομβαρδισμούς!
Μια πραγματικά συγκλονιστική αντίδραση μιας ομάδας ελεφάντων απαθανάτισε ο φακός τηλεοπτικού συνεργείου στο Ισραήλ.

Η άμμος κρύβει κινδύνους για την υγεία των παιδιών


Το καλοκαίρι εκτός από το κολύμπι και τα παιχνίδια στη θάλασσα τα παιδιά απολαμβάνουν να παίζουν με τις ώρες στην άμμο. Κουβαδάκια, φτυάρια, φορτηγά αυτοκινητάκια και τσουγκράνες επιστρατεύονται από τους λιλιπούτειους λουομένους που θέλουν να φτιάξουν το ωραιότερο και μεγαλύτερο κάστρο στην άμμο κλέβοντας τις εντυπώσεις με τις δημιουργίες τους.

Υπέροχα ηλιοβασιλέματα που θυμίζουν... πίνακες ζωγραφικής!

Perierga.gr - Ηλιοβασιλέματα που μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής
Οταν η φύση παίρνει το πινέλο της και βάφει το περιβάλλον στα χρώματα του ήλιου, τότε έχουμε τους ομορφότερους πίνακες ζωγραφικής. Το ηλιοβασίλεμα είναι από τις ομορφότερες στιγμές ενός 24ώρου και όταν συνδυάζεται με τοπία εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, το αποτέλεσμα είναι μαγευτικές εικόνες.

Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης: Μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο και από τα σπανιότερα αξιοθέατα στον κόσμο

Μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, το Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλ. βορειοδυτικά της Σάμης.

ΤΕΣΤ: Το νόημα της ζωής σου!


Ο σκοπός ή το νόημα της ζωής είναι ένα παλιό φιλοσοφικό ερώτημα από εκείνα για τα οποία έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά. Για ποιον λόγο είμαστε εδώ; Τι είμαστε; Από που προερχόμαστε; Ποιός είναι ο σκοπός μας; Τι έχει σημασία στη ζωή;

Ο γρίφος του Αϊνστάιν! Μόνο το 2% των ανθρώπων μπορεί να τον λύσει!

Ο Einstein έγραψε αυτό το γρίφο στον 20ο αιώνα. Υποστήριξε ότι το 98% των ανθρώπων δεν μπορούν να το λύσουν...

Ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα ιερά κειμήλια της χριστιανοσύνης

Εδώ και αιώνες τα ιερά και άγια που συνδέονται με τη ζωή και τον θάνατο του Ιησού έχουν περιβληθεί με το πέπλο του σεβασμού, μένοντας εξέχοντα σύμβολα του χριστιανισμού.

Πώς θα καθαρίσετε τις αρτηρίες σας μετά από ένα λιπαρό γεύμα

  Πώς θα καθαρίσετε τις αρτηρίες σας μετά από ένα λιπαρό γεύμα
Οι τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες μπορεί να μπλοκάρουν τις βασικές αρτηρίες στο κυκλοφορικό σύστημα για πολλές ώρες μετά το τέλος του γεύματος. Αυτό αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο εμφράγματος, ειδικά στα άτομα που έχουν προβλήματα στο κυκλοφορικό σύστημα ή συντρέχουν άλλοι παράγοντες που τους καθιστούν ευάλωτους σε έμφραγμα του μυοκαρδίου.

«Βροχή» μηνυμάτων στο Facebook για επιστροφή της «Νίκης της Σαμοθράκης» στην Ελλάδα


Καταιγισμό μηνυμάτων από Έλληνες και ξένους χρήστες του διαδικτύου έχει δεχθεί από την Τετάρτη η επίσημη σελίδα στο Facebook του Μουσείου του Λούβρου, σχετικά με την επιστροφή του διάσημου αγάλματος της «Νίκης της Σαμοθράκης» στις αίθουσες του Λούβρου, μετά τη 10μηνη διάρκεια συντήρησης.

Όλη η αλήθεια για την ηλιοθεραπεία & το μαύρισμα


Το σοκολατούχο χρώμα που αποκτάμε  θα πρέπει να δείξουμε προσοχή στις ακτίνες του Ηλίου που μπορούν να αποβούν εξαιρετικά επικίνδυνες.

Σπάνιο και επικίνδυνο είδος καρχαρία πιάστηκε στα δίχτυα ψαρά ανοιχτά του Θρακικού Πελάγους

Ένας ψαράς από την Κομοτηνή δεν μπορούσε να πιστέψει πως στα δίχτυα του είχε πιαστεί ένας καρχαρίας 1,5 περίπου μέτρου και βάρους 60 κιλών ανοιχτά του Θρακικού Πελάγους.


Τα ακτινίδια είναι κυρίως γνωστά για την ενίσχυση της καλής λειτουργίας του εντέρου και την πρόληψη της δυσκοιλιότητας, παρόλο που... έχουν μεγάλη διατροφική αξία και πολλές θεραπευτικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Δείτε τον κόσμο μέσα από τα μάτια των ζώων!


Τα ζώα βλέπουν πράγματα που εμείς δε μπορούμε να φανταστούμε, λένε πολλοί.
Η αλήθεια είναι πως δεν έχουν άδικο, καθώς η… οπτική γωνία τους είναι διαφορετική από την ανθρώπινη, λόγω διαφορών στη δομή του ματιού.

