Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Τα κεράσια βοηθούν τα παιδιά

Η κατανάλωση κερασιών είναι σημαντικό να γίνει καθημερινή συνήθεια από μικρή ηλικία, μιας και είναι πλούσια σε... βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, τα οποία είναι σημαντικά για την ορθή λειτουργία του οργανισμού.

Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου

Γιορτάζουμε σήμερα 8 Ιουλίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου...

Ο Άγιος Προκόπιος, έζησε και μεγάλωσε στην Ιερουσαλήμ τα χρόνια που αυτοκράτορας των Ρωμαίων ήταν ο Διοκλητιανός. Ο πατέρας του, ο Χριστοφόρος, ήταν ευσεβής άνθρωπος, σε αντίθεση με την μητέρα του που πίστευε στα είδωλα

5+1 μυστικά για να διώξετε την κυτταρίτιδα!

κυτταριτιδα 

Η κυτταρίτιδα δεν είναι τίποτα περισσότερο από συσσωρευμένο νερό και λίπος ανάμεσα στο δέρμα σας και τον υποδόριο ιστό. Τo κάπνισμα, η κακή διατροφή, η καθιστική ζωή αλλά και οι γυναικείες ορμόνες ευθύνονται για την εμφάνισή της. Τι μπορείτε  να κάνετε για να βελτιώσετε την “όψη του φλοιού πορτοκαλιού”;

Φάλαινα 100 τόνων στην Νέα Ζηλανδία

Μπροστά σε ένα συγκλονιστικό θέαμα βρίσκονται τουρίστες και ντόπιοι στην παραλία Taranaki, που είναι κοντά στο New Plymouth, στη Νέα Ζηλανδία.
Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μία τεράστια μπλε φάλαινα και υπολογίζουν πως ζυγίζει περίπου 100 τόνους.

Ο δεκάλογος που «θωρακίζει» την καρδιά

καρδιά
Xτυπάει ακούραστα πάνω από 110.000 φορές την ημέρα ή πάνω από 40 εκατομμύρια φορές σε έναν χρόνο.
Δίνει το… τέμπο στον οργανισμό και έμπνευση στους ποιητές. Η καρδιά είναι ένα από τα ζωτικά όργανα, που η λειτουργία της είναι απόλυτα συνυφασμένη με τη ζωή και τον θάνατο.

Εκπληκτική εφαρμογή: Μπείτε στην ακρόπολη από το σπίτι σας

Χάρη στην επιτροπή Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως (ΕΣΜΑ) και ΥΣΜΑ, μία ανανεωμένη ψηφιακή εφαρμογή της εικονικής περιήγησης στον βράχο της Ακρόπολης είναι γεγονός.

Μια νέα θεωρία κάνει στην άκρη τη Μεγάλη Έκρηξη και θέλει το Σύμπαν αέναο

Η ιδέα έρχεται να τραντάξει τα θεμέλια της κοσμολογίας, προτείνοντας μια λύση που ξεπερνά με μαγικό τρόπο όλες τις αυθαιρεσίες της σύγχρονης Φυσικής

Σπάνιες ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το 1839 μέχρι τη δεκαετία του '70


Δείτε τις σπάνιες φωτογραφίες σε ασπρο - μαύρο απο το το 1839 μέχρι τη δεκαετία του '70

Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τις αράχνες που... ίσως σαν κάνουν να αλλάξετε γνώμη γι' αυτές

Μπορεί η πλειοψηφία των ανθρώπων να διακατέχεται από κάποια μορφή αραχνοφοβίας ή απλά να θεωρεί τις αράχνες πολύ αποκρουστικές, ωστόσο οι αράχνες είναι τα πιο κυρίαρχα ασπόνδυλα ζώα στα περισσότερα οικοσυστήματα, και χωρίς αυτές ο αριθμός των εντόμων θα εκτινασσόταν στα ύψη.

Προειδοποίηση για μεγάλες πλημμύρες από το Διάστημα

Δορυφόροι που χαρτογραφούν τοπικές διακυμάνσεις στο βαρυτικό πεδίο της Γης μπορούν να λειτουργήσουν ως σύστημα προειδοποίησης για πλημμύρες στις λεκάνες μεγάλων ποταμών.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Ερβάιν εξέτασαν αναδρομικά την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε τη λεκάνη του ποταμού Μιζούρι το 2011.

Η ένωση των δύο ωκεανών - Ανοίγουν διώρυγα που θα συνδέει τον Ειρηνικό με τον Ατλαντικό

Τη διάνοιξη διώρυγας στη Νικαράγουα που θα συνδέει τους δυο ωκεανούς τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας σε συνεργασία με κινεζική εταιρεία και θα περνάει από τη λίμνη Κοσίμπολκα.

Το φρούτο που καταπολεμάει τη δυσκοιλιότητα και είναι απαραίτητο για το αίμα μας

Το φρούτο που καταπολεμάει τη δυσκοιλιότητα και είναι απαραίτητο για το αίμα μας
Είναι ένα από τα φρούτα που αν και ευδοκιμεί το καλοκαίρι οι ευεργετικές του ιδιότητες για τον οργανισμό μας το καθιστούν ένα πολύ δημοφιλές αποξηραμένο φρούτο που τρώγεται ολόκληρο το χρόνο.

Το πολύ αλάτι και η πολλή ζάχαρη αιχμαλωτίζουν τον εγκέφαλο

Ζάχαρη και αλάτι
«Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα», υποστήριζε μια διαφήμιση για πατατάκια. Σύμφωνα με τον David Α. Κessler, πρώην επικεφαλής του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, δεν είναι απλά διαφημιστικό τρικ αλλά πραγματικότητα.