Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ποιες τροφές πρέπει να βάλετε στο τραπέζι σας το 2014



Κάθε Ιανουάριο, οι διατροφολόγοι επισημαίνουν τις τροφές που θα πρέπει να προσπαθήσουμε να εντάξουμε στη διατροφή μας το νέο έτος, με βάση τις τάσεις, τη διαθεσιμότητα και κυρίως, τη θρεπτική τους αξία. Πέρυσι ήταν μια εξαιρετική διατροφική χρονιά. Γυρίσαμε στα…

Τα δέκα καλύτερα μουσεία στον κόσμο!

Τα μουσεία σε όλο τον κόσμο προσελκύουν με τα εκθέματά τους το ενδιαφέρον τουριστών και ντόπιων. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσουμε την πολιτιστική δραστηριότητα ενός τόπου και ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Γεωμηχανική: Τι θα συμβεί αν η επιστήμη επέμβει στον καιρό;

Επιστημονική μελέτη που διεξήχθη ώστε να διερευνηθεί κατά πόσο η γεωμηχανική θα μπορεί να βοηθήσει στην αντιστροφή της κλιματικής αλλαγής, έδειξε πως η μέθοδος αυτή θα μπορούσε να αποδειχτεί καταστροφική.

Ένα μήλο την ημέρα, θα μπορούσε να σώσει χιλιάδες ζωές, δείχνει νέα μελέτη

                                  

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στη χριστουγεννιάτικη έκδοση του British Medical Journal (BMJ), ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης εξέτασαν τι πραγματικά θα συνέβαινε εάν όλοι ακολουθούσαν τη λαϊκή παροιμία, «ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα».

Το δέντρο με τις τουλίπες!












Το δέντρο Σπαθοδέα (Spathodea) είναι το μοναδικό στο είδος του και αποκαλείται επίσης «δέντρο σιντριβάνι», «αφρικανικό δέντρο με τουλίπες», «φωτιά του δάσους» ή «φωτιά του Nandi».

Τα εσπεριδοειδή και η σημαντική διατροφική τους αξία

                                      
Τα εσπεριδοειδή περιλαμβάνουν τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, το λάιμ, το γκρέιπφρουτ, το περγαμόντο, αλλά και τα μανταρίνια. Εκτός από νόστιμα και δροσιστικά, τα φρούτα αυτά αποτελούν σημαντικό «σύμμαχο» της υγείας μας, καθώς περιέχουν ορισμένες ενώσεις που ονομάζονται φλαβονοειδή, οι

Δακτύλιος σκοτεινής ύλης αυξάνει το βάρος του πλανήτη μας

Αμερικανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι τη Γη περιβάλλει ένας δακτύλιος σκοτεινής ύλης η παρουσία του οποίου αυξάνει το βάρος του πλανήτη μας.
Ο Μπεν Χάρις, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τέξας, μελέτησε δεδομένα που έχουν συλλέξει δορυφόροι καταγραφής και εντοπισμού στίγματος (GPS).

Το ηφαίστειο με την μπλε λάβα!

Υπάρχει αφθονία φυσικών «θησαυρών» κρυμμένων στα πιο ανυποψίαστα μέρη στη Γη. Ένας από αυτούς είναι και το ινδονησιακό ορυχείο θείου Kawah Ijen που αποτελεί μέρος του ηφαιστείου Ijen, στην ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας.

7 από τους καλύτερους συνδυασμούς τροφίμων



Ο συνδυασμός τροφίμων είναι κάτι για το οποίο έχουμε ξαναμιλήσει και στο οποίο αξίζει πάντα να αναφερόμαστε, καθώς όσο καλύτερα εκμεταλλευόμαστε τις δυνατότητες των τροφών, τόσο το καλύτερο για εμάς τους ίδιους και την υγεία μας.

