Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις από όλο τον κόσμο

Αν υπάρχουν κάποιες μέρες του χρόνου που όλοι έρχονται κοντά είναι οι μέρες των Χριστουγέννων. Μια γιορτή που τη γιορτάζουν όλοι οι λαοί σε κάθε γωνιά του πλανήτη με εντελώς διαφορετικό τρόπο και παραδόσεις.

Γυάλινα δεντρόσπιτα στο δάσος!




«Επιστροφή στο περιβάλλον, στη ζωή κοντά στη φύση αλλά και στη χαλάρωση που προσφέρει το δάσος», λέει ο Δανός αρχιτέκτονας Konrad Wójcik παρουσιάζοντας το εντυπωσιακό project του.

Χριστούγεννα

Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα (σύνθετη λέξη της δημοτικής Χριστός + γέννα) δηλώνουν την ετήσια χριστιανική εορτή της γέννησης του Χριστού και κατ' επέκταση το σύνολο των εορτών από της Γεννήσεως μέχρι των Θεοφανίων ("Γιορτές των Χριστουγέννων"). Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται στις 25
Δεκεμβρίου.

Διαγραφή δυσάρεστων μνημών μέσω ηλεκτροσόκ

Στην ταινία «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», δύο πρώην εραστές διαγράφουν τις αναμνήσεις που έχουν ο ένας για τον άλλο μέσω μιας πειραματικής μεθόδου.
Από την άλλη πλευρά, στην «Ολική Επαναφορά», στον πρωταγωνιστή εμφυτεύονται τεχνητές αναμνήσεις, με αποτέλεσμα την επαναφορά πραγματικών, θαμμένων μνημών.

Φωτογραφίες της χρονιάς -Οι αποχρώσεις του 2013


Το αποτύπωμα της χρονιάς που πέρασε μέσα από τα καλύτερα φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Αμερικανοί επιστήμονες κατασκεύασαν έναν πανίσχυρο ρομποτικό μυ

Αμερικανοί επιστήμονες κατασκεύασαν έναν πανίσχυρο ρομποτικό μυ που μπορεί να μετακινεί ένα αντικείμενο πενήντα φορές το βαρύτερο από αυτόν.
Η πρωτοποριακή εφεύρεση βασίζεται σε ένα υλικό που ονομάζεται διοξείδιο του βαναδίου, το οποίο έχει τη μοναδική ιδιότητα να μεταβάλλει το μέγεθος, το σχήμα και τη δομή του όταν θερμαίνεται.

Πέντε μυστήρια του ανθρώπινου εγκεφάλου

Τις τελευταίες δεκαετίες, οι επιστήμονες έχουν καταφέρει να αποκαλύψουν τα περισσότερα μυστικά του ανθρώπινου εγκεφάλου.
Οι εξελίξεις της τεχνολογίας και τα σύγχρονα μέσα απεικόνισης έχουν βοηθήσει σε συναρπαστικές ανακαλύψεις.

Ένα πραγματικό τσουνάμι ραδιενέργειας αρρωσταίνει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο

Για πάνω από ένα χρόνο, υπάρχει διαρροή ακτινοβολίας από το ιαπωνικό πυρηνικό εργοστάσιο της Fukushima μετά τις σοβαρές ζημιές από το σεισμό-τσουνάμι του 2011.
Παρ 'όλα αυτά, η εταιρεία δεν είπε στο κοινό την αλήθεια για το τι μπορεί να συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ανάλημμα: το παράξενο «ουράνιο οχτάρι»

Ανάλημμα: Έχει ονομαστεί το «ουράνιο οχτάρι» που σχηματίζεται από την θέση του Ηλίου σε σχέση με τον μεσημβρινό, μία δεδομένη ώρα στην διάρκεια ενός έτους.
Εάν φωτογραφίζατε τον ήλιο την ίδια ώρα κάθε μέρα, θα παρέμενε στην ίδια θέση;

Υπόγειο μυστήριο στο Σιάτλ [Βίντεο]

Μια μυστηριώδης μάζα βαθιά κάτω από το έδαφος στο Σιάτλ έχει βάλει τέλος στο μεγαλύτερο μηχάνημα διάνοιξης σηράγγων του κόσμου, και οι μηχανικοί είναι προβληματισμένοι.
Ως επί το πλείστον το αυτοματοποιημένο Bertha είναι 300 μέτρα σε μήκος, καθιστώντας το σαν το μεγαλύτερο μηχάνημα διάνοιξης σήραγγας στον πλανήτη.

Θα μοιραστεί άραγε η Σελήνη;

Μέχρι τα μέσα του 21ου αιώνα η Σελήνη θα γίνει κατά κάποιο τρόπο η έβδομη ήπειρος της Γης, προβλέπουν οι εμπειρογνώμονες.
Στο δορυφόρο θα αναπτύσσονται οι περιοχές κοντά στους πόλους, όπου υπάρχουν τα καλύτερα μέρη για να δημιουργηθούν οι βάσεις. Δεν αποκλείεται ότι εκεί θα συγκρουστούν τα οικονομικά συμφέροντα διαφόρων χωρών.