Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Η ανακατασκευή του Ιερού Βράχου μέσα από γραφικά [Εκπληκτικό βίντεο]

Η ανακατασκευή του Ιερού Βράχου μέσα από γραφικά και ένα υψηλής αισθητικής βίντεο από την oμάδα Whiskytree
Πώς θα ένιωθες εάν έβλεπες ζωντανά την ανακατασκευή του Ιερού Βράχου σε ένα 3D βίντεο, μόλις 2,5 λεπτών;

Λίμνη Καράν: Εκεί όπου το θαλασσινό αλάτι παίρνει τα βουνά


Αυτά τα εδάφη ήταν κάποτε βυθισμένα στον Ινδικό Ωκεανό. Ύστερα, η γη ανυψώθηκε ολόκληρα χιλιόμετρα και σχημάτισε το αχανές Οροπέδιο του Θιβέτ. Σήμερα, η περιοχή φιλοξενεί την παράξενη Λίμνη Καράν, μια αλμυρή λίμνη σε υψόμετρο σχεδόν τριών χιλιάδων μέτρων.

Σαν σήμερα : Η επιχείρηση στον Γοργοπόταμο, η κορυφαία πράξη της Eλληνικής αντίστασης

Η ανατίναξη της γέφυρας απετέλεσε την κορυφαία πράξη της Ελληνικής αντίστασης εναντίον των δυνάμεων του Άξονα 69 χρόνια πριν.
Τη νύχτα της 25ης Νοεμβρίου 1942 μια φοβερή έκρηξη σε μια ήσυχη κοιλάδα της κεντρικής Ελλάδας

Το μεγαλύτερο ηλεκτροφόρο χέλι στον κόσμο [Βίντεο]


Ηλεκτροφόρο χέλι μήκους σχεδόν δύο μέτρων που είναι ικανό να σκοτώσει ακαριαία το θήραμα του μόνο με ένα άγγιγμα.

Τέσσερις θεωρίες για το αν υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο...


Παρά τα γιγάντια άλματα που έχουν γίνει από την επιστήμη στις τελευταίες δεκαετίες, απομένει να αναδυθεί μια περιεκτική εξήγηση για το τι ακριβώς μας συμβαίνει όταν πεθαίνουμε.
Ταυτόχρονα, περισσότερη έρευνα από ποτέ άλλοτε έχει γίνει σχετικά με τις επιθανάτιες εμπειρίες,

Υπόγεια Αθήνα: Μύθοι και αλήθειες για την πιο κρυφή πλευρά της πόλης


Κατάδυση στον υπόγειο κόσμο της Αθήνας σημαίνει κατάδυση στη σκοτεινή της πλευρά, στο υποσυνείδητό της. Σημαίνει κατάδυση στους φόβους, στις ανασφάλειες και τις αμφιβολίες της, στην άβυσσο των δοξασιών, των θρύλων και των δεισιδαιμονιών, στην άβυσσο του αρχέγονου τρόμου, ενός τρόμου που καλύφθηκε στο πέρασμα του χρόνου με τόνους μπετόν, πέτρας και χώματος, λωρίδες ασφάλτου και θόρυβο.

Έως και ένα μήνα πριν μας προειδοποιεί η καρδιά πριν την ανακοπή


Έως και ένα μήνα πριν μας προειδοποιεί η καρδιά μας, πριν την εκδήλωση καρδιακού επεισοδίου, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο επιστημονικό συνέδριο της American Heart Association.

Εννέα απίστευτα γεγονότα που ίσως δε γνωρίζετε για τη Γη


Αν και η επιστήμη έχει προχωρήσει σε σημαντικές διαπιστώσεις ως προς θέματα που έχουν να κάνουν με τον πλανήτη μας, αλλά και το σύμπαν που τον περιβάλλει, υπάρχουν μερικά θέματα για τη Γη, που μπορεί να μας... διαφεύγουν. 9… απίστευτα γεγονότα που ίσως δε γνωρίζετε για τη Γη

Οι μεγαλύτεροι κρατήρες μετεωριτών


Όταν οι μετεωρίτες εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα οι ταχύτητές τους κυμαίνονται από 36.000 έως και 250.000 χιλιόμετρα την ώρα. Στη συνέχεια επιβραδύνονται και η ταχύτητά τους μειώνεται σε μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα την ώρα, για να καταλήξουν στην επιφάνεια της Γης με ένα χαρακτηριστικό σάλπισμα.

Από 3 Δεκεμβρίου ορατός ο κομήτης Ison


Ένα σπάνιο θέαμα αναμένει τους ανθρώπους, που δεν συμβαίνει σε κάθε γενιά: από τις 3 Δεκεμβρίου, ειδικά τις πρώτες πρωινές ώρες, στο βόρειο ημισφαίριο θα είναι δυνατή η παρατήρηση με γυμνό μάτι της τεράστιας φωτεινής ουράς του κομήτη ISON.

Ανακαλύπτοντας τον βυζαντινό πλούτο της Θεσσαλονίκης…

Ένας τεράστιος «βυζαντινός πλούτος» είναι διάσπαρτος στον ηπειρωτικό και νησιωτικό Ελλαδικό χώρο. Οι ανασκαφές έχουν φέρει στο φως περισσότερα από 300 βυζαντινά μνημεία, με τα σημαντικότερα από αυτά να σώζονται στην Θεσσαλονίκη.

Η Αγία Αικατερίνη


Κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου η εκκλησία μας τιμά την μνήμη της  Αγίας Αικατερίνας, της «αεί καθαρή» Αγίας, που απέδειξε χάριν της ιδιαίτερης παιδείας, μόρφωσης αλλά και φώτισης την αλήθεια που χαρακτηρίζει τον Ελληνισμό από τα πανάρχαια χρόνια.

Ανακαλύφθηκε η πραγματική τοποθεσία των «Κρεμαστών Κήπων της Βαβυλώνας»


Είναι το μοναδικό από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου, για το οποίο η τοποθεσία εδώ και αιώνες παρέμενε αόριστη.
Τώρα, όμως, μία καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης, πιστεύει ότι έχει λύσει ένα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά μυστήρια του κόσμου με τον εντοπισμό του ακριβές σημείου το οποίο οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας κάποτε στόλιζαν.

Η αποστολή Swarm θα χαρτογραφήσει το μαγνητικό πεδίο της Γης


Οι τρίδυμοι δορυφόροι Swarm, οι οποίοι εκτοξεύτηκαν την περασμένη Παρασκευή με αποστολή να χαρτογραφήσουν το μαγνητικό πεδίο της Γης, είναι τόσο ευαίσθητοι ώστε θα μπορούν να εντοπίζουν κοιτάσματα σιδήρου από το διάστημα, υπόσχονται οι υπεύθυνοι στην ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA.