Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Η ανακάλυψη των βαρυτικών κυμάτων ενισχύει τη θεωρία των πολλαπλών Κόσμων

Το Πολυσύμπαν ίσως τελικά δεν είναι απλά μια «τρελή» επιστημονική ιδέα
Παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της ανακάλυψης των περίφημων βαρυτικών κυμάτων, ρυτιδώσεων στον χωροχρόνο που εμφανίστηκαν μια στιγμή μετά τη Μεγάλη Έκρηξη από την οποία προέκυψε το Σύμπαν.

Ισαάκ Νεύτων: Μια ιστορία με μια τραγική αρχή και ένα δοξασμένο τέλος


Ισαάκ Νεύτων - Isaac Newton
Η ζωή του θα μπορούσε να είναι το θέμα μιας νουβέλας. Μια ιστορία με μια τραγική αρχή και ένα δοξασμένο τέλος.

Σπάνιο διεθνές πείραμα οικολογικής μηχανικής: Iστορική τεχνητή πλημμύρα θα φέρει ζωή στο δέλτα του Κολοράντο


Σε ένα σπάνιο, διεθνές πείραμα οικολογικής μηχανικής, οι ΗΠΑ και το Μεξικό συμφώνησαν να απελευθερώσουν σε λίγες μέρες τα νερά που συγκρατούνται από φράγματα στον εμβληματικό ποταμό Κολοράντο.

Ο φωτογράφος του Αιγαίου Χρήστος Δράζος, «ζωγραφίζει» με το φακό του τις Κυκλάδες και την Κρήτη


Ο καταξιωμένος φωτογράφος Χρήστος Δράζος και η Μαρία Αλιπράντη, χάρη στο blog τους, «AegeanPan.com», εκθειάζουν την απαράμιλλη ομορφιά του Αιγαίου, ξεναγούν τον επισκέπτη στα γραφικά αιγαιοπελαγίτικα σοκάκια, του συστήνουν την

Η Άνοιξη στην αρχαία Ελλάδα και ο μύθος της Περσεφόνης

Σήμερα είναι επίσημα η πρώτη μέρα της Άνοιξης και η φύση αναγεννάτε, ωστόσο όπως συνέβαινε με τα περισσότερα φυσικά φαινόμενα, έτσι και τις αλλαγές των εποχών, οι Αρχαίοι Έλληνες τις απέδιδαν σε θεϊκή παρέμβαση.

Η πόλη Prypiat του Τσερνόμπιλ 28 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα

Το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ έλαβε χώρα στις 26 Απριλίου του 1986, στον αντιδραστήρα Νο. 4 του Πυρηνικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας του Τσερνόμπιλ της Σοβιετικής Ένωσης, ο οποίος σήμερα βρίσκεται σε εδάφη της Ουκρανίας.

Απόκοσμες εικόνες και όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου!


 Απόκοσμες εικόνες και όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου!

Μέσα στην καρδιά ενός βουνού είναι κρυμμένος, σχεδόν 30 εκατομμύρια χρόνια, ο ψηλότερος και βαθύτερος καταρράκτης των Ηνωμένων Πολιτειών. Το μαγευτικό αυτό θέαμα βρίσκεται στο βουνό «Lookout» του Τενεσί και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή φυσικά τοπία που μπορεί να επισκεφθεί κανείς.

Φωτονικά ραντάρ: Η νέα προηγμένη τεχνολογία θα εντοπίζει όχι μόνο το στίγμα αλλά και την πορεία του σκάφους

Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το θρίλερ της εξαφάνισης του Μπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών έχουν γραφτεί και ακουστεί πάρα πολλά για τα συστήματα ραντάρ.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη χοληστερόλη



Όπως είναι γνωστό, τα κυριότερα λιπίδια του πλάσματος είναι η χοληστερόλη, τα τριγλυκερίδια, τα φωσφολιπίδια και τα λιπαρά οξέα. Η χοληστερόλη αποτελεί δομικό στοιχείο των κυτταρικών μεμβρανών, είναι πρόδρομος ουσία των χολικών αλάτων, των γεννητικών ορμονών και της βιταμίνης D.

Αποκαλύφθηκε το «μυστικό» που κάνει υγιεινή τη μαύρη σοκολάτα

Αποκαλύφθηκε το «μυστικό» που κάνει υγιεινή τη μαύρη σοκολάτα 


Νέα Υόρκη
Το μυστικό της ευεργετικής επίδρασης της μαύρης σοκολάτας στην υγεία μας, αποκαλύπτουν αμερικανοί ερευνητές, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Χημικών.

Οι στατίνες επιβραδύνουν την εξέλιξη της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Οι στατίνες επιβραδύνουν την εξέλιξη της σκλήρυνσης κατά πλάκας 


Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Οι στατίνες είναι ικανές να επιβραδύνουν την εξέλιξη της σκλήρυνσης κατά πλάκας, ακόμη και όταν είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο The Lancet.

Tι είναι η εαρινή ισημερία και πώς φαίνεται από το Διάστημα

Αθήνα
Το βόρειο ημισφαίριο γιορτάζει την Πέμπτη την πρώτη μέρα της άνοιξης, μια ενθαρρυντική αλλαγή την οποία σηματοδοτεί το εαρινό ηλιοστάσιο στις 18.57 ώρα Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι η μέρα διαρκεί πλέον περίπου όσο η νύχτα, και θα συνεχίσει να μεγαλώνει μέχρι το θερινό ηλιοστάσιο.