Αυτά είναι τα πενήντα πράγματα που άλλαξαν στην Ελλάδα


Με τις παρακινήσεις των πιστωτών οι Έλληνες φέρνουν τα πάνω κάτω.
Όπου κι αν γυρίσεις στην Αθήνα βλέπεις ό,τι κάτι αλλάζει στην καθημερινότητα ή το δημόσιο. Η εφημερίδα Die Welt επιλέγει 50 χαρακτηριστικές αλλαγές.

Σπαστική κολίτιδα: Τι είναι, πρόληψη και φυσική θεραπεία!

                                    
Μάθετε πως θα αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την πιο συχνή πάθηση του γαστρεντερικού μας συστήματος και τι προτείνει νέα έρευνα: 
Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, όπως λέγεται επιστημονικά η σπαστική κολίτιδα, εμφανίζεται σε μεγαλύτερο ποσοστό στις γυναίκες, αλλά και στους νέους και

Τα γλυκά που νικούν την τερηδόνα

                                       

Τροφές που μειώνουν τα επίπεδα των βλαβερών βακτηρίων στο στόμα

Τα συγκεκριμένα γλυκά είναι σχεδιασμένα να αναχαιτίζουν τα μικρόβια που προκαλούν φθορά στα δόντια κολλώντας στην επιφάνειά τους και προκαλώντας τους διάβρωση. Έτσι, τα βλαβερά βακτήρια φεύγουν με το σάλιο και στη συνέχεια, αποβάλλονται από το σώμα.

Οι «δραπέτες» του Γαλαξία












Διεθνής ομάδα ερευνητών εντόπισε μια ομάδα άστρων στον γαλαξία μας την ύπαρξη των οποίων αγνοούσαμε μέχρι σήμερα. Πρόκειται για μοναχικά άστρα που κινούνται με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από εκείνη των συμβατικών. Αυτού του είδους τα άστρα ονομάζονται άστρα υπερυψηλής

Σκουρόχρωμη η «παλέτα» των αρχαίων ωκεανών












Διεθνής ομάδα ερευνητών κατάφερε να εξακριβώσει την απόχρωση του δέρματος ορισμένων ειδών που κολυμπούσαν στις θάλασσες και στους ωκεανούς του προϊστορικού κόσμου. Όλα είχαν, όπως φαίνεται, σκουρόχρωμη απόχρωση.

Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν νέα δεδομένα για τον εγκέφαλο

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι το πιο περίπλοκο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Η δομή και η λειτουργία του συνεχίζουν να προβληματίζουν τους ερευνητές ακόμη και σήμερα.
Ο Εθνικός Οργανισμός Επιστημών των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει συστηματικές έρευνες και αποκαλύπτει νέα, συναρπαστικά δεδομένα για τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του National Geographic για την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου


Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου ή επίσημα Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης
Είναι πιθανότατα το πιο σημαντικό έργο της σύγχρονης Ελλάδας.

«Ζωντανά» βράχια μεγαλώνουν με τη βροχή και… περπατάνε












Τα «trovants» είναι ό,τι πιο περίεργο υπάρχει στη γη, καθώς χαρακτηρίζονται ως «ζωντανά» βράχια! Πρόκειται για παράξενους βράχους σε διάφορα μεγέθη που αναπτύσσονται όταν έρθουν σε επαφή με το νερό και σε μερικές περιπτώσεις μετακινούνται μόνοι τους από το ένα σημείο στο άλλο.

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα χωρίς νερό [Εικόνες]

Οι λήψεις με τα παγωμένα νερά του Νιαγάρα, έπειτα από την επέλαση του «πολικού ψύχους» στις ΗΠΑ, έκαναν τον γύρο του κόσμου, υπενθυμίζοντας την ανεξέλεγκτη δύναμη της φύσης και προειδοποιώντας ότι η ανθρώπινη παρέμβαση στο περιβάλλον έχει ήδη αρχίσει να επιφέρει δραματικές επιπτώσεις.