Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Εντυπωσιακή ηλιακή καταιγίδα αναβάλλει την εκτόξευση του φορτηγού σκάφους Cygnus

Λόγω μιας ισχυρής ηλιακής έκλαμψης που θα μπορούσε να απειλήσει την αποστολή, η αμερικανική Orbital Sciences Corp., μια από τις δύο εταιρείες που έχουν αναλάβει τις αποστολές ανεφοδιασμού στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αναγκάστηκε να αναβάλλει την εκτόξευση του μεταγωγικού Cygnus την Τετάρτη.

Τα ραδιενεργά σωματίδια των πυρηνικών δοκιμών παραμένουν στη στρατόσφαιρα


Τα ραδιενεργά κατάλοιπα των πυρηνικών δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν στη Γη πριν από δεκαετίες, καθώς και των κατά καιρούς πυρηνικών ατυχημάτων, παραμένουν με τη μορφή σωματιδίων στη στρατόσφαιρα για πολύ περισσότερο χρόνο από ότι νόμιζαν ως τώρα οι επιστήμονες, σύμφωνα με μια νέα ελβετική έρευνα.

«Νέα» περίοδος παγετώνων στη Γη


«Νέα» περίοδος παγετώνων στη  Γη
«Η Γη εισέρχεται σε άλλη μια περίοδο παγετώνων». Αυτή τη δήλωση έκαναν Ιάπωνες επιστήμονες, και συγκεκριμένα ο γνωστός ωκεανολόγος Μοτοτάκα Νακαμούρα.

Η αιχμαλωσία της τεχνολογίας…[Βίντεο]

Σε ένα κατατοπιστικό βίντεο δυο λεπτών παρουσιάζεται η λυπηρή πραγματικότητα του πώς ζούμε πλέον οι περισσότεροι άνθρωποι του σύγχρονου κόσμου…

Η βαθύτερη φωτογράφηση του σύμπαντος που έχει γίνει ποτέ από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble είναι ένα από τα πιο ισχυρά παράθυρά μας στο σύμπαν και τα άστρα. Τα στοιχεία με τα οποία μας έχει τροφοδοτήσει ήταν κομβικά στην απόδειξη της ύπαρξης πληθώρας από Μαύρες Τρύπες, και στην παρακολούθηση του κατακλυσμικού τέλους αστεριών πολύ μεγαλύτερων από το δικό μας Ήλιο.

Πτώση μετεωρίτη στην Ιαπωνία


Η φύση, μέσα από ένα μηχανισμό που περιλαμβάνει πολλά και διαφορετικά στάδια, «στέλνει» εξω-γήϊνα κομμάτια πετρώματος με τη μορφή μετεωρίτη, στη Γη.

Πώς το χρήμα επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου

Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι το χρήμα και η επιθυμία για χρήμα σχετίζονται άμεσα με μεταβολές στην εγκεφαλική λειτουργία

Δείτε τι θα γίνει όταν στύψεις μια βρεγμένη πετσέτα στο διάστημα!

Δείτε τι θα γίνει όταν στύψεις μια βρεγμένη πετσέτα στο διάστημα...Δείτε τη συνέχεια εδώ

Εμφυτεύματα της NSA σε iPhone αποκαλύπτει χάκερ

Ο χάκερ Jacob Applebaum, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με τις αποκαλύψεις Wikileaks, αποκάλυψε ότι η μυστική υπηρεσία πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, NSA διαθέτει πλήθος «εμφυτευμάτων», όχι μόνο στο λογισμικό αλλά και στο υλικό υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων για να παρακολουθεί χρήστες.

Εντοπισμός υπόπτων από τις αντανακλάσεις των ματιών των θυμάτων στις φωτογραφίες


O ψυχολόγος Rob Jenkins του University of York σε συνεργασία με ερευνητική ομάδα του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου διετέλεσε νέα έρευνα η οποία δείχνει πως οι αρχές μπορούν να αναγνωρίσουν τα πρόσωπα υπόπτων στις φωτογραφίες των θυμάτων τους  επικεντρωνόμενοι στις αντανακλάσεις των ματιών των τελευταίων.

Ο «σκοτεινός» Μάρτης

Νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Physical Review Letters υποστηρίζει ότι η ποσότητα σκοτεινής ύλης που βρίσκεται στην εγγύτητα της Γης κορυφώνεται στις αρχές του μήνα Μαρτίου, κάθε ημερολογιακό έτος.

Απίστευτο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τι κρύβεται στο κέντρο της Γης 3.000 χλμ κάτω από την επιφάνειά της

Ποιος δεν έχει διαβάσει στα παιδικά του χρόνια το κλασικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Ιουλίου Βερν με τίτλο «To Tαξίδι στο κέντρο της Γης» («Vοyage au centre de la terre»), που πρωτοεκδόθηκε το 1864... Ποιος δεν χάθηκε μέσα στις υπέροχες σελίδες του, φαντασιωνόμενος την περιπέτεια ενός τέτοιου ταξιδιού!

Πόσα μυστικά ακόμη κρύβει το DNA;


Είναι το πιο μελετημένο, το πιο πολυφωτογραφημένο και το πλέον αναγνωρίσιμο χημικό μόριο.
Και αν αναλογισθεί κανείς ότι υπάρχουμε χάρη στις μοναδικές ικανότητές του (σταθερότητα, δυνατότητα αυτοαναπαραγωγής, λειτουργικότητα ως παρακαταθήκη κωδικοποιημένης πληροφορίας), τότε το DNA μάλλον αξίζει τη διασημότητα που απολαμβάνει.

Πάγωσε ο Νιαγάρας


Η ψυχρή εισβολή αέρα από την Αρκτική που έχει φέρει πρωτοφανείς χαμηλές θερμοκρασίες σε μεγάλα τμήματα των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι οι χαμηλότερες εδώ και δυο δεκαετίες, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων, και το σχεδόν γενικό "μπλακ-άουτ" στη λειτουργία επιχειρήσεων, σχολείων και τη μαζική ακύρωση χιλιάδων πτήσεων.

Οι δορυφόροι φωτογραφίζουν την πολική δίνη στις ΗΠΑ

Οι δορυφόροι της NASA και της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (ΝΟΑΑ) κατέγραψαν εικόνες από το Διάστημα της λεγόμενης «πολικής δίνης», το μετεωρολογικό

Επιστήμονες της NASA λένε ότι στις 5 Φεβρουαρίου του 2040 θα πεθάνουν εκατομμύρια άνθρωποι

Μπορεί το περασμένο καλοκαίρι η NASA να καθησύχασε την ανθρωπότητα, ανακοινώνοντας ότι το τέλος του πλανήτη μας δεν θα έρθει στις 5 Φεβρουαρίου 2040, όταν και ένας τεράστιος αστεροειδής «χτυπήσει» τη Γη, ωστόσο, νέα δημοσιεύματα επαναφέρουν την καταστροφική αυτή απειλή στο προσκήνιο.

«Πολύ πιθανή μια καταστροφική έκρηξη σούπερ-ηφαιστείου»


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες, καθώς σύμφωνα με νέα μελέτη, μια έκρηξη του σούπερ-ηφαιστείου Yellowstone στις ΗΠΑ -που θα είναι χίλιες φορές μεγαλύτερη από αυτή ενός κανονικού ηφαιστείου- είναι πολύ πιο πιθανή…σήμερα.