Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Η διατροφική υπερ... αξία του λιναρόσπορου



Η –μέχρι τώρα- παραγνωρισμένη αυτή τροφή προσφέρει στον οργανισμό, εκτός από το λινελαϊκό οξύ και το άλφα-λινολενικό οξύ, δυο λιπαρά οξέα που είναι σημαντικά για τον οργανισμό, Ω-3 λιπαρά, φυτικές ίνες, μέταλλα, βιταμίνες και τις πολύτιμες λιγνάνες.

Πιπεριές: καυτερές ή γλυκές και πολύχρωμες με σημαντικά διατροφικά οφέλη



Οι πιπεριές προσθέτουν μια γευστική «πινελιά» στα πιάτα μας, συν του ότι είναι γεμάτες με βιταμίνες και βοηθούν στην καλή μας υγεία. Δείτε τα σημαντικά διατροφικά τους οφέλη.

Κάστανα, και νόστιμα και υγιεινά


Κάστανα, και νόστιμα και υγιεινά
Τα κάστανα είναι μια υπέροχη λιχουδιά, είτε τα απολαύσει κανείς ψημένα, είτε μαγειρεμένα σε σούπες ή άλλες συνταγές και μάλιστα έχουν μεγάλη θρεπτική αξία
Τα κάστανα αποτελούν ένα σημαντικό τρόφιμο για πολλές κουλτούρες και ιδιαίτερα γι’ αυτές της

Το μακρύ ταξίδι ενός χαμένου εβραϊκού αρχείου


Θεσσαλονίκη 1943… Μέσα σε βαγόνια τρένου, μαζί με τους Έλληνες Εβραίους, που προορίζονταν για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, μεταφέρονται και τα αρχεία της ακμάζουσας μέχρι τότε Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης με προορισμό το Βερολίνο.

Τα δέντρα κρύβουν χρυσό!


Συχνά μικροί ακούγαμε την φράση «το χρυσάφι δε φυτρώνει στα δέντρα». Την έκφραση αυτή έρχεται να διαψεύσει περίτρανα μία νέα έρευνα από την Αυστραλία, που αποδεικνύει ότι τα φύλλα των ευκαλύπτων κρύβουν μέσα τους πραγματικό χρυσάφι.
Όπως εξηγούν οι Αυστραλοί επιστήμονες με επικεφαλής τον Μέλβιν Λίντερ από το πρακτορείο

Δέκα καταστροφικά λάθη στον τρόπο σκέψης μας



Το ανθρώπινο μυαλό είναι υπέροχο και ισχυρό, αλλά απέχει πολύ από το τέλειο. Υπάρχουν πολλά κοινά λάθη στην λήψη αποφάσεων και όλοι είμαστε επιρρεπείς στο να τα κάνουμε.
Στον τομέα της ψυχολογίας αυτά είναι γνωστά ως γνωστικές προκαταλήψεις ή λογικά σφάλματα. Συμβαίνουν σε όλους ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, την εκπαίδευση ή τη νοημοσύνη.

Το πρώτο «λοξό» πλανητικό σύστημα ανακαλύπτει το τηλεσκόπιο Kepler

Αστρονόμοι που ανέλυσαν παρατηρήσεις του διαστημικού τηλεσκοπίου Kepler έμειναν «έκπληκτοι» όταν ανακάλυψαν ένα σύστημα του οποίου οι πλανήτες περιφέρονται γύρω από το μητρικό τους άστρο με μεγάλη κλίση.
Οι πλανήτες του δικού μας Ηλιακού Συστήματος σχηματίστηκαν από έναν λεπτό, επίπεδο δίσκο

Ελ Αλαμέϊν: Το τέλος της γερμανικής κυριαρχίας

Το Ελ Αλαμέιν ήταν η αποφασιστική καμπή στη βόρεια Αφρική κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν η βρετανική νίκη εμπόδισε την προσπέλαση του Άξονα στην Αίγυπτο, στη διώρυγα του Σουέζ και στα πετρέλαια της Μέσης Ανατολής.

Ερευνητές από την Οξφόρδη ζωντανεύουν την αρχαία Ελληνική μουσική


Την αρχαία Ελληνική μουσική η οποία δεν έχει ακουστεί εδώ και χιλιάδες «ζωντανεύει» το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σύμφωνα με το BBC, το οποίο φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί το τολμηρό αυτό εγχείρημα.

