Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Τι είναι ο θανατηφόρος ιός MERS

Τι είναι ο θανατηφόρος ιός MERS
Η πρώτη λοίμωξη από τον κορονοϊό του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS-CoV) καταγράφηκε στη Σαουδική Αραβία το 2012.

Το ζουμερό φρούτο που μας σώζει από το έμφραγμα

Το ζουμερό φρούτο που μας σώζει από το έμφραγμα
Είναι απαραίτητο “αξεσουάρ” σε κάθε ψυγείο το καλοκαίρι και τώρα οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως έχει ευεργετική δράση για την καρδιά μας.

Οι τρεις «Βενετίες» της Ανατολής!


Τα σπίτια βρίσκονται σχεδόν μέσα στο νερό και η μετακίνηση των κατοίκων γίνεται με βάρκες, ενώ ρομαντικά γεφυράκια συμπληρώνουν έναν μικρό φυσικό παράδεισο σε κάθε περίπτωση.

Η στάση ζωής που θα σώσει την καρδιά σας

Η στάση ζωής που θα σώσει την καρδιά σας
Εάν συνηθίζετε να βλέπετε το ποτήρι μισοάδειο, καλό θα ήταν να αλλάξετε στάση προκειμένου να προστατεύσετε την υγεία σας.

Από τι κινδυνεύουν στο μέλλον οι 40ρηδες που γυμνάζονται

Από τι κινδυνεύουν στο μέλλον οι 40ρηδες που γυμνάζονται
Κάθε μορφή άσκησης, ακόμα και η πιο ήπια, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις αρθρώσεις των ανθρώπων άνω των 40 ετών. Παρότι η επιλογή του είδους της αθλητικής δραστηριότητας είναι πιο συνετή σ’ αυτές τις ηλικίες και γίνεται με γνώμονα τις δυνατότητες και τη φυσική κατάσταση κάθε ανθρώπου που επιθυμεί να φροντίζει το σώμα του, η αποφυγή των κακώσεων και κυρίως του γόνατος δεν είναι πάντα εφικτή.

Ηφαίστειο στην Ινδονησία εκτοξεύει μπλε λάβα


Υπάρχει αφθονία φυσικών «θησαυρών» κρυμμένων στα πιο ανυποψίαστα μέρη στη Γη. Ένας από αυτούς είναι και το ινδονησιακό ορυχείο θείου Kawah Ijen που αποτελεί μέρος του ηφαιστείου Ijen, στην ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας.

Απίστευτο Χιμπατζής βάζει φωτιά και ψήνει το φαγητό του

Ο Kanzi ο χιμπατζής μπονόμπο ζει στην Αμερική και έχει μάθει πώς να ανάβει μια φωτιά, να μαζεύει προσάναμμα και ξύλα και να χρησιμοποιεί σπίρτα για να ψήνει μανιτάρια.

Grand Canyon: εντυπωσιακό και από το διάστημα

Δέος προκαλεί σε όποιον έχει την τύχη να το επισκεφθεί το Grand Canyon στις ΗΠΑ αλλά, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, το θέαμα είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό και από το διάστημα!

Λυρίδες: η πρώτη βροχή διαττόντων αστέρων της άνοιξης

Καιρού επιτρέποντος, έως τις 25 του μήνα θα είναι ορατές οι Λυρίδες, η πρώτη βροχή διαττόντων αστέρων της άνοιξης, που εμφανίστηκαν ήδη στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου, όπου ανήκει και η Ελλάδα. Οι πτώσεις των συγκεκριμένων μετεώρων εμφανίζουν την αποκορύφωσή τους στο διήμερο 21 και 22 Απριλίου.

Νέα μέθοδος τεχνητής πρόκλησης βροχής


Ερευνητές στις ΗΠΑ ανέπτυξαν μια μέθοδο με τη χρήση λέιζερ η οποία όπως υποστηρίζουν μπορεί να προκαλέσει βροχή αλλά και να δημιουργήσει… κεραυνούς.
Διπλό χτύπημα

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό MERS! - Πώς μπορείτε να προφυλαχθείτε;

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι υπηρεσίες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) μετά τον εντοπισμό του πρώτου εργαστηριακά επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης από MERS - κοροναϊό σε Έλληνα που επέστρεψε πρόσφατα από την Σαουδική Αραβία.

Επιστημονικές αμφιβολίες για την μοναδικότητα των δακτυλικών αποτυπωμάτων


Σάλο έχει προκαλέσει στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωση επιστήμονα του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, ο οποίος αμφισβητεί την αξιοπιστία των δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Οκτώ πράγματα που αξίζει να θυμάστε όταν όλα πάνε στραβά

Τις δύσκολες στιγμές που θα έχετε μεγαλύτερη ανάγκη να αποκτήσετε ξανά κίνητρο στη ζωή σας, να θυμάστε τα εξής: