Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Το πρώτο ορυχείο στο βυθό της θάλασσας

Καναδική εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Παπούα Νέας Γουινέας για την εξόρυξη μετάλλων από το βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού -ένα φιλόδοξο εγχείρημα που κατέστη εφικτό χάρη σε τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν για τις υπεράκτιες γεωτρήσεις υδρογονανθράκων.

Ποια είναι η σχέση του ύπνου με το βάρος ενός παιδιού

παιδική διατροφή 

Τι απαντούν οι ειδικοί

Ο ύπνος αποτελεί ένα κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών που συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη και την υγεία τους, επηρεάζοντας την ωρίμανση του εγκεφάλου, τη σωματική ανάπτυξη, τη μνήμη, τη μάθηση και άλλες νευρολογικές λειτουργίες και συμπεριφορές.

Η αρχαία Ρώμη θύμα δηλητηρίασης από μόλυβδο


Νερό από μολύβδινους σωλήνες, σούπες μαγειρεμένες σε μολυβένια δοχεία.
Ορισμένοι αρχαιολόγοι υποψιάζονταν εδώ και καιρό ότι η αριστοκρατία της αρχαίας Ρώμης έπεσε θύμα συστηματικής δηλητηρίασης με μόλυβδο.

Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης των τροφίμων

ΦΡΟΥΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ 

Κρατήστε μακριά τα κρεμμύδια από τις πατάτες

Γνωρίζετε ποιος είναι ο σωστός τρόπος αποθήκευσης των τροφίμων –και ειδικότερα των φρούτων και λαχανικών- που αγοράζετε από τα σούπερμαρκετ και τις λαϊκές αγορές; Αν απαντήσατε «όχι» ή «τα βάζω όλα μαζί στο ίδιο ράφι/ντουλάπι κ.τ.λ.» συνεχίστε να διαβάζετε.

Κηροζίνη από τον Ήλιο - Πως το ηλιακό φως γίνεται το νέο καύσιμο

Σπουδαίο κατόρθωμα για ευρωπαίους ερευνητές οι οποίοι παρήγαγαν για πρώτη φορά στον κόσμο ηλιακή κηροζίνη, το πρώτο καύσιμο αεροσκαφών απευθείας από τον Ήλιο.

Καταρράκτες Βικτώρια: Το εκπληκτικό φυσικό φαινόμενο που εμφανίζεται μόνο όταν έχει Πανσέληνο

Ένα φυσικό φαινόμενο που τραβάει τα βλέμματα εξαιτίας της ομορφιάς του κάνει την εμφάνισή του στους Καταρράκτες της Βικτώρια που βρίσκονται στην Αφρική, μεταξύ της Ζάμπια και της Ζιμπάμπουε.

Δημιούργησαν «διακόπτη» που... σβήνει τον εγκέφαλο

Έναν «διακόπτη» που… κλείνει τη νευρωνική δραστηριότητα του εγκεφάλου με χρήση παλμών φωτός, ανέπτυξαν ειδικοί του Πανεπιστημίου Στάνφορντ.

Τρόμος στον αέρα - Έπιασε φωτιά ο κινητήρας αεροπλάνου [Βίντεο]

Στιγμές αγωνίας έζησαν οι 97 επιβαίνοντες αεροσκάφους, όταν έπιασε φωτιά ένας από τους κινητήρες.
Το BAE-146 έκανε αναγκαστική προσγείωση, ενώ δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Tα μπαχαρικά προστατεύουν το κρέας από καρκινογόνες ουσίες

μπαχαρικα 

Μαρινάρισμα πριν το ψήσιμο

Το ψήσιμο του κρέατος, ιδιαιτέρως αν γίνεται στα κάρβουνα, έχει κατά καιρούς συσχετιστεί με την ανάπτυξη επικίνδυνων καρκινογόνων ουσιών, ιδιαιτέρως στα πιο σκληρά και σκούρα μέρη της ψημένης επιφάνειάς του.

Άγχος και σωματικοί πόνοι


άγχος
Το άγχος και η κατάθλιψη εμφανίζονται όταν υπάρχουν πιεστικές συνθήκες ζωής ή ως αποτέλεσμα γεγονότος που αλλάζει την καθημερινότητα του ατόμου.

Τα μυστικά του σούπερ κρατήρα Vredefort

Ο κρατήρας Vredefort στη Νότιο Αφρική είναι ένας γιγάντιος κρατήρας προϊόν της σύγκρουσης με ένα μεγάλο αστεροειδή πριν από εκατοντάδες εκ. έτη. Τα ευρήματα νέας μελέτης δείχνουν ότι ο Vredefort είναι ο αρχαιότερος αλλά και μεγαλύτερος κρατήρας της Γης.

Ελικόπτερο αψηφά τους νόμους της φυσικής και πετάει ανάποδα

Ο Chuck Aaron αψηφά τους νόμους της φυσικής με μια σειρά από απίστευτες μανούβρες κατά τη διάρκεια των οποίων φλερτάρει με το θάνατο.

Αδύνατες οι ανθρώπινες αποστολές σε άλλους πλανήτες

Η τεχνολογία πραγματοποιεί άλματα κάνοντας τους επιστήμονες να αισιοδοξούν πως σε λίγα χρόνια θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε επανδρωμένες αποστολές σε μακρινούς πλανήτες, με πρώτο και καλύτερο τον Άρη.

Θα ανιχνεύουν τον καρκίνο με τη βοήθεια κινητού

Θα ανιχνεύουν τον καρκίνο με τη βοήθεια κινητού
Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι σε δύο μόλις χρόνια η διάγνωση του καρκίνου θα είναι δυνατή με τη βοήθεια ενός πρωτοποριακού τεστ αναπνοής που θα πραγματοποιείται μέσω κινητού τηλεφώνου.

Μαγικές εικόνες - Δείτε το εμβληματικό Glass House να τυλίγεται στην ομίχλη!


Μαγικές εικόνες - Δείτε το εμβληματικό Glass House να τυλίγεται στην ομίχλη!
Το διάσημο Glass House που δημιούργησε στην Γιούτα των ΗΠΑ το 1949 ο αρχιτέκτονας Philip Johnson θα μετατρέψει σε μαγικό σπίτι ο Ιάπωνας Fujiko Nakaya από την 1η Μαίου.