Aρχαιολόγοι ανακάλυψαν τάφο 4.000 ετών στην Αίγυπτο


Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πρόσφατα έναν τάφο ηλικίας 4.000 χρόνων έξω από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα ο οποίος πιστεύουν ότι περιέχει τα οστά ενός εξέχοντος γιατρού των Φαραώ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που έγινε την Τρίτη.

Φονικές σφήκες στην Κίνα [Βίντεο]

Το φονικό κεντρί της τεράστιας σφήκας έχει μήκος περίπου 6 χιλιοστά και εκχύει ένα ιδιαίτερα δυνατό δηλητήριο που χτυπάει τους μύες του οργανισμού.
Η γιγάντια ασιατική σφήκα έχει σπείρει τον τρόμο στους Κινέζους και τις αρχές πολιτικής προστασίας ειδικά στις κεντρικές επαρχίες, καθώς καταγράφεται μεγάλη αύξηση των πληθυσμών της

Ξεπέρασαν τους 1.000 οι αναγνωρισμένοι εξωπλανήτες

Ο αριθμός των εξωπλανητών που έχουν ανακαλυφθεί σε μακρινά άστρα ξεπέρασε τους 1.000, σύμφωνα με ανακοίνωση των επιστημόνων που ασχολούνται με την καταγραφή τους.
Όσοι ανυπομονούν για τον εντοπισμό εξωγήινης ζωής δεν πρέπει ωστόσο να βιαστούν να χαρούν.

Πόσο μικρή είναι η Γη...


Τα παρακάτω σχήματα το αποδεικνύουν περίτρανα πόσο μικρός είναι ο πλανήτης μας σε σύγκριση με άλλους γνωστούς πλανήτες.

Στο φως και άλλα μυστικά του εγκεφάλου του Αϊνστάιν


Η μεγαλοφυΐα του Αλβέρτου Αϊνστάιν, πέρα από τον θαυμασμό που προκαλεί, έχει προβληματίσει πολλούς, επιστήμονες και μη, οι οποίοι ψάχνουν να βρουν την «πηγή» της.
Για τους μη επιστήμονες η συζήτηση είναι καθαρά θεωρητική, οι ειδικοί όμως μπορούν να

Θεραπεία του καρκίνου χωρίς φάρμακα!


Επανάσταση στην ιατρική επιστήμη,η οποία ανακάλυψε έναν μοναδικό τρόπο να εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να επιτίθεται και να νικά τον καρκίνο.
Δοκιμές πραγματοποιούνται τώρα σε διάφορα νοσοκομεία και τα αποτελέσματα έχουν ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία, καθώς στην ουσία θεραπεύεται ο καρκίνος χωρίς φάρμακα.

Μεταμόσχευση από μη συμβατό δότη σώζει παιδιά

Οι γιατροί στο Νοσοκομείο Great Ormond Street του Λονδίνου κατάφεραν να πραγματοποιήσουν μία πρωτοποριακή τεχνική μεταμόσχευσης μυελού.
Οι εν λόγω επιστήμονες θεωρούν ότι η νέα αυτή μέθοδος θα μειώσει το πρόβλημα με την έλλειψη συμβατών δοτών για μεταμοσχεύσεις καθώς δεν απαιτεί απόλυτη συμβατότητα.

Οδηγίες από το συνήγορο του πολίτη: Πώς να σώσετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό από κατασχέσεις


Ο Συνήγορος του Πολίτη σε μια προσπάθεια να σώσει τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών από την Εφορία, καλεί τους καταθέτες «να προβούν άμεσα σε δήλωση προς εκείνη την τράπεζα που τηρούν λογαριασμό, για τον οποίο επιθυμούν να ισχύει το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ για ατομικό

Φυλές που απειλούνται με εξαφάνιση [Εικόνες]


Στην εφηβεία, οι γυναίκες της Αιθιοπικής φυλής Μουρσί φυλή τρυπούν το κάτω χείλος τους και βάζουν ένα πήλινο πιάτο μέσα σε αυτό.
Πρόκειται για μία από τις τελευταίες φυλές στον κόσμο που τηρούν ακόμα αυτή την παράδοση και ένα από τα ελάχιστα σημεία αναφοράς του πολιτισμού των αφρικανικών φυλών.