Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Μωρό Ολινγκίτο, μισό αρκουδάκι μισό γατάκι, κλέβει την παράσταση (photos)



Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες ενός μωρού Ολινγκίτο που εντοπίστηκε από επιστήμονες σε δασική περιοχή της Κολομβίας.
Το Ολινγκίτο είναι νέο είδος θηλαστικού που ανακαλύφθηκε τον Αύγουστο και όπως επισημαίνουν οι

Τα 12 πιο επικίνδυνα χημικά που βρίσκονται στα καθημερινά αντικείμενα




Λίστα με τους 12 πιο επικίνδυνους ενδοκρινικούς διαταρράκτες έδωσαν στη δημοσιότητα η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Environmental Working Group» και ο Σύνδεσμος «Keep-A-Breast Foundation».

Μέσα από το "σύννεφο" του ISON θα περάσει η Γη [Βίντεο]


Μέσα από το ένα σύννεφο σκόνης του κομήτη ISON πρόκειται να περάσει η Γη στις 12 Ιανουαρίου σύμφωνα με τους επιστήμονες της NASA.
Αυτό θα γίνει καθώς η σκόνη που θα αφήνει πίσω του ο κομήτης καθώς αυτός θα περνά από τον

Λυκούργος και Σόλων - Δύο κορυφαίοι νομοθέτες


Στην μακρόχρονη ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας, υπάρχουν δύο νομοθέτες που ξεχωρίζουν για το εκπολιτιστικό έργο που άφησαν πίσω τους και παραμένουν γνωστοί, ακόμα και στις μέρες μας.
Πρόκειται βεβαίως για τον ΛΥΚΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ και τον ΣΟΛΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

«Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν σπίτι τους»


Έναν απρόσμενο σύμμαχο στην προσπάθεια επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα βρήκε η Ελλάδα στο πρόσωπο του συγγραφέα και αρθρογράφου των βρετανικών Times, Ολιβερ Καμ.
Όπως αναφέρει ο Καμ σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε:

Επιστήμονες ανέστησαν τη μουσική των αρχαίων Ελλήνων – Ακούστε το πρώτο δείγμα


Την αρχαία ελληνική μουσική, που δεν έχει ακουστεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, κατάφερε να αναστήσει ο Armand D’Angour, καθηγητής μουσικής και κλασικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ισχυρή έκλαμψη στον Ήλιο


Εχθές το βράδυ, συνέβη έκλαμψη ανώτατης κατηγορίας.
Πηγή της ήταν η ενεργός περιοχή του Ηλίου 1875, - ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής της Υδρομετεωρολογικής Υπηρεσίας της Ρωσίας.

Ύποπτο για 9 θανάτους το Red Bull


Η μητέρα ενός τριαντατριάχρονου έχει καταθέσει μήνυση 85. εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον της Red Bull καθώς ισχυρίζεται ότι το ενεργειακό ποτό οφείλεται στην θανάσιμη καρδιακή προσβολή του γιου της όπως αναφέρει η New York Daily News.

Σύμπαν χωρίς χρόνο


Τα εργαλεία που αναπτύχθηκαν τον περασμένο αιώνα για την περιγραφή της φύσης είναι δύο ειδών: αυτά που έχουν να κάνουν με φαινόμενα του μικρόκοσμου, στα οποία κυριαρχούν οι νόμοι της κβαντικής φυσικής, κι εκείνα που περιγράφουν τι συμβαίνει στις μεγάλες κλίμακες, όπου η βαρύτητα

Με barcode ο έλεγχος του ωραρίου στο Δημόσιο


Αλλαγή του συστήματος βάσει του οποίου ελέγχεται η τήρηση του ωραρίου στο Δημόσιο προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αναμένεται να μπει σε λειτουργία σύστημα barcode που θα αντικαταστήσει την κάρτα.