Εορτή της Αγίας Μαρίνας

Γιορτάζουμε σήμερα 17 Ιουλίου, ημέρα μνήμης της Αγίας Μαρίνας.

Η Αγία Μαρίνα γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Πισιδίας, στα χρόνια του αυτοκράτορα Κλαυδίου του Β', το 270 μ.Χ. Λίγες μέρες μετά τη γέννησή της, η μητέρα της πέθανε, και ο πατέρας της Αιδέσιος...

Απόλλων 11: Το μικρό βήμα του Νηλ Άρμστρονγκ

16 Ιουλίου 1969. Ώρα 13:32 UTC. 700.000.000 άτομα καρφωμένα μπροστά στους τηλεοπτικούς τους δέκτες. Το πρόγραμμα Απόλλων της ΝASA με την αποστολή του Απόλλων 11 ήταν ...
γεγονός.

Καταρράκτης και γλαύκωμα: Τι σημαίνει η διπλή πάθηση;


Ο καταρράκτης και το γλαύκωμα ειναι οι δυο πιό συχνές αιτίες τύφλωσης παγκοσμίως. Επιπλέον οι δύο αυτές παθήσεις μπορεί να συνυπάρχουν...

Η μαύρη σοκολάτα βελτιώνει την κινητικότητα σε άτομα με αγγειακά προβλήματα


Η σοκολάτα αποτελεί αγαπημένη τροφή μικρών και μεγάλων, ενώ φαίνεται ότι η ήπια και με μέτρο κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να έχει και οφέλη για την υγεία μας.

Αυτές είναι οι 8 πιο εντυπωσιακές θαλασσοσπηλιές της Ελλάδας


Αυτές είναι οι 8 πιο εντυπωσιακές θαλασσοσπηλιές της Ελλάδας (εικόνες)
Η Ελλάδα περιέχει χιλιάδες ομορφιές, που αποτελούν πόλο έλξης των τουριστών. Μια κατηγορία από τα πιο όμορφα σημεία της χώρας μας σίγουρα θεωρείται και αυτή των υδάτινων θαλασσοσπηλιών. Το θέαμα τους ιδιαίτερο και συνάμα εντυπωσιακό. Ας δούμε αναλυτικά κάποιες από αυτές.

Μαγευτικές εικόνες της πανσελήνου από όλο τον κόσμο!

Μαγευτικές εικόνες της πανσελήνου από όλο τον κόσμο!
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου το φεγγάρι φαινόταν μεγαλύτερο και λαμπρότερο σε όλο τον κόσμο. 
Το φαινόμενο, που οι επιστήμονες αποκαλούν «περίγειο φεγγάρι» συμβαίνει όταν η σελήνη βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο από τη Γη, ενώ το «απόγειο» φεγγάρι είναι όταν η Σελήνη βρίσκεται στο πιο μακρινό σημείο της τροχιάς της.
 

Τα 7 μπαχαρικά που μας κάνουν έξυπνους, λεπτούς και υγιείς!

  Τα 7 μπαχαρικά που μας κάνουν έξυπνους, λεπτούς και υγιείς!
Τι άποψη έχετε για τα μπαχαρικά; Αν δεν τα έχετε και σε τόσο μεγάλη υπόληψη, μετά από όσα θα διαβάσετε σήμερα, σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη!
Σύμφωνα με πολλές επιστημονικές έρευνες υπάρχουν συγκεκριμένα μπαχαρικά που εκτός από το ότι κάνουν τα φαγητά μας πιο νόστιμα, θωρακίζουν και την υγεία μας, φροντίζουν για τη σιλουέτα μας και μας κάνουν πιο έξυπνους!

Λεονίντ Ρογκόζοφ: Χειρούργησε μόνος του τον εαυτό του δίχως αναισθησία

Όταν ο Λεονίντ Ρογκόζοφ, ανακοίνωνε γεμάτος υπερηφάνεια στους δικούς του ότι η Σοβιετική Ένωση τον επέλεξε να μεταβεί σε μια επιστημονική ερευνητική αποστολή στην παγωμένη Σιβηρία, δεν φανταζόταν ποτέ τι παιχνίδι μπορεί να του παίξει η μοίρα.

Νέο είδος εντόμου ανακαλύφθηκε στο βαθύτερο σπήλαιο του κόσμου

Ένα καινούριο είδος εντόμου, το σκαθάρι Duvalius Abyssimus, ανακαλύφθηκε πρόσφατα από επιστήμονες που εξερευνούν την υπόγεια πανίδα, περίπου 2,5 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της Γης, στις σπηλιές Krubera – Voronja, στα σύνορα Γεωργίας - Ρωσίας.

Σταυρόλεξα κατά της άνοιας

σταυρόλεξα  κουίζ
Ένα σταυρόλεξο την ημέρα, την άνοια κάνει πέρα υποστηρίζει νέα αμερικανική μελέτη. Όπως είδαν ερευνητές από το Ινστιτούτο για τη νόσο Αλτσχάιμερ και το Κέντρο Έρευνας της Αλτσχάιμερ στο Ουισκόνσιν, δραστηριότητες που ενισχύουν τις νοητικές λειτουργίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να «θωρακίσουν» τον εγκέφαλο από την εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ.